هفت پرده از ادغام جنجالی سه وزراتخانه کلیدی
در روزهای گذشته، موضوع ادغام سه وزارت خانه، تبدیل به یکی از سوژه های مهم رسانه های گوناگون و صاحب نظران سیاسی شده که هر یک از زاویه ای به آن پرداخته اند.
به گزارش «تابناک»، این موضوع را شاید بتوان از نگاهی متفاوت در هفت پرده تبیین نمود که در ادامه می آید:
پرده نخست
كمي به عقب برگرديم، زمان يكشنبه، هشتم خرداد ماه سال جاري، مكان صحن علني مجلس شوراي اسلامي، دستور كار لايحه پيشنهادي دولت درباره ادغام وزارت راه و ترابري و وزارت مسكن و تشكيل وزارت امور زيربنايي، تصميم يك فوريت لايحه مذكور به دليل سوابق پیشین بين دولت و مجلس رد مي شود و پيشنهاد دولت قرار است به طور عادي در كميسيون هاي تخصصي، اصلي و فرعي مجلس مسير خود را بگذراند.
پرده دوم
زمان روز سه شنبه، دهم خرداد ماه، مكان كميسيون اجتماعي مجلس، دستور كار بررسي و شور اول ادغام سه وزارتخانه مسكن و شهرسازي، راه و ترابري و ارتباطات و فناوري اطلاعات را روي ميز قرار داده است.
پرسش
اين لايحه جديدي از سوی دولت است؟ خير، آيا از طرف نمايندگان به صورت طرح با فوريت ارایه شده؟ باز هم خير، بلکه لايحه دولت كه در روز يكشنبه حتي با قيد يك فوريت آن رد شده، اكنون خارج از روال عادي و آیين نامه داخلي مجلس به روشي غير متداول و غير متعارف با افزودن يك وزارتخانه بسيار مهم و كليدي به لايحه پیشین اضافه و در كميسيون اجتماعي به شور گذاشته مي شود.
پرده سوم
موضوع بدون حضور رئيس كميسيون در دستور كار قرار مي گيرد و با وجود ايراد چند تن از اعضاي كميسيون نسبت به اضافه نمودن وزارت جديد كه در لايحه دولت نبوده بحث ها روال خود را مي گذراند و البته ادغام رأي نمي آورد.
پرده چهارم
در همين حال، يكي از نمايندگان همواره غايب! در كميسيون حضور پيدا مي كند و تقاضاي رأي گيري دوباره می کند كه جلسه به بحث هاي طرفيني مي انجامد و عده اي در صدد ترك جلسه برمي آيند كه با وساطت برخي ديگر به جلسه بازمی گردند و در يك فضاي ابهام آلود و شلوغ، اعلام مي شود كه ادغام سه وزارتخانه رأي آورده و برای طرح در صحن علني روز بعد مطرح مي شود!
پرده پنجم
موضوع در دستور كار آن روز نیست؛ اما با اعلام قيد فوريت طرح شده و پس از مشاجرات و مباحثات فراوان كه متن مذاكرات آن در دست است، با هزينه كردن چند باره از مقام معظم رهبري و خلط مبحث تسريع امر ادغام لايحه پيشنهادي از طرف ایشان، با يك اقدام غير قانوني و غير منطقي فضاي جلسه با تصميمي راز آلود به سمت تأييد موضوع و گرفتن رأي از جلسه پيش برده مي شود. اين تصميم در شرايطي به نمايندگان تحميل مي شود كه همگي در آستانه عزاي سالگرد رحلت امام(ره) هستند.
پرده ششم
كار به همين جا ختم نمي شود و تلاش هاي گسترده اي به عمل مي آيد كه مهر تأييد شوراي محترم نگهبان را اخذ نمايند اما شوراي نگهبان با نگاه دقيق و كارشناسي بوي بدي را از تصميم اتخاذ شده استشمام نموده و با وجود پيگيري هاي جدي و شديد جهت گرفتن تأييد، كار را به جلسه آتي شورا وا مي گذارد.
پرده هفتم
در حالي كه نمايش فوق به پايان نرسيده و بازيگران اصلي صحنه را ترك نكرده اند، اين بار خيل عظيم جامعه ارتباطات و فناوري اطلاعات و دست اندركاران اين عرصه، روي صحنه آمده و خود به ايفاي نقش مي پردازند و دست كارگردانان و تهيه كنندگان امر را لاي چرخ گذارده و بنا ندارند، اين صنعت كليدي و بسيار مهم و ضروري را قرباني تصميمات راز آلود چند تن کنند كه چه بسا بدون آگاهی كافي و بدون محاسبه به اين اقدام كه ضايعات فراوان و لطمات عديده اي را در عصر انفجار اطلاعات و پديده مهم سايبرنتيك به اين عرصه از فناوري وارد می آورد، روی آورده اند كه البته در اين زمينه، گفتني ها بسيار است.
با توجه به آنچه گفته شد، گویا جامعه رسانه اي ـ دانشگاهي و شخصيت هاي فرهيخته و سازمان هاي دست اندركار امور اطلاعاتي و امنيتي، باید مصرانه پيگير موضوع و رفع ابهام هاي بسيار زياد و شفاف سازي این موضوع در راستای منافع ملي باشند.