اسماعیل کارتال؛ پروژه تبلیغاتی پرسپولیس با پایان باز

اسماعیل کارتال در شرایطی به ماجراجوییاش در پرسپولیس پایان داد که مشخص نشد انتخاب خوبی است یا خیر.
اسماعیل کارتال از پرسپولیس جدا شد؛ این مربی ترکتبار که آمده بود تا پرسپولیس را پس از یک فصل ناموفق، به روزهای آرمانیاش برگرداند و دوباره از آن، ابرقدرتی مثالزدنی بسازد، چندماه پس از حضورش در ایران، از پرسپولیس جدا شد. او به دلیل تنش در منطقه و نارضایتی خانواده مبنی بر بازگشت به ایران، قراردادش با پرسپولیس را یک سال مانده به اتمام، فسخ کرد. کارتال که در میانههای فصل گذشته با قراردادی یکونیم ساله به پرسپولیس پیوست، دستاوردی در این باشگاه نداشت ولی به همراه مدیرعامل، وعده فصل آینده را دادند تا تیمی تماشایی بسازند.
کارتال؛ محصول کلی جستجو
اسماعیل کارتال در شرایطی زمام امور در باشگاه پرسپولیس را به دست گرفت که رضا درویش، مدیرعامل این باشگاه، امید زیادی داشت این مرد ترکیهای، او را از گزند انتقادات هواداران در امان نگه دارد. این انتخاب در شرایطی حاصل شد که درویش در ابتدای فصل، خوان کارلوس گاریدو اسپانیایی را به پرسپولیس آورد، به این امید که تیمش در لیگ نخبگان آسیا، علاوه بر لیگ برتر ایران، بدرخشد. کمی قریب به 13 هفته زمان نیاز بود تا درویش پی ببرد، گاریدو مربیای که بتواند پرسپولیس را موفق کند، نیست. چنین شد که همکاری طرفین به پایان رسید تا نوبت به انتخاب سرمربی خارجی بعدی شود. در حالی که درویش و مجموعه اطراف او از این میگفتند که قرار است یک مربی مشهور خارجی به پرسپولیس بیاید، بعد از چندین هفته جستجو و سپردن سکان هدایت تیم به طور موقت به کریم باقری، نوبت به اسماعیل کارتال رسید. مردی که تنها افتخارش نایب قهرمانی با فنرباغچه در لیگ ترکیه بود. درویش او را مربی ایدهآل پرسپولیس میدانست و مدام از این میگفت که روزهای درخشانی با او در پیش است.
همه چیز از دست رفت
کارتال درحالی روی نیمکت پرسپولیس نشست که این تیم هنوز در 3 جام حضور داشت: لیگ نخبگان، جام حذفی و شانس قهرمانی در لیگ برتر. با این حال، اتخاذ تصمیمات اشتباه در لیگ نخبگان آسیا و البته 2 بازی دشوار برابر غولهای عربستانی، خیلی زود پرونده پرسپولیس در لیگ نخبگان را بست، تا پرسپولیس حتی نتواند از مرحله گروهی صعود کند. اندکی بعد، کارتال به همراه پرسپولیس از گردونه جام حذفی هم کنار رفتند. سرانجام در آخرین اپیزود، او رقابت در لیگ برتر ایران را به تراکتور و سپاهان واگذار کرد و از همه بدتر اینکه نتوانست سهمیه لیگ نخبگان آسیا برای فصل بعد و یا حتی سهمیه لیگ قهرمانان آسیا سطح 2 را هم به دست بیاورد. همه این اتفاقات در شرایطی رقم خورد که پرسپولیسیها اعتقاد داشتند باید به او زمان بیشتری داد تا تیمش را بسازد و منتظر گرفتن نتیجه باشد.
با این حال، کارنامه او در پرسپولیس در همین مدت زمانی که روی نیمکت نشست، معمولی بود؛ از 13 بازی در لیگ برتر، او 62 درصد بازیهایش را برد که برای تیمی که مدعی قهرمانی است، عدد فوقالعادهای محسوب نمیشود. 8 برد، 3 مساوی و 2 باخت، حاصل کار او در این لیگ بود. 2 بازی در لیگ نخبگان با کسب یک شکست سنگین و یک مساوی و البته یک بازی در جام حذفی که با شکست مواجه شد، دیگر عدد و ارقام ثبت شده در کارنامه اسماعیل کارتال در پرسپولیس بود.
پروژه ناتمام رضا درویش
درست است که تعدادی از هواداران پرسپولیس نسبت به عملکرد و توانایی کارتال شک و تردید داشتند ولی مدیران پرسپولیس مدام از این میگفتند که باید به او زمان داد؛ چنین شد که آنها خیلی زود طبق فهرست اسماعیل کارتال وارد بازار شدند و خریدها را شروع کردند. پرسپولیس طوفانی در بازار نقلوانتقالات به راه انداخت و قرار شد مطابق با برنامه کارتال، پیشفصل را شروع کند. تعدادی از بازیکنان پرسپولیس هم که رابطه حسنهای با این سرمربی پیدا کرده بودند، او را با برانکو مقایسه کردند تا این امید را ایجاد کنند که قرار است بازنگری اساسی در روند بازسازی پرسپولیس شکل بگیرد؛ حمله اسرائیل، نگرانی خانواده و یا هر بهانه دیگری اما اجازه نداد تا مشخص شود که ابهام درباره توانایی کارتال در پرسپولیس درست است یا خیر؟ آیا پروژه تبلیغاتی درویش میتوانست پرسپولیس را موفق کند یا نه؟ این سوالات با جدایی زودهنگام کارتال از پرسپولیس بدون جواب باقی ماند تا همه چیز شبیه به یک داستان با پایان باز باشد.