ترنج موبایل
کد خبر: ۸۷۰۵۶۴

جرم عجیب در کهکشان راه شیری: امواج رادیویی و اشعه ایکس هر ۴۴ دقیقه!

جرم عجیب در کهکشان راه شیری: امواج رادیویی و اشعه ایکس هر ۴۴ دقیقه!

این کشف هنوز معمای این‌گونه اجرام را حل نکرده و شاید حتی آن را پیچیده‌تر کرده باشد، اما ما را به دو احتمال نزدیک‌تر می‌کند: یا با یک جرم کاملاً جدید روبه‌رو هستیم، یا یک جرم شناخته‌شده را می‌بینیم که امواج رادیویی و اشعه ایکس را به شکلی بی‌سابقه ساطع می‌کند.

تبلیغات
تبلیغات

فرارو- اخترشناسان یک جرم آسمانی عجیب را در کهکشان راه شیری کشف کرده‌اند که همزمان امواج رادیویی و اشعه ایکس ساطع می‌کند. این جرم که در فاصله ۱۵,۰۰۰ سال نوری از ما قرار دارد، در منطقه‌ای پر از ستاره، گاز و غبار واقع شده است. زیتنگ اندی وانگ از دانشگاه کرتین استرالیا می‌گوید این جرم ممکن است یک ستاره مرده مغناطیسی مانند ستاره نوترونی یا کوتوله سفید باشد، یا شاید چیزی کاملاً ناشناخته و عجیب.

به گزارش فرارو به نقل از ksl، این جرم که ASKAP J1832-0911 نامیده شده، هر ۴۴ دقیقه یک‌بار امواج رادیویی و اشعه ایکس منتشر می‌کند و این چرخه در دوره‌های فعالیت شدید تکرار می‌شود. رصدخانه اشعه ایکس چاندرا ناسا این اشعه‌ها را به‌طور اتفاقی هنگام بررسی بقایای یک ابرنواختر کشف کرد. این اولین بار است که اشعه ایکس از یک جرم رادیویی با دوره بلند (long-period radio transient) دیده می‌شود. فاز پرفعالیت این جرم حدود یک ماه طول کشید و خارج از این دوره، هیچ اشعه ایکس قابل‌توجهی منتشر نکرد، که نشان می‌دهد ممکن است اجرام مشابه بیشتری در فضا وجود داشته باشد که هنوز کشف نشده‌اند.

وانگ می‌گوید: «این کشف هنوز معمای این‌گونه اجرام را حل نکرده و شاید حتی آن را پیچیده‌تر کرده باشد، اما ما را به دو احتمال نزدیک‌تر می‌کند: یا با یک جرم کاملاً جدید روبه‌رو هستیم، یا یک جرم شناخته‌شده را می‌بینیم که امواج رادیویی و اشعه ایکس را به شکلی بی‌سابقه ساطع می‌کند.» تحقیقات بیشتر، از جمله رصدها با تلسکوپ جیمز وب، ممکن است اطلاعات بیشتری درباره این جرم مرموز آشکار کند.

 

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات