ترنج موبایل
کد خبر: ۸۷۴۷۱۴

نگاهی به کتاب جدید ری دالیو سرمایه‌دار افسانه‌ای جهان

چگونه قدرت‌های جهانی ورشکست می‌شوند؟

چگونه قدرت‌های جهانی ورشکست می‌شوند؟

کتاب «چگونه کشورها شکست می‌خورند» به بررسی دلایل فروپاشی‌های اجتماعی پرداخته و استدلال می‌کند که ترکیبی از عوامل، از جمله نابرابری اقتصادی، قطب‌بندی‌های سیاسی و کاهش اعتماد به نهادها منجر به سقوط یک ملت می‌شود.

تبلیغات
تبلیغات

ری دالیو، یکی از برجسته‌ترین سرمایه‌گذاران جهان با نگاهی عمیق و تحلیلی به چالش‌های پیچیده دنیای امروز، چراغ راهی برای درک بهتر تحولات اقتصادی و سیاسی پیش‌رو روشن کرده است. او در کتاب جدیدش با عنوان «چگونه کشورها ورشکسته می‌شوند: چرخه بزرگ اصول/ (How Countries Go Broke: The Big Cycle (Principles»، به تحلیل چالش‌های سیاسی و اقتصادی معاصر و آینده می‌پردازد و با هشدار درباره بحران بدهی دولت ایالات متحده، تداوم این شرایط را تهدیدی جدی برای بزرگ‌ترین اقتصاد جهان می‌داند. این کارآفرین مشهور در کل، کتاب‌های خود را با عنوان «اصول» منتشر می‌کند. او چندین کتاب بر اساس این مفهوم نوشته است، از جمله کتاب پرفروش «اصول: زندگی و کار» که نسخه مصور آن، «اصول موفقیت» نام دارد. 

گرداب مرگ

به گزارش ایران، دالیو با استناد به تاریخ ۱۰۰ سال گذشته به تحلیل چالش‌های جدی ناشی از بدهی‌های کلان دولتی می‌پردازد و به سؤالاتی از این سنخ پاسخ می‌دهد؛ «آیا دولت‌های بزرگ می‌توانند ورشکسته شوند و چه عواقبی برای اقتصاد جهانی به دنبال خواهد داشت؟ آیا بدهی‌های بزرگ دولتی، رفاه جمعی آمریکایی‌ها را تهدید می‌کند؟ آیا محدودیت‌هایی برای رشد بدهی وجود دارد؟ آیا ایالات متحده می‌تواند ورشکسته شود و چگونه؟» دالیو در این تحلیل، با استفاده از الگوهای تاریخی و مطالعه ۳۵ مورد از ورشکستگی‌های دولتی، به ارائه راهکارهایی عملی برای کنترل مشکلات بدهی و جلوگیری از بدترین سناریوها می‌پردازد.

هنری ام. پالسون جونیور، بانکدار و سرمایه‌گذار آمریکایی این اثر دالیو را هدیه‌ای به بشریت و راه‌حلی برای قطعی‌ترین تهدید علیه رفاه مردم می‌داند. همچنین لارنس اچ سامرز- اقتصاددان- آن را «منبعی ارزشمند برای سیاست‌گذاران، سرمایه‌گذاران و شهروندان» و هشداری فوری درباره اقتصاد آمریکا می‌خواند. 

بنیانگذار شرکت بریج‌واتر اسوشیتس، در کتابش با ارائه نظراتی ژرف درباره روندهای شکل‌دهنده آینده اقتصاد جهانی هشدار می‌دهد: «اگرچه بحران بدهی دولت آمریکا در کوتاه‌مدت نگران‌کننده به نظر نمی‌رسد، اما ادامه این روند در بلندمدت خطراتی جدی را برای اقتصاد آمریکا به همراه دارد.» 

کتاب «چگونه کشورها شکست می‌خورند» به بررسی دلایل فروپاشی‌های اجتماعی پرداخته و استدلال می‌کند که ترکیبی از عوامل، از جمله نابرابری اقتصادی، قطب‌بندی‌های سیاسی و کاهش اعتماد به نهادها منجر به سقوط یک ملت می‌شود. دالیو با انتشار کتابش در ۱۳ خرداد، به جمع میلیاردرهایی پیوسته که زنگ خطر را درباره افول ایالات متحده به صدا در آورده‌اند. او طی سخنرانی اخیرش در جریان رویداد شورای رسانه‌ای پالی (داووس رسانه‌ها) با بیان جزئیاتی از کتابش تأکید می‌کند: «وضعیت بدهی دولت هر لحظه به نقطه بی‌بازگشت و «گرداب مرگ» نزدیک می‌شود؛ شرایطی که می‌تواند در بلندمدت ثبات بزرگ‌ترین اقتصاد جهان را با کسری بودجه شدید تهدید کند. »

او معتقد است: «بار سنگین بدهی دولت خدمات ضروری را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد و اقتصاد را توخالی و دولت را از تأمین نیازهای اساسی شهروندان ناتوان می‌کند. تغییرات ناگهانی و غیرقابل تصور در سیستم مالی و پولی کشورها قطعی است و خزانه‌داری آمریکا ناچار به فروش اوراق قرضه بیشتر برای تأمین مالی هزینه‌ها و پرداخت بهره‌های بالا به سرمایه‌گذاران خواهد بود، در حالی که با کاهش شدید تقاضا مواجه است.» 

این نویسنده تأکید می‌کند: «اکثر سیاست‌گذاران و سرمایه‌گذاران تصور می‌کنند که شرایط کنونی و سیستم پولی آن‌ها دچار تغییر نخواهد شد. اما این تغییرات در اوج ناباوری ناگهان اتفاق خواهد افتاد.» 

سه جلد «اصول» برای پیشگیری

مجموعه سه جلدی کتاب‌های «اصول» دالیو شامل «اصول زندگی و کار»، «اصول مقابله با نظم جهانی در حال تغییر» و «اصول دفتر راهنمای شما» است که هر سه جلد جزو پرمخاطب‌ترین آثار «نیویورک تایمز» هستند. «اصول مواجهه با نظم جهانی در حال تغییر: چرا ملت‌ها موفق می‌شوند و شکست می‌خورند» که ۳۰ نوامبر ۲۰۲۱ منتشر شد، با فروش بیش از یک میلیون نسخه به یکی از موفق‌ترین آثار در حوزه اقتصاد کلان جهانی تبدیل شد و به زبان‌های مختلف از جمله چینی ترجمه شده است. اندرو راس سورکین، خبرنگار نیویورک تایمز، درباره این کتاب قطور ۵۷۶ صفحه‌ای نوشت: «دالیو با انتشار کتابی خواندنی و تحریک‌آمیز توانسته تاریخ‌های اقتصادی را به‌طور منسجم ترسیم کرده و معیارهایی را برای درک شرایط اقتصادی امروز و فردا شناسایی کند.»

کتاب «اصول» دالیو همچنین رتبه اول پرفروش‌ترین‌های نیویورک تایمز را دارد، چرا که دالیو در آن به بررسی آشفته‌ترین دوره‌های اقتصادی و سیاسی پرداخته و مشاوره‌های عملی برای گذر از این دوران ارائه می‌دهد. 

دالیو چند سال پیش به تلاقی بی‌سابقه‌ای از شرایط سیاسی و اقتصادی پی برد که پیش از این هرگز وجود نداشت؛ از جمله بدهی‌های کلان و نرخ‌های بهره نزدیک به صفر که منجر به چاپ گسترده پول در سه ارز اصلی جهانی شد. او درگیری‌های سیاسی و اجتماعی در کشورهای مختلف بویژه ایالات متحده، وجود بزرگ‌ترین نابرابری‌ها در ثروت و قطب‌بندی‌های سیاسی طی یک قرن گذشته، همچنین ظهور قدرت جهانی جدیدی به نام چین که چالشی بزرگ برای آمریکا و نظم جهانی فعلی به شمار می‌آید را در مرکز توجه قرار داد.

شرایطی مشابه سال‌های ۱۹۳۰ تا ۱۹۴۵ (سال‌های وقوع جنگ جهانی دوم) دالیو را به جست‌وجوی الگوهای تکرارشونده و روابط علت و معلولی واداشت تا تغییرات عمده در ثروت و قدرت را که طی ۵۰۰ سال گذشته شکل گرفته‌اند، مورد تحلیل قرار دهد. با سبک نگارش دالیو، خواننده مجموعه «اصول» در مطالعات نویسنده از امپراطوری‌های بزرگی چون هلندی‌ها، بریتانیایی‌ها و آمریکایی‌ها غوطه‌ور شده و به «چرخه بزرگی» که موفقیت‌ها و شکست‌های تاریخی کشورهای بزرگ را رقم زده پی می‌برد. همچنین با نیروهای جهانی پشت صحنه تغییرات بزرگ آشنا شده و نگاهی گسترده به آینده پیدا می‌کند. 

تفسیری کوتاه بر مجموعه «اصول» 

مجموعه «اصول» بویژه جلد اول آن، «اصول زندگی و کار»، برای بسیاری از خوانندگان جذابیت خاصی دارد، زیرا شخصیت ری دالیو به‌عنوان سرمایه‌گذاری افسانه‌ای، به تصویر کشیده می‌شود. این جذابیت بویژه برای مدیران و افرادی که در زمینه‌های مالی فعالیت دارند، بیشتر الهام‌بخش است. آخرین جلد این مجموعه هم با تمرکز بر اصول واقعی زندگی و ارائه جزئیاتی ارزشمند برای کارآفرینان و مدیران گیرایی ویژه‌ای دارد.

در مقابل، جلد میانی به نظر برخی مفسران از جذابیت کمتری برخوردار است، چرا که بیشتر به تکرار مکررات زندگی نویسنده و اصول زندگی او می‌پردازد. این اثر ۵۹۲ صفحه‌ای، در اصل ۵۴۴ صفحه دارد و برخی بر این باورند که می‌توان آن را در حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ صفحه خلاصه کرد. اگرچه تکرارهای موجود در این صفحات ممکن است به نظر برخی زائد بیاید، اما برخی آن را نقطه قوت کتاب برای انتقال کامل منظور نویسنده می‌دانند. 

آموزه‌های ری دالیو

بخش‌هایی از کتاب او به خوبی تفکراتش را ترسیم می‌کنند: «با شناسایی اهداف خود برنامه‌ریزی کنید. جسارت داشته باشید. برخی زندگی‌های آرام و خوشبختی دارند اما هیچ ارتباطی بین شادی و دستاوردها نیست. حتی موفق‌ترین افراد، نظیر یک رئیس‌جمهوری یا کارآفرین ممکن است خوشحال نباشند. باید بدانید از زندگی چه می‌خواهید و اگر مایلید دنیا را تغییر دهید، پس این کار را انجام دهید.

اشتباهات ما دردناک، اما آموزنده‌اند و درس‌های مفیدی برای آینده دارند.» دالیو در بخش‌های دیگر می‌نویسد: «ذهن خود را به‌طور افراطی باز نگه دارید و در میان افرادی با ذهن باز قرار بگیرید. باز بودن ذهن ساده نیست و کسانی که پیش از بحث، مدعی ذهن باز هستند، به ندرت چنین باشند. باز بودن ذهن یعنی پذیرفتن احتمال خطا در دیدگاه‌های خودمان؛ یعنی پرسشگری برای درک نظرات دیگران. در واقع، استدلال یک تقابل نیست بلکه هدف شناخت مشترک حقایق است، نه اثبات برتری خود؛ یعنی شناسایی نقاط کور خودمان. بویژه اگر چهار نفر نظری مخالف شما دارند، یعنی شما اشتباه می‌کنید.» 

«تفکرات ما تحت تأثیر تعصبات و احساسات ما قرار دارند، بنابراین سیستماتیک کردن تصمیمات بهترین راه برای اتخاذ انتخاب‌های درست است. باید قوانینی تنظیم کنیم که به دیگران کمک کند در شرایط مشابه، تصمیمات درستی بگیرند.

نوشتن از راهکارهایی است که می‌تواند ما را از گرفتن تصمیمات نادرست بر اساس یافته‌های ذهنی اشتباه خودمان رهایی بخشد. همگام بودن در یک مسیر، پیشرفت را آسان‌تر می‌کند. درگیری‌ها اغلب پیش می‌آیند، اما حل فوری آن‌ها و توضیح دادن درباره شیوه تفکرتان مانع کند شدن سرعت پیشرفت می‌شود. نیازی نیست همه با تصمیمات موافق باشند، اما رضایت افراد مهم و مرتبط ضروری است.» این کتاب با توجه به مسائل روانشناسی و جامعه‌شناسی تأکید می‌کند، کارآفرینان برای استخدام افراد باید به نقاط قوت و ضعف کارکنان توجه کنند تا تیمی متعادل شکل بگیرد که در آن هر ضعفی با یک نقطه قوت جبران شود. 

ری دالیو کیست؟ 

ری دالیو (Ray Dalio)، متولد ۱۹۴۹، کارآفرین و سرمایه‌گذار آمریکایی با دارایی خالص بیش از ۱۸ میلیارد دلار، در رتبه‌بندی سال ۲۰۱۹ مجله «بلومبرگ» در جایگاه پنجاه و هشتم افراد ثروتمند جهان قرار گرفت. او در سال ۱۹۷۵ با تأسیس شرکت سرمایه‌گذاری «بریج‌واتر اسوشیتس» در آپارتمان خودش در نیویورک از صفر شروع کرد. دالیو یکی از موفق‌ترین سرمایه‌گذاران جهان است که اصول نامتعارفی را که در طول چهل سال گذشته توسعه داده، از طریق کتاب‌هایش به اشتراک می‌گذارد. اصولی الهام‌بخش برای افراد و سازمان‌ها که از مشاوره‌ها و مطالب متداول در مطبوعات بسیار متفاوت است.

دالیو رمز موفقیتش را همین «اصولی» می‌داند که به دوران کودکی‌اش در محله متوسط لانگ آیلند باز می‌گردد. به باور دالیو زندگی، مدیریت، اقتصاد و سرمایه‌گذاری می‌توانند به قوانینی سیستماتیک تبدیل شوند. کتاب‌های او بر دو محور «حقیقت و شفافیت رادیکال» پایه‌گذاری شده و شامل درس‌های عملی برای تصمیم‌گیری، مواجهه با چالش‌ها و ایجاد تیم‌های قوی هستند. کتاب «اصول اساسی زندگی و کار» ری دالیو که سال ۲۰۱۷ منتشر شد، با ترجمه نازلی نصرالهی در سال ۱۴۰۲ از سوی انتشارات پندار تابان به بازار آمد.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات