میدل ایست آی گزارش میدهد؛
یک پنهانکاری عجیب در بریتانیا!

دولت بریتانیا مایل بود تا سفر وزیر خارجه رژیم اسرائیل به انگلیس مخفی بماند. البته که روزنامه نگاران انگلیسی نیز مشتاقانه از این موضوع تبعیت کردند.
فرارو- روی کاغذ، نقش رسانهها، بیانِ حقیقت و پاسخگوکردن قدرت است. روزنامههای بریتانیایی و البته رسانههای این کشور وقتی صحبت از اسرائیل و جنگ غزه میشود، این رسالت خود را به کل از یاد میبرند. در عین حال، روزنامه نگاران بریتانیایی به طور مدام دروغهایی را که سیاستمداران انگلیسی و اسرائیلی مطرح میکنند را تکرار میکنند. جالب اینکه برخی از این رسانهها حتی خود دروغسازی میکنند و عملا به بازوی تبلیغاتی رژیم اسرائیل تبدیل شدهاند.
به گزارش فرارو به نقل از میدل ایست آی ، آخرین نمونه در این رابطه را میتوان دیدار هفته اخیر وزیر خارجه اسرائیل "گیدئون سار" با همتای بریتانیاییاش "دیوید لمی" دانست. تردیدی نیست که این رویداد مساله بسیار مهم و بزرگی است. وزیر خارجه اسرائیل با وزیر خارجه بریتانیا تنها چند روز پس از بازداشت دو نماینده عضو مجلس بریتانیا از حزب کارگر توسط نیروهای اسرائیلی ملاقات کرد. این نمایندگان به محض ورود به اراضی اشغالی توسط نیروهای امنیتی اسرائیلی دستگیر و دیپورت شدند. یک ماه بعد، اسرائیل به توافق آتشبس خود با حماس خاتمه داد و راه را برای تداوم وحشیگری علیه مردم غزه هموار کرد. البته که اسرائیل بر شدت محاصره خود علیه نوار غزه نیز افزوده است.
تمامی این تحولات در شرایطی رخ میدهند که اسرائیل فشارهای زیادی را وارد میکند تا جنگی تازه در منطقه این مرتبه علیه ایران راه بیفتد. در عین حال، باید توجه داشته باشیم که گیدئون سار یکی از اعضای حکومتی است که به دلیل جنایاتش علیه مردم غزه با صدور احکام قضایی بینالمللی ازسوی دیوان لاهه رو به رو شده است. دیوان لاهه همچنین حکم بازداشت نتانیاهو به عنوان نخست وزیر اسرائیل را هم صادر کرده و وی را به ارتکاب به جنایت علیه بشریت محکوم کرده است.
وزیر خارجه کنونی رژیم اسرائیل در مدت اخیر در چندین نوبت تلاش کرده تا اقدام اسرائیل در قطع کردن روند اعطای کمکهای بشردوستانه به مردم غزه را توجیه کند. اقدامی که در حقیقت نوعی مجازات دستهجمعی مردم غزه و جنایتی جنگی است.
اغلب انسانها انتظار دارند که با یکچینین فردی به مثابه یک شرور از سوی دولت بریتانیا رفتار شود. فردی که عملا نظم و قانون در محیط بین المللی را به سخره میگیرد. در عوض، دولت بریتانیا عملا فرش قرمز زیر پای این فرد پهن کرد. این در حالی است که سفر گیدئون سار به بریتانیا مخفی نگه داشته شد و البته که نه رژیم اسرائیل و نه دولت بریتانیا از پیش در مورد انجام گرفتن این سفر اطلاعاتی را منتشر نکرده بودند.
سه شنبه گذشته، میدل ایست آی فاش کرد که گیدئون سار بنا دارد از انگلیس بازدید کند و عملا این سفر را لو داد. جالب اینکه هیچ رسانه جریان اصلی در بریتانیا این خط خبری را دنبال نکرد و به آن نپرداخت. ظاهرا گیدئون سار با همتای خود دیوید لمی دیدار کرده و آنطور که طرف اسرائیلی تایید کرده، دو طرف در مورد برنامه اتمی ایران و تحولات جاری با محوریت جنگ غزه و اسرای اسرائیلی، گفتوگو کردهاند.
انتظار میرفت که وزارت خارجه بریتانیا یک بیانیه مطبوعاتی را در مورد این رویداد منتشر کند کما اینکه در مورد دیگر رویدادها نیز چنین میکند و البته که خودِ رژیم اسرائیل هم این کار را کرده است. با این حال، هیچ بیانیه رسمی در روز سه شنبه گذشته منتشر نشد و البته که وزارت خارجه انگلیس در پاسخ به درخواستهای میدل ایست آی برای صدور یک بیانیه، باز هم متنی را در این رابطه منتشر نکرد.
برخی شاید این انتظار را داشتند که ملاقات میان گیدئون سار و دیوید لمی مورد علاقه روزنامهنگاران بریتانیایی باشد. دیداری که از سوی نماینده رژیمی صورت گرفته که در جنگ است و البته که با اتهامات جدی در حوزه ارتکاب به نسل کشی رو به رو است. احتمالا خبرنگارانی بودهاند که مایل به طرح سوال از "لمی" و "سار" بودهاند. با این حال، اساسا سفر گیدئون سار به انگلیس رسانهای نشد. رسانههای مطرح انگلیسی نیز به وزارت خارجه این کشور پیوستند و سعی کردند سفر وزیر خارجه رژیم اسرائیل به انگلیس را مخفی نگه دارند.
هیچ روزنامه جریان اصلی و یا کانال خبری در انگلیس، سفر وزیر خارجه رژیم اسرائیل به انگلیس را پوشش نداد. تنها گاردین آن هم با تاخیر و محدود به این ماجرا پرداخت. بیایید تصور کنیم که به جای وزیر خارجه اسرائیل، سرگی لاوروف وزیر خارجه روسیه سعی کرده بود به صورت پنهانی وارد انگلیس شود و با مقامهای ارشد این کشور دیدار کند. شک نکنید که این رویداد و رسوایی ناشی از آن به تیتر نخست رسانههای انگلیسی تبدیل میشد.
بسیاری از فعالان مستقل در بریتانیا نسبت به پنهانکاری دولت این کشور در مورد سفر وزیر خارجه رژیم اسرائیل به بریتانیا، دست به اعتراض زدهاند. آنها انتظار داشتهاند که وی بازداشت میشد. با این حال، هیچکدام از این اعتراضات از سوی رسانههای جریان اصلی بریتانیایی مورد توجه قرار نگرفته است. نشریه گاردین به نقل از یک منبع آگاه در وزارت خارجه بریتانیا عنوان کرده که سفر گیدئون سار به انگلیس شخصی بوده است! هر هدفی که سفر گیدئون سار به انگلیس داشته که به احتمال زیاد مرتبط با بحث در مورد طیفی از مسائل خاورمیانه بوده، بیراه است اگر بگوییم او برای دیدار با خانواده و دوستانش وارد انگلیس شده باشد!
در زمان نگارش گزارش حاضر، وزارت خارجه انگلیس هنوز متنی را در مورد سفر وزیز خارجه اسرائیل به این کشور منتشر نکرده است. جدای از گاردین، هیچ روزنامه مطرح بریتانیایی نظیر تلگراف، تایمز، و میلاند سان، در مورد سفر گیدئون سار به انگلیس مطلبی را منتشر نکردهاند. بی بی سی که آن نیز در مورد این رویداد اطلاع رسانی نداشته، به تازگی فقط یک خبر در این رابطه کار کرده و آن را مورد اشاره قرار داده است. این رسانه انگلیسی در گزارشی اعلام کرده که "رئیس شورای معاونان یهودیان بریتانیا در روز پنجشنبه با وزیر خارجه اسرائیل دیدار کرده است. دیداری که در لندن اتفاق افتاده است".
بی بی سی مدت هاست که یاد گرفته رفتارهای رسانهای آن به عنوان اهرم دولت بریتانیا خسارات زیادی را به اعتبار ادارکی این کشور وارد کرده است. کاملا روشن است که چرا دولت بریتانیا نمیخواست سفر وزیر خارجه اسرائیل به این کشور رسانهای شود. در حزب کارگر انگلیس که "کییر استارمر" نخست وزیر انگلیس عضو آن است، بسیاری با اقدامات اسرائیل در قالب جنگ غزه و ارتکاب به جنایت علیه مردم فلسطین مشکل دارند.
از این رو، به نفع دولت انگلیس و گیدئون سار است که به صورت مخفی با یکدیگر دیدار کنند و هیچ چیزی در مورد این رویداد گفته نشود. بهتر است که سر و صدا نشود و دیوید لمی به عنوان وزیر خارجه بریتانیا مجبور نشود توضیح دهد که چرا کشورش همچنان به تهیه تسلیحات و ارائه کمکهای سیاسی به اسرائیل ادامه میدهد.
آنچه مهم است این موضوع میباشد که مخفی نگهداشن سفر وزیر خارجه اسرائیل به انگلیس، نیاز به همدستی رسانههای جریان اصلی بریتانیا داشت. اصلی که مورد توجه این قبیل رسانهها بود. البته که آنها در جریان جنگ غزه نیز دقیقا همان رویکردی را در پیش گرفتند که مطلوب دولت انگلیس بوده است.