گروهی که قرار بود تحت عنوان امت حزبالله راهپیمایی موتوری برگزار و با رفع فیلترینگ مخالفت کند، به خیابان آمد و، اما نتیجه شوکه کننده بود.
فرارو- راهپیمایی موتوری مخالفان رفع فیلترینگ با واکنشهای گستردهای روبه رو شده است. بسیاری از روزنامه نگاران و فعالان سیاسی به تعداد حاضران در تجمع اشاره کردهاند و آنرا کمرنگ ارزیابی کردهاند.
در همین رابطه روزنامه اصولگرای خراسان با اشاره به تعداد تجمع کنندگان نوشته است: در حالی که جریانی با عنوان"رزمندگان حزبالله" در اطلاعیه ای خواستار تجمع و «راهپیمایی موتوری امت حزب ا...» پس از نماز جمعه شده بود، استقبال اندکی از این موضوع صورت گرفت. در اطلاعیه ای که این جریان در «ایتا» منتشر کرده بود، علت تجمع، رفع فیلتر واتساپ و گوگل پلی عنوان شده است. این جریان پیشتر در مقابل مرکز ملی فضای مجازی، تجمعات متعدد ولی کم تعدادی علیه رفع فیلترینگ برگزار کرده بود. با این حال، ویدئوهایی که در فضای مجازی منتشر شده، حکایت از تجمعی است که تعداد حاضران شاید به ده نفر هم نرسد.
در ویدئویی که از این تجمع پخش شده، فردی بر روی وانت فریاد می زند: «طرح رفع فیلترینگ، فتنه مرجفون است، رسانه معاند مخل امنیت است» مرجف در لغت به کسی گفته میشود که اراجیف و سخنان بیپایه میگوید و شایعه پراکنی میکند. جمع آن «مرجفون» است. تجمع برای مطالبه اجرای عملیات وعده صادق ۳ ، رژه موتوری در اعتراض به رفع فیلترینگ واتساپ، تجمع برای اجرای قانون عفاف و حجاب و ..." ؛ این ها نمونه ای از تجمعاتی است که این روزها با عناوینی مانند "رزمندگان حزب ا..." و "نیروهای انقلاب" می بینیم و درباره شان می شنویم.
سید عبدالجواد موسوی نیز طی یادداشتی در خبرآنلاین به مصوبه اخیر شورایعالی فضای مجازی که به رفع فیلتر پیامرسان واتسآپ منجر شد، پرداخته است.
او در این زمینه نوشته است: دلم سوخت. جدی میگویم. آن جمعیت اندک و آن صداهایی که معلوم بود خالی از هرگونه اعتماد به نفسیاند حالم را بد کرد. گناه داشتند. قالتاقهایی که آنها را به میدان فرستاده بودند مستحق بدترین ناسزاهای عالماند، اما این بندگان خدا واقعا جای دل سوزی داشتند.
احتمالا شب قبل از این راه پیمایی مفتضحانه پیش خودشان فکر میکردند فردا چه روز با شکوهی خواهد بود. جمعیتی فراوان با پرچمهای رنگارنگ و رگ گردنهایی متورم و کلی شعار حماسی که طنینش رئیس جمهور و میدان پاستور را به لرزه در خواهد آورد. اما هیچ کس نیامد. حتی آنهایی که واتس آپ و گوگل پلی را فیلتر کرده بودند. حتی آنها که در مجلس برای پزشکیان عربده میکشیدند و توئیتهای تهدید آمیز میزدند. از دوستان قدیم هم کسی نیامد. آنهایی که پای همه تظاهراتهای این شکلی بودند. اصلا هیچ کس حال شعار دادن نداشت. چرا؟ چه اتفاقی افتاده بود؟ نکند به آنها خیانت شده؟ نکند دوستانشان خسته شدهاند و دیگر حاضر نیستند پای ارزشهای انقلابی بایستند؟ مگر نه این که یک عمر در گوششان خوانده بودند ما موظف به انجام تکلیفیم نه نتیجه! پس چه شد؟
ای کاش این تعداد اندک که از قیافه هاشان معلوم بود نه قالتاقاند و نه مزدور و فقط از سر سادگی و خلوص نیت به این مراسم مضحک آمدهاند یک بار با خودشان فکر کنند: بهتر نیست به جای مشکوک شدن به دیگران از خودمان بپرسیم شاید مشکل در چیزی است که ما آن را تکلیف میدانیم؟ اصلا این تکلیف را چه کسی بر دوش ما نهاده؟ این چه تکلیفی است که مدام نتیجه بد و فاجعه بار از آن بیرون میآید؟ یک بار، دو بار، سه بار، آخر تا کی باید همه تکالیف ما منجر به نفرت خلق خدا از ما و شعارهایمان بشود؟ اصلا چرا روز به روز از طرفداران این تکلیف سنگین کاسته میشود؟ نکند تکلیف چیز دیگری بوده و از ما بهتران سر ما را کلاه گذاشتهاند؟
آن هفت هشت موتور سواری که جمعه هفتم دی ماه هزار و چهار صد و سه به خیابانهای پایتخت آمدند و علیه واتس آپ و گوگل پلی شعار دادند آخرین بقایای ساده دلانیاند که هر حرفی را باور میکنند. ساده دلان در سرما و با موتور به خیابان آمدند در حالی که آنهایی که این جماعت را برانگیخته بودند در جای گرم و نرمشان عصر جمعه را سپری میکردند و به ریش داشته و نداشته همه آنها میخندیدند. امیدوارم ساده دلان برای یک لحظه هم که شده در کار و بار خود تامل کنند و بیش از این اسباب بازار گرمی قالتاقها نشوند. قالتاقها بدون این موتور سواران ساده دل هیچ نیستند.
سایت رویداد۲۴ نیز به بررسی این موضوع پرداخته و نوشته است: گروهی که قرار بود تحت عنوان امت حزبالله راهپیمایی موتوری برگزار و با رفع فیلترینگ مخالفت کند، به خیابان آمد و، اما نتیجه شوکه کننده بود.
کم بودن حاضران در تجمع دیروز فرصت خوبی است تا طیف تندرو به خود آمده و درک واقعیتری نسبت به موقعیت خودشان در جامعه پیدا کنند. امید است که در موارد بعدی و قبل از مقابله با خواست عموم مردم، نگاهی به میزان مقبولیت و محبوبیت خود انداخته و سپس وارد عمل شوند.
سوال دیگری که اصولگرایان باید از خود بپرسند این است که امت حزبالله کی و چطور آنقدر آب رفت؟ کم شماری تجمع دیروز به این معنی نیست که تندرویهای برخی گروهها که از قضا مورد قبول بدنه اصولگرایی نیز نیست، به این جریان سیاسی و سرمایه اجتماعی آن صدمه زده است؟
کم شماری جمع دیروز سبب نمیشود که وزارت کشور درباره اینکه حاضران در این راهپیمایی موتوری مجوز گرفته بودند یا نگرفته بودند، پاسخ ندهد. باید مشخص شود که این گروه با مجوز به خیابان آمدند؟
روزنامه اعتماد نیز نوشت: جبهه پایداری به عنوان اصلیترین تشکل رقیب مسعود پزشکیان در ایام رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری چهاردهم و البته محوریترین منتقدان سیاسی پزشکیان در ساختارهای داخلی حاکمیت اقداماتی بیسابقه را تدارک دید؛ با تابلوی رسمی جبهه پایداری نامهای به مسعود پزشکیان ارسال کرد و تشکلهای فکری نزدیک به این تشکل نیز با عنوان امت حزبالله، فراخوانی با عنوان راهپیمایی مطالبهگرانه موتورسواران در اعتراض به رفع فیلتر از این دو موضوع ترتیب دادند.
اینکه جوانان نزدیک به جبهه پایداری و جریانهای حامی دیدگاههای فکری این تشکل -فارغ از اینکه عضو رسمی باشند یا خیر- با استفاده از موتور سعی دارند تا تصویری از انقلابیگری در دهه ۶۰ و ۷۰ را تداعی کنند هم نشان از رکورد ذهنی این جریان دارد.