دنیای گوشیهای هوشمند زیر سایه اپل

نگاهی به رتبهبندی گوشیهای هوشمند پرفروش در جهان نشان میدهد تا رتبه چهارم، هیچ دستگاهی غیر از اپل نتوانسته جایگاهها را از آن خود کند، ولی این سامسونگ است که با گوشی گلکسی A۱.۵G خود به رویای اپل برای تسخیر ۱۰ رتبه برتر پایان داده است. این گوشی در رتبه پنجم قرار گرفته و پس از آن، سامسونگ با گوشیهای گلکسی A۰۶ و گلکسی S۲۵ اولترا که در رده ششم و هفتم قرار گرفته، در برابر اپل قد علم کرده است.
ظاهراً سلطه اپل بر بازار گوشیهای هوشمند جهان تمامی ندارد و امسال نیز همچون سال گذشته، این تولیدکننده موفق شد عنوان پرفروشترین گوشی هوشمند جهان را به خود اختصاص دهد و سامسونگ را کنار بزند.
به گزارش ایران، از میان ۱۰ گوشی هوشمند پرفروش در سه ماهه اول ۲۰۲۵، سهم اپل ۵گوشی برتر بوده است.
ژاپن، برگ برنده اپل
Counterpoint Research از وضعیت بازار تلفن همراه در جهان، نشان میدهد آیفون ۱۶ اپل پرفروشترین گوشی هوشمند در سه ماهه اول ۲۰۲۵ بوده و رتبههای برتر بعدی نیز به مدلهای دیگری از برند اپل مربوط میشود.
تازهترین تحقیقات ردیاب فروش جهانی گوشیهای تلفن همراه
Counterpoint Research، نشاندهنده بازگشت مدل پایه سری آیفون به رتبه برتر در سه ماهه اول ۲۰۲۵ پس از دو سال فاصله گرفتن از این رتبه است. امسال همچنان اپل حضور قوی خود را در فهرست ۱۰ گوشی برتر حفظ کرده و برای پنجمین سه ماهه متوالی، ۵ رتبه را به خود اختصاص داده است. همچنین باید گفت امسال اپل فاصله بین گوشیهای هوشمند استاندارد خود و سری «پرو» را از نظر عملکرد و مجموعه ویژگیها کاهش داده است.
بسیاری، موفقیت آیفون ۱۶ اپل را داشتن بازار بزرگی مانند ژاپن و خاورمیانه و آفریقا (MEA) میدانند که در این مناطق فروش بسیار مناسبی داشته به گونهای که بیشترین رشد در فروش مدلهای پایه اپل، در ژاپن ثبت شده است. پژوهشگران دلیل این امر را بهبود شرایط اقتصادی و اصلاح مقررات یارانهای در ژاپن به نفع استراتژی قیمتگذاری و اکوسیستم اپل میدانند که جذابیت این گوشیها را در بازار ژاپن بیشتر کرده است.
پس از صدرنشینی آیفون ۱۶، رتبههای دوم و سوم فروش گوشیهای هوشمند جهان به آیفون ۱۶ پرومکس و آیفون ۱۶ پرو رسید. یکی از دلایل موفقیت گوشیهای سری پرو اپل، به سیاست چین مربوط میشود. به دلیل یارانههای دولتی که به نفع گوشیهای زیر ۶ هزار یوان (۸۳۳ دلار) اعمال شد، مدلهای پرو همچنان برای سومین سه ماهه متوالی، تقریباً نیمی از کل فروش آیفون اپل را به خود اختصاص دادند.
آیفون ۱۶e اپل هم شروعی قدرتمند داشت. با وجود قیمت بالاتر این گوشی در مقایسه با SE ۲۰۲۲، انتظار میرود ۱۶e در طول سال اول حضور خود در بازار، از مدل قبلیاش پیشی بگیرد. این موفقیت تا حد زیادی ناشی از پیشرفتهای چشمگیر فناوری و مجموعه ویژگیهای گسترده آن خواهد بود. جالب است که آیفون ۱۶ پلاس هم مغلوب چند مدل از گوشیهای سامسونگ و یک مدل گوشی شیائومی شد و در رتبه دهم ایستاد.
۴ رتبه برتر برای سامسونگ
نگاهی به رتبهبندی گوشیهای هوشمند پرفروش در جهان نشان میدهد تا رتبه چهارم، هیچ دستگاهی غیر از اپل نتوانسته جایگاهها را از آن خود کند، ولی این سامسونگ است که با گوشی گلکسی A۱.۵G خود به رویای اپل برای تسخیر ۱۰ رتبه برتر پایان داده است. این گوشی در رتبه پنجم قرار گرفته و پس از آن، سامسونگ با گوشیهای گلکسی A۰۶ و گلکسی S۲۵ اولترا که در رده ششم و هفتم قرار گرفته، در برابر اپل قد علم کرده است.
یکی دیگر از گوشیهای این برند با نام گلکسیA۵.۵G هم رتبه نهم را به خود اختصاص داده است. طبق این تحقیق، بخشی از رشد فروش گلکسی A۰۶ از افزایش گستردهتر تقاضای گوشیهای هوشمند رده پایین در تمام مناطق جهان نشأت میگیرد و بازارهایی مانند خاورمیانه و آفریقا، آسیا و اقیانوسیه و آمریکای لاتین، سه چهارم فروش جهانی در این بخش را به خود اختصاص دادهاند.
با کاهش عرضه قطعات کمهزینه، این بخش در سه ماهه اول ۲۰۲۵ به سریعترین بخش در حال رشد تبدیل شد و تقریباً ۲۰ درصد از کل فروش جهانی گوشیهای هوشمند را به خود اختصاص داد. گلکسی A۱.۵G هم رشد سالانه ۱۷ درصدی را ثبت کرد که ناشی از عرضه گستردهتر در بازارهایی مانند آمریکای شمالی بود. آمریکای شمالی بزرگترین بازار برای این گوشی بود و یکسوم از کل فروش جهانی را به خود اختصاص داد. بخش دیگری از فروش بالای این گوشی هم به آسیا و اقیانوسیه، آمریکای لاتین و خاورمیانه و آفریقا بازمیگردد؛ جایی که این گوشی همچنان در بخش گوشیهای ۵G اقتصادی، محبوبیت بیشتری پیدا کرد.
تنها گوشی هوشمند موجود در لیست پرفروش ترینهای ۲۰۲۵ بجز اپل و سامسونگ، گوشیRedmi ۱۴.۴G شیائومی بود. گوشی Redmi ۱۴.۴G شیائومی تنها مدلی بود که بجز اپل و سامسونگ، به فهرست ۱۰ گوشی برتر جهان راه یافت. این گوشی نسبت به Redmi ۱۳.۴G، رشد سالانه چشمگیر ۴۳ درصدی را تجربه کرده و بیشتر فروش آن از بازارهای نوظهور، بویژه خاورمیانه، آفریقا و آمریکای لاتین حاصل شده است.