ترنج موبایل
کد خبر: ۸۰۱۷۷

هوای تهران در شرایط اضطرار

مسؤولان دست به دعا برمی‌دارند، تهران از دست نرود

مسؤولان دست به دعا برمی‌دارند، تهران از دست نرود
تبلیغات
تبلیغات


فرارو- وقتی نفس کشیدن کمی سخت می‌شود و چشم‌ها می‌سوزند، یعنی هوا دوباره با افزایش پدیده ذرات معلق روبرو شده است. درست در این زمان جلسه کمیته اضطراری آلودگی هوا در تهران تشکیل می‌شود. حال اگر مثل روز چهاردهم خرداد، شرایط اضطرار با تعطیلی رسمی هم‌زمان شود، با توجه به تعطیلی و مسافرت‌ها، مشکل خاصی به وجود نخواهد آمد.

به گزارش فرارو؛ براساس پیش‌بینی هواشناسی، پدیده ذرات معلق در تهران از دیروز، افزایش پیدا کرده و می‌کند. روزهایی که تعطیل نیست و البته قرار به تعطیلی هم نیست.

حال هوا چطور است؟
بر اساس اطلاعات ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوای تهران، وضعیت آلودگی ذرات معلق کمتر از 10 میکرون هم در روزهای اخیر در وضعیت مناسبی نیست، به طوری که این آلاینده که این اواخر به ندرت از 60 و 70 بالاتر می رفت، امروز به 85 رسیده است تا ذرات معلق کمتر از 10 میکرون هم آرام آرام به جمع آلاینده‌هایی که تهران را به شرایط ناسالم می برند، اضافه شود.

اما بالا رفتن شاخص‌ها تنها محدود به ذرات معلق نیست، مونوکسید کربن هم که در تمامی روزهای سال 90 در شرایط پاک قرار داشته و به ندرت رقمی بالای 28 را تجربه کرده است، امروز با قرار گرفتن روی عدد 40، زنگ خطر قرار گرفتن تهران در شرایط سالم به لحاظ این آلاینده را به صدا درآورد.

از تعطیلی خبری نیست
رئیس‌ سازمان بازرسی کل کشور، در پنجمین کنفرانس ملی روز جهانی محیط زیست اعلام داشت که طبق برنامه چهارم توسعه، سازمان حفاظت از محیط زیست مکلف به کاهش میزان آلودگی هوای شهرهای تهران، اهواز، اراک، تبریز، شیراز و کرج بوده که متاسفانه در این خصوص چندان توفیق نداشته است. باید توجه داشت که نمی‌شود با تعطیلی‌های یکی دو روزه و با تعطیل کردن کسب و کار مردم به جایی رسید بلکه باید به‌طور جدی و کارشناسی عمل شود.

گوش به زنگ خطر
آلودگی هوا همواره در شرایط بحرانی منجر به مرگ و میر انسان‌ها شده است. محاسبات انجام‌شده نشان می‌دهد با توجه به جمعیت تهران، در شرایط بحران آلودگی هوا احتمال مرگ و میر سالانه پنج هزار نفر وجود دارد. دكتر علیرضا اسماعیلی در این‌باره گفته اشت: سالانه در جهان حدود ۵/۴ میلیون نفر بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست مـــی‌دهند، صنعت مدرن امروز با تولید گازها و ذرات آلوده معلق در هوا فضایی برای نفس كشیدن باقی نمی‌گذارد و استشمام هوای پاك را كه همواره مایه شادمانی زندگی بشر بوده، به آرزویی دست‌نیافتنی تبدیل می‌كند.

راه حل‌های مقابله
1-دعا
قائم مقام ستاد مدیریت بحران کشور با اشاره به سیاست‌های دولت در کاهش جمعیت و افزایش حمل و نقل شهری در پایتخت بر این عقیده بوده است سرعت اجرای برنامه ها کمتر از سرعت تراکم جمعیت و ترافیک است و باید برای آلودگی هوای تهران دعا کرد.
مرتضی تمدن در مورد ورود موج جدیدی از ریز گردها به پایتخت که موجب تشدید آلودگی هوای تهران شده، گفت: گرد و خاک آمده و هوا را آلوده کرده، کاری جز دعا برای مهار گرد و غبار تهران نمی توانیم انجام دهیم.

2-کاهش آلاینده در سوخت خودروها
بسیاری از کارشناسان عوامل اصلی تولید آلودگی هوا را سوخت بی‌کیفیت، پایین بودن استاندارد خودروها و حمل و نقل عمومی ناقص می‌دانند. آنان بر ای باورند که نمی‌توان مشکل را تنها به گردن مردم انداخت و باید مسایل دیگر از جمله سوخت خودرو و مسائلی از این دست را سامان بخشید.

3-گسترش حمل و نقل همگانی
بر اساس نظر یکی از کارشناس ارشد حمل و نقل و ترافیک، افزایش اتوبوس‌های تندرو و واگن‌های پیشرفته مترو، کمک مؤثری به رفع آلودگی هوا خواهد کرد. اما اعتبارات این قبیل اقدامات با دیرکردها و بهانه‌های متوالی تأمین نمی‌شود. بنابراین در وضع پیش آمده در اثر آلودگی هوا، همه مسؤول هستند.

4-تغییر ساعات کار
رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، با انتقاد از سازمان محیط زیست در مورد خروج از مسؤولیت حکومتی در قبال محیط زیست و آلودگی هوا گفت: پیشنهاد جدی شهرداری تغییر ساعت کار برای نجات از شرایط نامطلوب آلودگی هوای تهران است.

5-طرح زود و فرد
برخی كارشناسان طرح زوج و فرد تمام طول سال را با نظر مثبت می‌نگرند و معتقدند این طرح می‌تواند سبب تغییر الگوی استفاده مردم از حمل‌ونقل عمومی شود و میزان استفاده از خودروی شخصی را كاهش دهند. كارشناسان مدیریت شهری اجرای این طرح را مستلزم فراهم شدن برخی امكانات و تسهیلات و همچنین كار كارشناسی دقیق و سنجیده می‌دانند.

رژیم مناسب غذایی برای این روزها
1- در روزهایی که سطح آلودگی هوا به مرحله بحرانی می‌رسد، خوردن میوه و سبزیجات تازه که محتوی ویتامین‌های مختلف هستند توصیه می شود.

2- محدود کردن مصرف نمک

3- عادت دادن کودکان به خوردن سیر، پیاز و تره فرنگی. هرچند ممکن است بوی این مواد آزاردهنده باشد اما این سبزیجات محتوی میزان زیادی گوگرد هستند و بنابراین می توانند از موکوس (مخاط) دستگاه تنفسی محافظت کنند.

4- نوشیدن زیاد آب که به کلیه‌ها کمک می‌کند املاح اضافی را از بدن خارج کند.

برخی از مسؤولان دست به دعا برمی‌دارند، کمیته‌های اضطراری تشکیل می‌شوند، شهرداری و سازمان حفاظت از محیط زیست، تعداد جلسات و میزان تلاش خود را بیشتر می‌کنند. مردم هم تا جایی که از دستشان بربیاد به نکات مهم برای مقابله با آلودگی هوا توجه می‌کنند و حتی ممکن است از سوخت کمتری استفاده کنند و در کل همه و همه دست به دست هم می‌دهند تا تهران بر خلاف پیش‌بینی کارشناسان به «شهر از دست رفته» تبدیل نشود.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات