افزایش عجیب اقدامات خصمانه علیه مسلمانان در فرانسه

وزارت کشور گزارش داد که در پنج ماهه اول سال جاری ۱۴۵ اقدام خصمانه علیه مسلمانان ثبت شده است، در حالی که این رقم در مدت مشابه در سال ۲۰۲۴، ۸۳ مورد بوده است.
مقامات فرانسوی اعلام کردند که اقدامات خصمانه علیه مسلمانان که تا اواسط سال ۲۰۲۵ ثبت شده است، در مقایسه با سال قبل ۷۵ درصد افزایش یافته است و حملات به افراد ۳ برابر شده است.
به گزارش جماران، خبرگزاری فرانسه به نقل از وزارت کشور گزارش داد که در پنج ماهه اول سال جاری ۱۴۵ اقدام خصمانه علیه مسلمانان ثبت شده است، در حالی که این رقم در مدت مشابه در سال ۲۰۲۴، ۸۳ مورد بوده است.
تعداد حملات به افراد با ۲۰۹ درصد افزایش به ۹۹ مورد رسیده است، در حالی که این رقم در مدت مشابه در سال ۲۰۲۴، ۳۲ مورد بوده است. به گفته همین منبع، این حملات "بیش از دو سوم اقدامات خصمانه علیه مسلمانان را تشکیل می دهند".
در اواخر آوریل گذشته، یک جوان مالیایی به نام ابوبکر در مسجدی در جنوب فرانسه به قتل رسید که خشم شدیدی را در این کشور برانگیخت.
مسلمانان حدود ۹ درصد از جمعیت فرانسه را تشکیل می دهند که همچنین بزرگترین جامعه یهودیان در اروپا را نیز در خود جای داده است و تعداد یهودیان حدود ۵۰۰ هزار نفر است.
در همین مدت، در مجموع ۵۰۴ اقدام «ضد یهودی» ثبت شده است، در حالی که این رقم در مدت مشابه در سال ۲۰۲۴، ۶۶۲ مورد بوده است که نشان دهنده کاهش ۲۴ درصدی است. همچنین در سال ۲۰۲۵، ۳۲۲ اقدام خصمانه علیه مسیحیان ثبت شده است، در حالی که این رقم در مدت مشابه در سال ۲۰۲۴، ۲۸۴ مورد بوده است که نشان دهنده افزایش ۱۳ درصدی است، این خبر توسط خبرگزاری فرانسه منتشر شده است.
در اوایل ماه گذشته، گزارشی از مجله آمریکایی «ژاکوبین» به افزایش پدیده اسلام هراسی در فرانسه و پیامدهای خطرناک آن برای جامعه مسلمانان در این کشور پرداخته است.
این گزارش بر اساس نتایج کتابی با عنوان "فرانسه شما را دوست دارد اما شما آن را ترک می کنید" نوشته شده توسط ۳ نویسنده به نام های: اولیویه استیف، آلیس پیکار و جولیان تالپان، می باشد و فضای خصومت فزاینده علیه مسلمانان را برجسته می کند که هزاران مسلمان فرانسوی را به مهاجرت سوق داده است.
نویسندگان تخمین می زنند که حدود ۲۰۰ هزار مسلمان فرانسوی که بیشتر آنها دارای مدارک تحصیلی عالی هستند، این کشور را به سمت کشورهای به اصطلاح چند فرهنگی مانند بریتانیا و کانادا ترک کرده اند.
این گزارش رهبران سیاسی فرانسه را به ایفای نقش در تشدید اسلام هراسی متهم کرده است، زیرا مقامات تحت ریاست امانوئل ماکرون اقدام به انحلال سازمان های ضد اسلام هراسی کرده و سیاست هایی را با هدف قرار دادن مسلمانان به بهانه مبارزه با «انزواطلبی اجتماعی» وضع کرده اند.
در ماه مه گذشته، هزاران تظاهرکننده در پاریس بر لزوم قرار گرفتن مبارزه با اسلام هراسی در قلب هر سیاست ضد نژادپرستی که دولت در پیش می گیرد، تاکید کردند و انحلال گروه های ضد اسلام هراسی در کشور را محکوم کردند. آنها همچنین تداوم تحریف اسلام و مسلمانان توسط برخی رسانه ها برای اهداف سیاسی و ایدئولوژیک را محکوم کردند.