درخواست واشنگتن از دیپلماتهای خود: درباره انتخابات کشورهای دیگر اظهار نظر نکنید

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، به دیپلماتهای آمریکایی در سراسر جهان دستور داده است که در مورد عدالت یا سلامت انتخابات برگزار شده توسط کشورهای خارجی اظهار نظر نکنند.
به گزارش جماران به نقل ازرویترز، به نظر میرسد که دوران اظهار نظر ایالات متحده در مورد انتخابات کشورهای جهان در حال افول است، پس از آن که موضع آمریکا مورد توجه گروههای مختلف از قدرت و مخالفان در کشورهای مختلف به عنوان موضع صادر شده از سوی قدرتمندترین کشور جهان بود.
خبرگزاری رویترز میگوید که روز پنجشنبه به یک یادداشت داخلی دست یافته است که نشان میدهد مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، به دیپلماتهای آمریکایی در سراسر جهان دستور داده است که در مورد عدالت یا سلامت انتخابات برگزار شده توسط کشورهای خارجی اظهار نظر نکنند.
این خبرگزاری این اقدام را خروج بزرگی از رویکرد سنتی واشنگتن در دعوت به تقویت انتخابات آزاد و عادلانه در همه جا توصیف میکند.
این دستورالعمل که روز پنجشنبه در یک تلگراف داخلی وزارت خارجه به تمامی دارندگان مناصب دیپلماتیک آمریکایی ارسال شد، تصریح میکند که این وزارتخانه دیگر بیانیههای مربوط به انتخابات یا پستهایی در رسانههای اجتماعی از واشنگتن منتشر نخواهد کرد، مگر اینکه دلیل "واضح و قانعکنندهای" برای علاقه مندی در چارچوب سیاست خارجی وجود داشته باشد.
حساس اما غیر محرمانه
در این تلگراف آمده است: "هنگامی که مناسب است در مورد انتخابات خارجی اظهار نظر کنیم، پیام ما باید مختصر باشد و بر تبریک به نامزد پیروز متمرکز شود و در صورت لزوم، به منافع مشترک در سیاست خارجی اشاره شود." این تلگراف دارای طبقه بندی "حساس"، اما غیر محرمانه بود.
در آن همچنین آمده است: "پیامها باید از اظهار نظر در مورد عدالت یا سلامت روند انتخابات یا مشروعیت یا ارزشهای دموکراتیک کشور مربوطه اجتناب کنند."
وی افزود که پیامهای مربوط به انتخابات باید یا از سوی خود وزیر یا از سوی سخنگوی وزارتخانه باشد و دیپلماتهای آمریکایی را از صدور چنین اظهاراتی بدون تأیید صریح رهبری عالی وزارتخانه منع کرد.
این تلگراف به سخنرانی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در 13 مه در ریاض، پایتخت عربستان سعودی اشاره کرد، زمانی که وی از کسانی که آنها را "مداخله گران غربی" خواند که به کشورهای خاورمیانه دیکته می کنند که چگونه امور خود را اداره کنند، انتقاد کرد و گفت که این دیگر به واشنگتن مربوط نیست و آن به دنبال ایجاد مشارکت است.
رویترز میافزاید که وقتی از سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا درباره این تلگراف سؤال شد، وی در اظهاراتی که از طریق ایمیل ارسال کرد، برخی از نکات مندرج در این دستورالعمل را تکرار کرد و گفت که این رویکرد با تمرکز دولت بر "حاکمیت ملی" سازگار است.
این خبرگزاری در پایان میگوید که ایالات متحده همواره ترویج حقوق بشر، دموکراسی و آزادی مطبوعات را از اهداف اساسی سیاست خارجی دانسته است، با این حال منتقدان بارها به دوگانگی معیارهای واشنگتن در قبال متحدانش اشاره کردهاند.