ترنج موبایل
کد خبر: ۸۸۴۱۳۸

کارشناس ارشد اطلاعات و امنیت: موساد از مشکلات داخلی کشور استفاده کرد

کارشناس ارشد اطلاعات و امنیت: موساد از مشکلات داخلی کشور استفاده کرد

سیدعلی حسینی، کارشناس ارشد اطلاعات و امنیت، در تحلیل حمله ۲۶ خرداد و دو گزارش درباره برخی جزئیات عملیات اسرائیل گفت: «واضح است که رژیم صهیونیستی و سرویس موساد از یک عامل در این عملیات استفاده نکردند اما قطعاً از عامل انسانی استفاده کردند.

تبلیغات
تبلیغات

سیدعلی حسینی، کارشناس ارشد اطلاعات و امنیت، در تحلیل حمله ۲۶ خرداد و دو گزارش درباره برخی جزئیات عملیات اسرائیل، به خبرنگار هم‌میهن گفت: «واضح است که رژیم صهیونیستی و سرویس موساد از یک عامل در این عملیات استفاده نکردند اما قطعاً از عامل انسانی استفاده کردند.

به گزارش هم‌میهن، همه سرویس‌ها با تمام پیشرفت‌های تکنولوژیک، هنوز می‌گویند عامل انسانی هیچ جایگزینی ندارد. اما به غیر از عامل انسانی، آن‌ها از ابزارهای فناورانه به‌خصوص تکنولوژی دیجیتال هم استفاده کردند و این اقدامات را انجام دادند اما من معتقدم اینکه آن‌ها از چه ابزاری استفاده کردند، اهمیتی ندارد.

مهم این است که چرا وقتی ما این ضربه‌های اطلاعاتی را خوردیم که به نظر من از ضربات نظامی و سخت حادتر بوده، هیچ کس پاسخگو نیست. این حاصل کار یک روز و دو روز رژیم صهیونیستی نیست. از ابتدای انقلاب آن‌ها روی ایران کار کردند و تلاش داشتند که در لایه‌های مختلف از آبدارچی تا بالاترین مقامات را جلب همکاری کنند. بعد از ضربه‌ای که در جنگ ۳۳ روزه خوردند و حقارتی که تحمل کردند، همه امکانات‌شان را به کار گرفتند و به ازای هر شعاری که اینجا داده شد، عزم خود را جزم کردند که در ساعت صفر به ما ضربه بزنند.»

او درباره برخی تحلیل‌های سطحی در خصوص روش‌های جاسوسی اسرائیل در جریان جنگ ۱۲ روزه گفت: «از دو حالت خارج نیست. یا این صحبت‌ها را باور دارند که در این صورت، سطح سواد امنیتی خود را نشان می‌دهند. اگر باور ندارند، متاسفانه ناشی از این است که تصور می‌کنند مردم این صحبت‌ها را باور می‌کنند. در حالی که مردم صحبت‌ها را می‌سنجند و متوجه می‌شوند که برخی از آن‌ها درست نیست.

شاید هم این تحلیل‌ها برای سلسله مراتب اداری طرح می‌شود که این هم نادرست است. هر کسی این وضعیت را ببیند – از مردم عادی تا افرادی که در این حوزه کار یا تحقیقاتی کرده‌اند – متوجه می‌شود که اوضاع درست نیست. متاسفانه این مسئله وجود دارد و اصلاح نشده است. زمانی که در جریان رسیدگی به پرونده ترور دانشمندان هسته‌ای یک تیم عملیات موساد دستگیر و بعد مشخص شد اشتباه است و تیم بعدی در وزارت اطلاعات از آن افراد دلجویی کرد، هیچ کس سراغ افرادی که این اقدام را انجام دادند نرفت و نپرسیدند که چرا به مسئولین کشور و مردم دروغ گفتید. چرا به رده‌های بالاتر خود دروغ گفتید. موضوع زمانی برای عموم مردم مشخص شد که یکی از آن‌ها به نام مازیار ابراهیمی از ایران رفت و با شبکه‌های فارسی‌زبان مصاحبه کرد.

وقتی چنین اقدامات نادرستی روشن می‌شود، کسی را مؤاخذه نمی‌کنند. انگار همه ما راضی شدیم که به هم دروغ بگوییم و به روی خودمان نیاوریم. ریشه اصلی این است. گاهی چنین مسئله‌ای، در حوزه امنیتی مثل امروز بروز می‌کند. من یک انتقادی از همکاران شما داشته باشم. خبرنگار باید واسط صادقی میان مردم و دولت باشد. خبرنگار عزیزی در حاشیه یک مراسم از آقای خطیب وزیر اطلاعات، نظرش را درباره عملیات نظامی پرسید و ایشان هم درباره پیروزی صحبت کرد. در صورتی که خبرنگار باید از وزیر اطلاعات درباره مسائل حوزه کاری او بپرسد. بالاخره آقای خطیب چهار سال است که وزیر اطلاعات هستند و در این دوران هم اتفاقات مهمی در کشور افتاده و ایشان هم باید با توجه به مسئولیت مهمی که دارند، پاسخگو باشند.»

حسینی درباره موضوع شبکه‌سازی موساد در ایران و آسیب‌شناسی آن نیز اظهار داشت: «با تمام اقداماتی که موساد انجام داد، من نمره بالایی به آن‌ها نمی‌دهم. آن‌ها کار و وظیفه خود را انجام دادند و نه بیشتر. ما در ایران زمینه فعالیت موساد را فراهم کردیم. امروز شما در یک کشور خارجی جنوب خلیج فارس، خریدی انجام بدهید، تضمین شده هر جای ایران می‌توانید آن را تحویل بگیرید.

مهم نیست تلفن همراه باشد، یخچال، سلاح یا مشروبات الکلی. هزاران بسته کالا از نقطه صفر مرزی وارد می‌شود و به نقاط مختلف کشور می‌رسد، از کالاهای معمولی تا تجهیزات خاص. امکان ورود تمام این‌ها وجود دارد. یک راه ارسال این محموله‌ها، ماشین‌هایی هستند که به آن‌ها شوتی می‌گوییم. شوتی‌ها چه کسانی هستند؟ گرسنگانی که ما در این کشور داریم و دیگر وقتی چاره‌ای ندارند، خطر این کار را به جان می‌خرند. چند وقت پیش یک استاد جامعه‌شناسی درباره موضوع لشکر گرسنگان هشدار داده و گفته بود مراقب به وجود آمدن این شرایط باشید. یک روز این لشکر می‌آید و کاخ‌ها را خراب می‌کند. این حرف به این معنی نیست که بیل و کلنگ می‌گیرند و کاخ‌ها را روی سر ساکنانش خراب می‌کنند. 

به نظر من معنایش این بود که روزی می‌رسد راننده شوتی با شرایطی که گفتم، برایش تفاوتی ندارد آنچه می‌آورد مواد غذایی قاچاق است، یا اسلحه، بمب و ریزپرنده. یا حتی نداند و نادانسته این محموله را به علت امکانی که دارد، در کشور جابه‌جا کند. در طرف دیگر جامعه، جوانانی هستند که حس تحقیرشدگی دارند. انگیزه‌ها وجود دارد. کاری که موساد کرد،‌ این بود که در این زمین بسیار حاصلخیز دانه پاشید و بعد از آن بهره‌برداری کرد. از افرادی که زمینه‌ای برای ورود به این کار داشتند، بهره برد. امکانات تکنولوژیک خود در حوزه‌های مختلف را به میدان آورد. از کشورهای دوست خود بهره گرفت و این عملیات را رقم زد.»

او یادآور شد: «امروز صدها کارشناس خبره امنیتی در کشور داریم که از دوران محمود احمدی‌نژاد به بعد کنار گذاشته و خانه‌نشین شدند. در صورتی که کشور بخواهد از این وضعیت خارج شود، باید از مجموع این ظرفیت‌ها استفاده شود.»

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات