ژانگ شین که یکی از بزرگترین بازرگانان چین در املاک و مستغلات است در سال 1995، استارتاپ SOHO را بنیانگذاری کرد. میتوان گفت که این ژانگ است که بسیاری از منظره شهری مدرن این کشور را با ساختمانهایی که لوگوی SOHO در آن نقش بسته، شکل داده است.
ژانگ شین یکی از زنان کارآفرین چین است که با بنیانگذاری SOHO توانست به یکی از تاثیرگذارترین زنان در شهرسازی چین تبدیل شود و فوربس او را نه تنها بهعنوان یکی از زنان چینی موفق، بلکه یکی از 10 زن خودساخته برتر جهان معرفی کرد.
به گزارش تجارتنیوز، «حساس میکردم که این کشور واقعا در حال توسعه است و میخواستم بخشی از آن باشم.» این جمله را ژانگ شین، یکی از زنان موفق کارآفرین چین گفته است که اکنون جزو ثروتمندان خودساخته جهان قرار دارد.
ژانگ شین که یکی از بزرگترین بازرگانان چین در املاک و مستغلات است در سال 1995، استارتاپ SOHO را بنیانگذاری کرد. میتوان گفت که این ژانگ است که بسیاری از منظره شهری مدرن این کشور را با ساختمانهایی که لوگوی SOHO در آن نقش بسته، شکل داده است.
ژانگ شین به عضویت در فهرست «زنانی که پکن را ساختهاند» شهرت دارد. چرا که به دلیل همکاریهای خود با معماران بینالمللی، ساختمانهای چینی را دگرگون کرده است.
ماجرای ژانگ شین؛ از زندگی فقیرانه تا کارآفرینی
ژانگ، 57 ساله، درست قبل از انقلاب فرهنگی مائو در پکن به دنیا آمد، زمانی که افراد تحصیلکرده مانند والدین او برای «آموزش مجدد» به مزارع کشاورزی فرستاده شدند و در فقر به زندگی خود ادامه دادند.
در 14 سالگی، او و مادرش به هنگ کنگ نقل مکان کردند، جایی که او پنج سال را در کارخانههای تولید اسباب بازی، لباس و لوازم الکترونیکی با حقوق کم گذراند و تلاش کرد به اندازه کافی پسانداز کند تا برای تحصیل به انگلستان برود. چرا که ژانگ بورسیه تحصیلی برای رشته اقتصاد دانشگاه ساسکس لندن را بهدست آورد و برای مدرک کارشناسی ارشد و دکتری در رشته اقتصاد در دانشگاه کمبریج تحصیل کرد و در نهایت در گلدمن ساکس در نیویورک مشغول به کار شد.
اما ژانگ به جای ماندن و داشتن زندگی راحت در وال استریت به پکن بازگشت و در آنجا با همسرش (پان) شرکت SOHO را که به معنای دفتر کوچک است، راهاندازی کردند. تجربه غربی که با ریشههای شرقی ژانگ درهم آمیخته بود، او را تحت تاثیر قرار داد تا SOHO را با نوآوری و طراحی آیندهنگر رهبری کند و حالا دارایی خالص ژانگ 2.7 میلیارد دلار است و در میان 50 زن قدرتمند جهان و 442 ثروتمندترین فرد جهان قرار دارد.
در طول دو دهه گذشته، او و پان شرکت خود را از یک استارتاپ بدهکار به بزرگترین توسعهدهنده املاک تجاری در پکن و شانگهای تبدیل کردهاند. این شرکت به دلیل طراحی ویژه ساختمانهای خود که توسط معماران برجستهای مانند سئونگ اچ سانگ، کنگو کوما و زاها حدید ساخته شدهاند، بسیار مشهور است.
راهاندازی بنیاد سوهو و کمکهای میلیون دلاری به دانشجویان
ژانگ و همسرش پان در سال 2005 بنیاد SOHO چین را بهعنوان یک سازمان بشردوستانه برای مشارکت در ابتکارات آموزش متمرکز برای کاهش فقر تأسیس کردند.
در سال 2014، اعلامیهای مبنی بر کمک مالی 100 میلیون دلاری برای همه دانشگاههای پیشرو در کشور منتشر کرد. این بنیاد در سال 2014 قرارداد هدیهای به مبلغ 15 میلیون دلار با دانشگاه هاروارد امضا کرده بود. در همان سال قرارداد هدیه دیگری با دانشگاه ییل به مبلغ 10 میلیون دلار امضا کرد.
این بنیاد بورسیههای تحصیلی SOHO چین را برای ارائه کمکهای مالی به دانشجویان چینی در مقطع کارشناسی در دانشگاههای بینالمللی پیشرو راهاندازی کرد. بورسیههای SOHO چین از حدود 50 دانشجوی چینی که در هاروارد، ییل و دانشگاه شیکاگو در مقطع کارشناسی مشغول به تحصیل هستند، پشتیبانی میکند.
ژانگ شین تنها زن ثروتمند چین نیست
در سال 2014، ژانگ بهعنوان شصت و دومین زن قدرتمند جهان در فهرست فوربس قرار گرفت و مرتبا از او بهعنوان یکی از زنان موفق دنیا یاد میشود. قابل توجه است که از فهرست 24 میلیاردر زن خودساخته فوربس در سال 2013، شش نفر از چین (از جمله یک نفر از هنگ کنگ) هستند که بیش از هر کشور دیگری بوده است.
این کارآفرین در مصاحبهای درباره زنان خودساخته چین اینگونه گفته است: «من فکر میکنم زنان نسل ما انقلاب فرهنگی و به تبع آن سختیها را پشت سر گذاشتند، از ناکجاآباد آمدند، و ناگهان فرصتهای شگفتانگیز پیش روی خود را دیدند. بنابراین زنان فقط از فرصت استفاده کردند.»
او به دلیل سخت کوشی، تمایل به هموار کردن مسیر خود، ریسکهای جسورانه و وفادار ماندن به جایی که از آنجا آمده است و اینکه به چه چیزی اعتقاد دارد، توانست پیشرفت کند و تأثیری ماندگار بر چین و طراحی معماری بگذارد.
با تمام اینها اما ژانگ در طول شیوع بیماری کرونا به ایالات متحده نقل مکان کرد و در سپتامبر 2022 از سمت مدیرعاملی SOHO چین استعفا داد.
ژانگ در حال حاضر بیش از 10 میلیون دنبالکننده در Weibo دارد، پلتفرم رسانه اجتماعی چینی که اغلب با توییتر مقایسه میشود. جایی که او دیدگاههای خود را در مورد تجارت، امور جاری و معماری به اشتراک میگذارد.