هوش مصنوعی راز طومارهای سوخته را فاش کرد

تاکنون بخشهایی از این طومارها نشان دادهاند که ممکن است شامل آثار گمشده فیلسوفان اپیکوری باشد، مثلاً درباره لذت و زندگی خوب. این کشف برای درک بهتر باورها و فرهنگ باستانی هیجانانگیز است.
فرارو- در سال ۷۹ میلادی، فوران کوه وزوویوس در شهر رومی هرکولانئوم بسیاری از نوشتههای باستانی را به تودههای شکننده تبدیل کرد. این طومارهای سوخته برای قرنها غیرقابل نجات به نظر میرسیدند، زیرا هر تلاش برای باز کردن آنها به خرابی منجر میشد. اما حالا با فناوریهای جدید، امیدی برای خواندن این نوشتههای پنهان به وجود آمده است. برنت سیلز از دانشگاه کنتاکی با نرمافزاری پیشگام که تصویربرداری دیجیتال و تحلیل را ترکیب میکند، در این پروژه نقش کلیدی داشته است.
به گزارش فرارو به نقل از earth، محققان با استفاده از سیستمهای اشعه ایکس قدرتمند، این طومارها را بدون تماس فیزیکی اسکن کردهاند و از هوش مصنوعی برای تشخیص تفاوتهای ظریف بین کاغذ پاپیروس و جوهر استفاده میکنند، حتی اگر هر دو از کربن باشند. استفن پارسنز، که یک مسابقه بینالمللی برای رمزگشایی طومارها رهبری میکند، میگوید: «ما مطمئنیم که میتوانیم تقریباً کل طومار را بخوانیم.» این روش که به «باز کردن مجازی» معروف است، ابتدا روی طومار عبری انگدی آزمایش شد و حالا برای طومارهای هرکولانئوم به کار گرفته شده است. هدف، بازسازی نوشتهها بدون آسیب به طومار است.
تاکنون بخشهایی از این طومارها نشان دادهاند که ممکن است شامل آثار گمشده فیلسوفان اپیکوری باشد، مثلاً درباره لذت و زندگی خوب. این کشف برای درک بهتر باورها و فرهنگ باستانی هیجانانگیز است. محققان امیدوارند این تکنیکها در مورد متون آسیبدیده دیگر هم اعمال شود و در آینده کل مجموعههای هرکولانئوم و آثار مشابه رمزگشایی شوند. این پیشرفت میتواند دیدگاه ما را به گذشته تغییر دهد و به ما کمک کند افکار و مشاهدات نویسندگان باستانی را بهتر درک کنیم.