ترنج موبایل
کد خبر: ۸۷۳۰۳۱

«برج‌های زنده» ساخته‌شده از کِرم‌ها در طبیعت

«برج‌های زنده» ساخته‌شده از کِرم‌ها در طبیعت

مطالعه‌ای مشترک میان پژوهشگران مؤسسه رفتار جانوری ماکس پلانک و دانشگاه کنستانس نشان داده که گونه‌ای از کرم‌های نخ‌مانند موسوم به Caenorhabditis elegans می‌توانند طی چند ساعت با بالا رفتن از یکدیگر، برج‌هایی به ارتفاعی ۱۰ برابر طول بدن خود بسازند.

تبلیغات
تبلیغات

دانشمندان آلمانی برای نخستین‌بار در طبیعت موفق به مشاهده ساختارهایی زنده از کرم‌های میکروسکوپی شدند که به شکل برج‌هایی عمودی روی هم قرار گرفته‌اند.

به گزارش دانشجو، این کشف غیرمنتظره که در مجله تخصصی Current Biology منتشر شده، می‌تواند نگاه ما به رفتارهای اجتماعی موجودات ساده‌ساختار را تغییر دهد.

مطالعه‌ای مشترک میان پژوهشگران مؤسسه رفتار جانوری ماکس پلانک و دانشگاه کنستانس نشان داده که گونه‌ای از کرم‌های نخ‌مانند موسوم به Caenorhabditis elegans می‌توانند طی چند ساعت با بالا رفتن از یکدیگر، برج‌هایی به ارتفاعی ۱۰ برابر طول بدن خود بسازند. این پدیده نخست در دل باغی نزدیک مؤسسه و در اطراف میوه‌های گندیده دیده شد، جایی که صدها کرم ۱ میلی‌متری روی هم انباشته شده و سازه‌هایی زنده را شکل داده‌اند.

6245952

سرپرست این مطالعه، سرنا دینگ، می‌گوید: «این فقط یک مشت کرم روی هم‌نیست. ما با یک اَبَرسازواره روبه‌رو هستیم که به‌صورت هماهنگ عمل می‌کند.» مشاهدات نشان داد که برج‌ها نسبت به محرک‌های بیرونی مانند لمس فلز یا نزدیکی یک مگس، واکنش جمعی نشان می‌دهند و به سمت آن حرکت می‌کنند. پژوهشگران احتمال می‌دهند که این رفتار، راهکاری برای سوار شدن گروهی کرم‌ها بر بدن حشرات و یافتن منابع غذایی جدید باشد.

اما پرسش بزرگ هنوز باقی است: آیا این رفتار ناشی از همکاری هدفمند و اجتماعی میان کرم‌هاست یا رقابتی کور و غریزی؟ محققان معتقدند برای درک بهتر این پدیده باید نحوه ارتباط و ساختار درونی گروه‌های کرم را بررسی کرد. این کشف نه‌تنها پنجره‌ای نو به درک رفتار اجتماعی موجودات ساده باز کرده، بلکه می‌تواند الهام‌بخش توسعه سیستم‌های هوشمند جمعی در حوزه رباتیک و فناوری نیز باشد.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات