استقبال شورای امنیت از مرگ بن لادن
شورای امنیت سازمان ملل متحد در بیانیهای، از مرگ اسامه بن لادن استقبال کرده و آن را پیشرفتی قطعی در جنگ علیه تروریسم خوانده است.
شورای امنیت سازمان ملل متحد به ندرت درباره عملیات نظامی یکسویه یکی از کشورهای عضوش بیانیه میدهد، ولی بعد از حمله اخیر نیروهای نظامی آمریکا در پاکستان که به مرگ اسامه بن لادن، رهبر القاعده منجر شد، اعضای این شورا در بیانیهای، از تمام کشورها خواستند تا به تلاشهایشان برای اجرای عدالت درباره تمام حامیان تروریسم شدت بخشند.
اسامه بن لادن، بنیانگذار و رهبر القاعده، روز یکشنبه در جریان عملیات کماندوهای آمریکایی در مجتمعی خارج از اسلامآباد، پایتخت پاکستان، کشته شد.
سازمانهای اطلاعاتی آمریکا نخستین سرنخها درباره محل اقامت او را در ماه اوت سال ۲۰۱۰ به دست آورده بودند.
در شرایطی که تعدادی از رهبران کشورهای عربی از کشته شدن اسامه بن لادن استقبال کردهاند، سایت های اینترنتی مرتبط با "جهاد"، همزمان با ابراز تاسف از مرگ بن لادن، مطالبی خشمآلود منتشر کردهاند. برخی از آنها خواهان انتقام مرگ رهبر القاعده شدهاند.
در عین حال، خبرنگار بیبیسی در اسلامآباد میگوید که به نظر میرسد سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی در منطقه برای حملههای انتقامجویانه احتمالی آماده میشوند.
از جمله، دولت آمریکا در اقدامی پیشگیرانه، سفارت و کنسولگریهایش در پاکستان را به روی عموم تعطیل کرده است.
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، مرگ اسامه بن لادن رهبر القاعده را "روز خوبی برای آمریکا" دانسته و گفته است که جهان بدون او امنتر و بهتر است.
بنلادن به عنوان طراح اصلی حملات ۱۱ سپتامبر به نیویورک، واشنگتن و چندین حمله مرگبار دیگر شناخته میشود.
او در صدر فهرست افراد تحت تعقیب آمریکا بود.
مقام های آمریکایی میگویند آزمایش دیانآ که بعد از کشتن او انجام شد با "۹۹ درصد اطمینان" نشان داد که او اسامه بن لادن بوده است.
مقامهای پنتاگون گفتهاند که جسد او به یک ناو هواپیمابر منتقل شد و پس از انجام مراسم اسلامی در دریای عرب (واقع در شمال اقیانوس هند و جنوب دریای عمان) دفن شده است.
اوباما این عملیات را "مهمترین دستاورد آمریکا تا امروز در تلاش برای شکست دادن القاعده" خوانده است.
جان برنن، مشاور امور ضدتروریسم کاخ سفید هم گفته است که القاعده گرچه تضعیف شده، اما همچنان یک خطر است.