این آزمایشگاه بلعیدنی است!

گروهی از محققان با مشارکت یک استاد مهندسی پزشکی ایرانی از تولید یک کپسول خاص خبر دادهاند که با بلعیدن آن، میتوان یک آزمایشگاه را به درون بدن منتقل کرد و درک بهتری از سلامت برخی اندام حیاتی به دست آورد.
محققان دانشگاه کلتک آمریکا یک کپسول هوشمند بیسیم مجهز به حسگرهای کوچک برای نظارت بر عملکرد دستگاه گوارش بدن ساختهاند.
به گزارش فارس، با بلعیدن این کپسول میتوانیم درک بهتری از سلامت روده خود داشته باشیم.این کپسول که پیل ترک نام دارد، تنها ۷ میلیمتر قطر و ۲۵ میلیمتر طول دارد.
کپسول مذکور به لطف اجزای ارزان و کممصرف، قادر به تشخیص الکترولیتها، متابولیتها، هورمونهایی مانند سروتونین و دوپامین، گلوکز، pH، قدرت یونی و دمای بخشهای مختلف بدن است.
این نشانگرهای زیستی میتوانند به شناسایی و نظارت بر شرایطی مانند سندرم متابولیک (که خطر ابتلا به بیماری قلبی و دیابت را افزایش میدهد) و التهاب کمک کنند.استفاده از این کپسول نیاز به روشهای پرهزینه و تهاجمی بررسی دستگاه گوارش از طریق آندوسکوپی و توموگرافی کامپیوتری که فقط در بیمارستانها قابلاستفاده هستند را برطرف میکند. بررسی دقیق و آنی مشکلات مزیت دیگر استفاده از این کپسول است.
این آزمایشگاه الکتروشیمیایی فوق کوچک بهگونهای طراحی شده که یک سکوی بسیار متنوع بوده و بسته به آنچه میخواهید در روده بیمار تحت نظارت قرار دهید میتوان حسگرهای متنوعی را در آن جایگزین و نصب کرد.سازندگان برای آزمایش قابلیتهای پل ترک و اندازهگیری موفقیتآمیز pH، دما و سطح گلوکز و سروتونین در خرگوشها از آن استفاده کردند. این دستگاه برای استفاده بیسیم طولانیمدت در دستگاه گوارش طراحی شده و میتواند در بدن باقی بماند و اطلاعات اندازهگیری شده را به طور مداوم و بهصورت آنی ارسال کند.
آزیتا امامی، استاد مهندسی پزشکی ایرانی دانشگاه کلتک و یکی از نویسندگان مقالهای که جزئیات این دستاورد علمی را شرح میدهد، خاطرنشان کرد: کپسولهای قابل بلع توانایی قابل توجهی برای تشخیص، نظارت و مدیریت بیماریهای مزمن دارند، اما دستگاههای قبلی از نظر قابلیتهای نصب حسگر، طول عمر و اندازه بسیار محدود بودند. این اختراع گامی مهم در جهت تولید دستگاههایی است که میتوانند اطلاعات پزشکی معناداری را به طور آنی در دسترس بیماران و پزشکان قرار دهند.