bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۷۳۵۶۸
مریم بهروزی در گفت‌وگو با «فرارو»؛

یعنی اگر زن برهنه باشد، آزاد است؟

تاریخ انتشار: ۱۶:۱۰ - ۲۳ فروردين ۱۳۹۰


فرارو- دبیرکل جامعه زینب اجرای قانون ممنوعیت استفاده از برقع در فرانسه را حرکتی ضد دمکراسی و ضد آزادی خواند و گفت: « انتظار دارم که فرانسه هر چه زودتر از این حرکت‌های ضد انسانی و ضد آزادی مخصوصا علیه زنان دست بردارد.»

مریم بهروزی در گفت‌وگو با خبرنگار «فرارو» پیرامون اجرای قانون ممنوعیت استفاده از برقع در کشور فرانسه گفت: «فرانسه از کشورهایی است که انقلاب زنان و آزدیخواهی در آن رخ داده و یکی از نویسندگان و رای دهندگان به حقوق بشر است. چیزی که الان در اروپا مشهور است این است که فرانسه یکی از بنیان گذاران آزادی و حقوق بشر در دنیا و سازمان ملل است، آن وقت این رفتار غیرحقوقی و ضد آزادی برای چنین کشوری جای بحث و تامل و اعتراض دارد.»

وی با بیان اینکه پوشش جز حقوق اولیه و آزادی از مقولات زندگی انسان است، گفت: «آزادی و حقوق انسان جز مسایل اولیه‌ای است که فرانسه آن را قبول دارد بنابراین این رفتار یک رفتار ضد آزادی و ضد حقوق بشر است مخصوصا در باره زنان؛ زنانی که انقلاب فرانسه کردند و تقاضای آزادی کردند.»

این فعال سیاسی اصولگرا اجرای قانون ممنوعیت استفاده از برقع را یک رفتاری سیاسی که پوششی حقوقی برای خودش پیدا کرده، دانست و گفت: «ما این رفتار فرانسه را به عنوان یک رفتار ضد حقوق بشر و ضد آزادی انسان و زن محکوم می‌کنیم و باید همه زنان دنیا در برابر چنین حرکتی بیایستند و آن را محکوم کنند.»

وی بازداشت معترضان به این قانون را ضد آزادی زن توصیف کرد و گفت: «من به عنوان دبیرکل جامعه زینب، که تشکیلات زنان کشور است، این حرکت فرانسه را محکوم می‌کنم و انتظار دارم که فرانسه هر چه زودتر از این حرکت های ضد انسانی و ضد آزادی مخصوصا علیه زنان دست بردارد.»

بهروزی درباره اینکه دولت فرانسه اجرای این قانون را در راستای حمایت از حقوق زنان می‌داند، گفت: «این یک حرکت اسلام ستیزانه است و هیچ ربطی به آزادی و حقوق بشر ندارد. یعنی اگر زن برهنه باشد، آزاد است؟ اول باید ثابت کنند که آزادی زن در سایه برهنگی و بی بند و باری تحقق پیدا می‌کند بعد چنین اقدامی انجام دهند.»

وی افزود: «این اسمش آزادی نیست بلکه بردگی جنسی است. اینکه بردگی جنسی را آزادی بنامند، بازی کردن با واژه ها و استعمار آنها است آنها واژه‌های ارزشی دنیا یعنی آزادی و حقوق بشر را برای مطامع سیاسی و اسلام ستیزی خودشان استعمار می‌کنند.»

این فعال سیاسی در پاسخ به این سوال که ممکن است از سوی غربی‌ها گفته شود که اگر در فرانسه آزادی پوشش وجود ندارد در ایران هم وضع به این گونه است، نظر شما در این باره چیست، گفت: «پوشش نشانه تمدن است. حجاب هم به معنای چادر نیست بلکه به معنای پوشش متناسب با جامعه است و یک امر فرا دینی هم است.»

بهروزی اضافه کرد: «یعنی حجاب باید قابلیت‌ها و جذابیت‌های جنسی را می‌پوشاند و به جای آن جذابیت‌های انسانی زن را به نمایش می‌گذارد و فقط متعلق به زن هم نیست بلکه متعلق به مرد هم هست.»

وی در توضیح بیشتر این موضوع گفت: «یک نظام مردمسالاری دینی می‌خواهد در کشورش جذابیت‌ها و قابلیت‌های جنسی زنان پوشیده باشد تا افکار آزاد منشانه و انسانی آزاد باشد. بنابراین پوشش در ایران تنها معنای دینی ندارد بلکه معنای انسانی‌ هم دارد. ما می‌گوییم؛ زن‌ها نباید جذابیت‌ جنسی‌شان به نمایش گذاشته شود که از آن سواستفاده کنند بلکه باید جذابیت‌ها و قابلیت‌های انسانی آنها آشکار شده و به نمایش گذاشته شود.»

بهروزی ادامه داد: «یعنی وقتی زن به جامعه می‌آید مردم به عنوان یک شخصیت و انسان باید به او نگاه کنند. حال اینکه او پزشک است، دانشجو است، کارمند و کارگر است حتما برای کاری به جامعه آمده، بنابراین باید جنبه انسانی آن دیده شود، نه جنبه جنسی‌اش؛ جنبه جنسی جای‌های دیگری دارد.»

وی با تاکید بر اینکه این نگاه ما به پوشش زن در جامعه انسانی است، گفت: «ما در اینجا به عنوان نظامی که مردمش مسلمانند و به قانون اساسی‌ای رای داده‌اند که باید قوانین قران در آن جا داده شود. یکی از قوانین قران هم پوشش است. پس این عین دمکراسی است.»

وی افزود: «اما وقتی آنها می‌خواهند در جامعه‌ای که پوشش زن ضرری برای دیگران ندارد، جلوی آن را بگیرند با دمکراسی سازگار نیست. حال اینکه بی پوششی برای جامعه ما ضرر دارد ولی پوشش برای آنها ضرری در جامعه ندارد بنابراین حق ندارند، جلویش بایستند.»

برچسب ها: بهروزی
bato-adv
bato-adv