فرارو- از آغاز جنگ تمام عیار در اوکراین، هزاران داوطلب اوکراینی تمایل خود را برای جنگیدن با روسها ابراز کرده اند. اما این فقط مردان نیستند، بلکه زنان اوکراینی نیز هستند که شجاعانه برای آزادی مبارزه میکنند.
به گزارش فرارو، از زمان آغاز درگیریها در شرق اوکراین در سال ۲۰۱۴، زنان بخشی جدایی ناپذیر از نیروهای مسلح اوکراین و گردانهای داوطلب بوده اند. با این حال، از آغاز جنگ تمام عیار در سال ۲۰۲۲، تعداد زنان شرکت کننده در جنگ چندین برابر افزایش یافته است.
بر اساس دادههای رسمی، از آغاز ماه مه ۲۰۲۳، ۴۲۰۰۰ زن در تشکیلات نظامی اوکراین خدمت میکنند که درصد قابل توجهی از کل پرسنل نظامی است.
هانا مالیار، معاون وزیر دفاع اوکراین میگوید: زنان در ارتش اوکراین هر روز کارهای مهم خود را انجام میدهند.
طبق آمار رسمی، از ۴۲۰۰۰ زن، ۵۰۰۰ نفر مستقیماً در خط مقدم هستند که تاکنون ۱۰۷ زن نظامی در جریان تجاوز روسیه کشته یا زخمی شدند.
به گفته وزارت دفاع اوکراین، بهترین دختران این کشور و همچنین بهترین پسران آن از اوکراین دفاع میکنند.
تا پایان سال ۲۰۲۲، به ۳۵۰ زن اوکراینی در ارتش نشان دولتی اعطا شد. دو نفر از آنها پس از مرگ بالاترین عنوان قهرمانان اوکراین را دریافت کردند.
نیروهای مسلح اوکراین نه تنها شامل شهروندان اوکراینی بلکه داوطلبانی از کشورهای دیگر نیز میشود.
به عنوان مثال، در ۱۴ سپتامبر ۲۰۲۲، مشخص شد که سرباز اولگا سیمونوا زن ۳۴ ساله اهل روسیه کشته شده است. او متولد چلیابینسک روسیه بود که برای آزادی در کنار ارتش اوکراین جنگید.
یکی دیگر از قهرمانان ارتش اوکراین کاترینا پولیشچوک با نام مستعار "پتاشکا" (پرنده در زبان اوکراینی) است. او یک امدادگر بود که بخشی از نیروهای مسلح اوکراین در کارخانه آزوفستال بود که تحت محاصره روسها بود و بیش از یک ماه ادامه داشت.
این امدادگر زمانی معروف شد که ویدئوهایی از آواز خواندن او در کارخانه آزوفستال که توسط روسها احاطه شده بود در فضای مجازی پخش شد. این دختر به مدافعان ماریوپول الهام داد که روحیه خود را از دست ندهند.
پس از خروج داوطلبانه ارتش اوکراین از کارخانه، تعدادی از سربازان از جمله پتاشکا توسط اشغالگران روسی اسیر شدند. بعداً، به عنوان بخشی از تبادل بزرگ زندانیان، کاترینا پولیشچوک به اوکراین بازگردانده شد. پس از رسیدن به خانه، او اعتراف کرد که انتظار بازگشت به خانه را نداشت.
ایرینا ورشچوک معاون نخست وزیر اوکراین گفته بود که با زنان سرباز اوکراینی در اسارت روسیه به طرز فجیعی رفتار میشود. سر زنان تراشیده میشود و حیثیت آنها تحقیر میشود.