خلیج فارس؛ نماد همزیستی و تنوع فرهنگی ایران

«نام خلیجفارس به عنوان نماد همگرایی، همزیستی و تنوع فرهنگی در تاریخ سرزمین ایران نمیتواند به سادگی تحت تاثیر اظهارات ناپخته و سیاسی قرار گیرد.»
بهنام حبیبزادهمومن طی یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: اظهارات غیرحقوقی برخی مقامات دولت ترامپ در تغییر نام خلیجفارس نه تنها نادیده گرفتن تاریخ و فرهنگ عمیق و هویت ملتهای منطقه است، بلکه توهین و بیاحترامی به واقعیتهای حقوقی، اسناد تاریخی و فرهنگی چند هزارساله نیز محسوب میشود.
در واقع نام «خلیجفارس» برابر مستندات روشن که حتی در کتابهای مدارس امریکا نیز حک و ثبت شده، قرنهاست که در اسناد بینالمللی از جمله در اسناد سازمان ملل متحد، یونسکو و نقشههای رسمی جهان تحت عنوان «Persian Gulf» ثبت و به رسمیت شناخته شده است.
نام خلیجفارس به عنوان نماد همگرایی، همزیستی و تنوع فرهنگی در تاریخ سرزمین ایران نمیتواند به سادگی تحت تاثیر اظهارات ناپخته و سیاسی قرار گیرد. این نوع ادبیات و تحریف واقعیتها بخشی از یک برنامه هدفمند برای تغییر درک عمومی از تاریخ و هویت ملتهای منطقه به شمار میرود و میتواند منجر به تشدید تنشهای سیاسی و اجتماعی و با تحریک غرور و احساسات ملیگرایانه به تقویت اتحاد هر چه بیشتر ملت بزرگ ایران منتهی شود.
متاسفانه در نظام حقوق بینالملل امروز ملاحظه میشود برخی قدرتهای سیاسی با توسل به زور عریان و غیرمشروع به جای احترام به موازین و عرف پذیرفته شده بینالمللی، حقوق را قربانی قدرت سیاسی کردهاند و از جامعه جهانی و نهادهای حقوقی و سازمانهای بینالمللی انتظار میرود که با احترام به تاریخ و فرهنگ ملتها و اسناد حقوقی بینالمللی غیرقابل خدشه از هرگونه تلاش سیاسی عدهای ناآگاه برای تحریف نامها و هویتها جلوگیری کرده و این اظهارات را محکوم کنند و مسلما نام خلیجفارس ابدی بوده و با هر انگیزه سیاسی غیر قابل تغییر و محکوم به شکست است.