طرز تهیه دسر دیلایت توت فرنگی

دسر دیلایت توت فرنگی نوعی دسر بسیار خوشمزه و معطر است که از تریکب توت فرنگی، شیرعسلی، خامه و... تهیه میشود.
فراروـ دسرها یکی از محبوبترین و متنوعترین خوراکیها در سراسر جهان هستند. در این میان دسرهای میوهای به دلیل عطر و طعمی که میوه تازه دارد، بسیار خوش طعم و گوارا هستند و طرفداران خاص خود را دارند. دسرها معمولاً پس از غذا سرو میشوند؛ زیرا شیرینی موجود در آنها به هضم بهتر غذا کمک میکند. دسر دیلایت توت فرنگی نوعی دسر خوشبو، خوشمزه و بسیار مجلسی است که از ترکیب توت فرنگی تازه با شیر عسلی، شیر، خامه و... تهیه میشود و عطر و طعم بینظیری دارد.
به گزارش فرارو؛ اگر به دنبال درست کردن یک دسر خاص و خوشمزه در منزل هستید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه دسر دیلایت توت فرنگی همراه ما باشید.
مواد لازم تهیه دسر دیلایت توت فرنگی
- شیر پر چرب: 1 لیوان
- شیر عسلی: 4 قاشق غذاخوری سرپر
- پودر ژلاتین: 2 قاشق غذاخوری سرپر
- پوره توت فرنگی: سه چهارم لیوان
- خامه صبحانه: 100 گرم
- بیسکوییت پتی پور پودر شده: 2 قاشق غذاخوری
- آب سرد: یک چهارم لیوان
طرز تهیه دسر دیلایت توت فرنگی
برای شروع کار ابتدا شیر و شیر عسلی را با هم مخلوط کنید و داخل یک قابلمه کوچک بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید. در این فاصله پودر ژلاتین را با آب سرد مخلوط کنید و روی بخار کتری درحال جوش بگذارید تا به روش بن ماری حل شود.
وقتی شیر و شیرعسلی گرم شد، آن را از روی حرارت بردارید و خامه صبحانه را که به دمای محیط رسیده است، اضافه کنید و خیلی فوری هم بزنید تا یکدست شود.
در مرحله بعد پوره توت فرنگی را اضافه کنید و تند تند هم بزنید تا مواد یکدست شود. در مرحله آخر پوره توت فرنگی و ژلاتین بن ماری شده و بیسکوییت پتی پور پودر شده را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
دسر آماده را داخل ظرف مناسب سرو یا قالب بریزید و ظرف دسر را به مدت 6 تا 7 ساعت داخل یخچال بگذارید تا دسر ببندد، سپس دسر خوشمزه ما آماده سرو است.
روی دسر را با توت فرنگی تازه و بیسکوییت تزیین کنید، نوش جان.
نکات مهم برای تهیه دسر دیلایت توت فرنگی
ـ توت فرنگی ازجمله میوههای خوشمزه و پرخاصیت است که بیش از 6000 نوع از آن به رنگهای قرمز، سفید و زرد در طبیعت موجود است. توت فرنگی سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان است که در درمان بیماری التهابی موثر است؛ همچنین برای سلامت قلب و عروق، پیشگیری از سکته، کاهش فشار خون، حفظ سلامت مفاصل و استحکام استخوانها، کمک به کاهش وزن، درمان زودتر زخمها، درمان یبوست و... مفید است. مصرف توت فرنگی در سلامت پوست و حفظ زیبایی و طراوت آن نیز تاثیرات مفیدی دارد. توت فرنگی در ایران به دو روش گلخانهای و مزرعهای تولید میشود. معمولا توت فرنگیهای گلخانهای درشتتر هستند و احتمال اینکه برای درشت شدن آنها از ترکیبات خاص شیمیایی استفاده شده باشد، زیاد است؛ بنابراین بهتر است از توت فرنگیهای ریز مزرعهای که طعم و مزه طبیعی هم دارند، استفاده کنید. هنگام خرید توت فرنگی توجه داشته باشید که توت فرنگیهای سفت، قرمز تیره و براق را که کلاهک سبزشان کنده نشده باشد، انتخاب کنید. برای شستوی توت فرنگی به روشی کاملا سالم و بهداشتی بهتر است آنها را داخل یک کاسه گود بریزید و کاسه را پر از آب سرد کنید و صبر کنید سه دقیقه بماند؛ سپس توت فرنگیها را آبکش کنید. این کار را حداقل دوبار تکرار کنید تا تمام شن ریزههای توت فرنگی از بین برود.
ــ ژلاتین مادهای بدون رنگ و مزه است و از کلاژن گرفته میشود که در بخشهایی از بدن حیوانات وجود دارد. برای حل کردن پودر ژلاتین همیشه از روش بنماری استفاده کنید. به این صورت که ظرف حاوی پودر ژلاتین و آب را روی بخار آب جوش بگذارید. توجه داشته باشید که اگرژلاتین را در دمای خیلی بالا آب کنید، بوی بدی از آن متساعد خواهد شد. همچنین یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین معادل 4 ورق ژلاتین است. پودر ژلاتین را باید در یک ظرف در بسته و حتماً در مکان خشک و خنک نگهداری کنید. پس از اینکه بسته حاوی پودر ژلاتین را باز کردید، تا 6 ماه فرصت استفاده از آن را دارید و بعد از این مدت خاصیت خود را از دست خواهد داد.
ـ شیر عسلی یا شیر غلیظ همان شیر گاو است که مقداری از آب آن گرفته میشود و به آن شکر اضافه میکنند. شیر عسلی مادهای غلیظ و شیرین است که به صورت کنسروی در بازار موجود است و ماندگاری بالایی دارد. از این شیر برای تهیه انواع دسرها، بستنیها و کیک و شیرینی استفاده میشود. برای درست کردن شیر عسلی در منزل 2 پیمانه شیر را همراه با دو سوم پیمانه شکر داخل یک ماهی تابه گود و نچسب بریزید و روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید و مدام هم بزنید تا شکر کاملا در شیر حل شود. بعد از اینکه شکر حل شد، دیگر هم نزنید و صبر کنید تا شیر جوش بیاید. وقتی شیر جوش آمد، حرارت اجاق گاز را روی کمترین حالت تنظیم کنید و هر چند دقیقه یکبار شیر را هم بزنید تا ته نگیرد و به غلظت برسد. توجه داشته باشید که حرارت باید آنقدر کم باشد که شیر قل نزند، در غیر این صورت شیرعسلی شما ته میگیرد. تقریبا 40 دقیقه زمان میبرد تا شیر عسلی شما به غلظت برسد و آماده مصرف شود. بعد از اینکه شیر عسلی آماده شد، آن را کنار بگذارید تا کاملا خنک شود؛ سپس داخل شیشه خشک و تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید.