قزاقستان پوشاندن چهره در اماکن عمومی را ممنوع اعلام کرد

رئیسجمهور قزاقستان این هفته قانونی را به امضا رساند که بر اساس آن، پوشاندن چهره در اماکن عمومی ممنوع میشود.
قاسم جومارت توقایف، رئیسجمهور قزاقستان این هفته قانونی را به امضا رساند که بر اساس آن، پوشاندن چهره در اماکن عمومی ممنوع میشود. این قانون بهعنوان «اقدامی امنیتی» به تصویب رسیده است.
به گزارش یورونیوز، در متن این قانون آمده است: «پوشیدن هرگونه لباس در اماکن عمومی که تشخیص چهره را مختل کند، ممنوع است».
در همین حال فهرستی از استثناها در قانون ذکر شده است که مواردی نظیر ماسکهای حفاظتی در مشاغلی چون جوشکاری، پوششهای پزشکی، لباسهای ایمنی در شرایط آبوهوایی بسیار سخت همچنین ماسکهای مورد استفاده در رویدادهای ورزشی یا فرهنگی را در بر میگیرد.
اگرچه قانون بهصراحت پوششهای مذهبی مانند برقع یا نقاب را ممنوع نکرده، بسیاری اینگونه برداشت کردهاند که زنان دیگر اجازه نخواهند داشت برقع یا نقاب بهصورت کامل در انظار عمومی بپوشند.
حجاب همچنان مجاز خواهد بود. برخلاف برقع (که کل صورت را میپوشاند) و نقاب (که فقط چشمها را نمایان میگذارد)، حجاب تنها موی سر را میپوشاند و چهره باز میماند.
در پنج سال گذشته استفاده از پوششهای مذهبی در قزاقستان افزایش یافته، اما استفاده از حجاب بسیار بیشتر از برقع و نقاب رواج پیدا کرده است.
یکی از دلایل مطرحشده برای مخالفت با برقع و نقاب این است که زنان قزاق بهطور سنتی صورت خود را نمیپوشاندند و این سبک پوشش پدیدهای وارداتی از کشورهای عربی به حساب میآید.
در شبکههای اجتماعی واکنشها به این قانون متفاوت بوده است. برخی آن را «بهنگام و لازم» دانستهاند و برخی دیگر آن را تلاشی برای افزایش کنترل حکومت بر جامعه تلقی کردهاند.
رئیسجمهور توقایف پیشتر گفته بود: «بهجای پوشیدن لباسهای سیاه و پوشاننده چهره، بهتر است لباسهایی با سبک ملی خودمان بپوشیم. لباسهای ملی ما هویت قومی ما را بهخوبی نمایان میسازند و باید آنها را بهطور گسترده ترویج دهیم.»
قزاقستان تنها کشوری نیست که دست به چنین محدودیتهایی زده است.
کشورهای دیگر آسیای مرکزی از جمله قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان نیز در سالهای اخیر مقررات مشابهی درباره پوشش صورت توسط زنان وضع کردهاند.