مهمانپرست: یکی از وزرا در اوپک شرکت میکند
سخنگوي وزارت امور خارجه با بيان اينكه طبق اعلام مقامات وزارت نفت يكي از وزيران در اجلاس اوپك شركت خواهد كرد، اظهار كرد كه هر زمان اين موضوع قطعي شد اطلاعات دقيق را اعلام ميكنيم.
به گزارش ایسنا، رامين مهمانپرست، سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان كه در نشست هفتگي خود با خبرنگاران سخن ميگفت در مورد تحريمهاي جديد اتحاديه اروپا عليه ايران و در پاسخ به پرسش خبرنگاري در مورد مذاكرات ايران و ١+5 گفت: «در مورد مذاكرات نمايندگان كشورمان با نمايندگان كشورهاي ١+5 اتفاق جديدي رخ نداده است. ما آمادگيمان را در چارچوب توافقي كه با طرف مقابل داشتيم اعلام كرديم. اشاره مستقيمي هم در مورد اينكه اين روند به بنبست رسيده باشد دريافت نكرديم و اميدواريم طبق توافقات انجام شده براساس رويكرد همكاري براي گفتوگو در مورد موضوعات مشترك طرف مقابل هر زمان آمادگي داشت اين آمادگي را اعلام كند تا مذاكرات ادامه داشته باشد.»
وي افزود: «بحرانهاي مختلفي در دنيا وجود دارد كه ما فكر ميكنيم اين گونه نشستها و رايزنيهاي كشورها در سطح بينالمللي مي تواند در حل اين بحرانها موثر باشد.»
وي همچنين در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاري فرانسه در مورد اينكه مادران دو تبعه آمريكايي كه در ايران بازداشت هستند در بيانيهاي درخواست داشتند وزارت امور خارجه ايران به سفارت سوييس كمك كند تا ديداري كنسولي با اين دو كوهنورد انجام شود.
مهمانپرست پرسيد منظور ما از اين دو كوهنورد چيست؟ آنهايي كه ما ميشناسيم كوهنورد نبودند. موضوع مربوط به سه نفر است و دادگاه در مورد سه نفر ادامه دارد. اصرار مقامات آمريكايي و برخي از دوستان آمريكاييها در اينكه آنها را كوهنورد مينامند مبني بر بيگناه بودن اين افراد است در حالي كه به هيچوجه قابل قبول نيست. چطور ميشود چند نفر از آمريكا براي مثلا تعطيلات آخر هفتهشان براي كوهنوردي به مرزهاي ايران و عراق در نقاط حساس مرزي كوهنوردي كنند. بكارگيري تعبير كوهنورد يك شوخي است.
مهمانپرست تاكيد كرد: «سه آمريكايي مرتكب تخلف شدهاند. اين تخلف توسط مقامات قضايي كشورمان در حال رسيدگي است و بايد مسير قضايي خود را طي كند. هر شيوهاي كه بخواهد راي مقامات قضايي ما را تحت تاثير و فشار قرار دهد از نظر ما مردود است. مسير دستگاههاي قضايي ما استقلال كامل را دارد و در حال انجام شدن است و هر زمان به نتيجه رسيد اخبار آن دنبال ميشود.»
سخنگوي وزارت امور خارجه ادامه داد: «دوستاني كه نگران حقوق انسانها هستند بهتر است توجه داشته باشند كه تعداد زيادي از اتباع ايراني بيگناه توسط مقامات آمريكايي دستگير و ربوده شدهاند و به بدترين شكل در زندانهاي آمريكا نگهداري ميشوند، از كمترين حقوق خود برخوردار نيستند، اجازه دسترسي كنسولي به آنها داده نشده است، با خانوادههايشان هيچگونه ارتباطي ندارند، از كوچكترين تسهيلات بهداشتي برخوردار نيستند، وضع آنها و اتهاماتشان روشن نيست و تا كنون نسبت به برگزاري دادگاه و رسيدگي منصفانه هيچگونه اقدامي نشده است و همه اينها نقض حقوق بشر و حقوق انسانها است.»
وي تاكيد كرد: «چگونه ميشود اين دوستان در كشورهاي مختلف غربي فقط نگران دو، سه نفر هستند كه از آمريكا به مرزهاي ايران و عراق آمدهاند و در آن كوهها مشغول تجسس بودهاند اين از مواردي است كه نشان ميدهد ادعاهاي حقوق بشري كه انجا ميشود كاملا تبعيضآميز است و واقعي نيست. هر زمان جريان بينالمللي ايجاد شد و اجازه نداد مقامات آمريكايي و كشورهاي غربي هر تصميمي كه گرفتهاند خودسرانه انجام دهند و مانع زيادهخواهيهاي آنها شدند آن زمان ميتوان گفت حقوق بشر ميتواند در سطح جهان پيگيري شود.»