ترنج موبایل
کد خبر: ۸۸۷۱۱

گفتگوی فرارو با نمایندگان مجلس

دولت به جای افزایش یارانه‌های نقدی، مشکل بخش تولید را حل کند!

دولت به جای افزایش یارانه‌های نقدی، مشکل بخش تولید را حل کند!
تبلیغات
تبلیغات


فرارو- رییس دولت دو روز پیش در سخنانی از توان دولت برای پرداخت سه برابری یارانه‌های نقدی خبر داد. این خبر با واکنش‌های کارشناسان و نمایندگان مجلس به همراه بود. محمد رضا تابش نائب رئیس کمیسیون ویژه تحول اقتصادی در گفتگو با فرارو در همین زمینه، خبر از کسری 15 هزار میلیارد تومانی دولت داد و توصیه کرد تا دولت برای این مشکل به فکر راه حلی باشد. این واکنش را اینجا می‌توانید بخوانید.

دیروز اما در آخرین واکنش‌ها، حجت السلام مصطفی پورمحمدی، رییس سازمان بازرسی کل کشور، این طرح را کاری غیرکارشناسی و غلط ارزیابی کرده بود. وی با اشاره به اینکه منابع کافی برای پرداخت همین مقدار یارانه هم وجود ندارد گفته است، پرداخت‌ یارانه‌های نقدی خارج از مقیاس و معیار قانون بوده است.

یک عضو کمیسیون اقتصاد مجلس شورای اسلامی، در همین زمینه گفت: «افزایش مبلغ یارانه‌های نقدی غیر کارشناسی است و اساسا منابع کنونی کفاف پرداخت یارانه‌ها مستقیم به میزان کنونی را نمی‌دهد.»

جمشید انصاری، در گفتگو با فرارو در خصوص قانونی بودن افزایش سه برابری میزان یارانه‌ها، گفت: «دولت هنوز اقدامی در این زمینه نکرده است که از قانونی بودن و نبودن آن را سخن بگوییم.»

انصاری ادامه داد: «من هم مانند آقای پورمحمدی معتقدم که این کار غیرکارشناسی است و اساسا منابعی که از محل افزایش قمیت حامل‌های انرژی قابل دسترسی است، همین الان کفاف پرداخت یارانه‌های مسقیم مردم را نمی‌دهد.»

نماینده زنجان افزود: «چون ما هیچگونه پاسخگویی در نظام اجرایمان نداریم، این نوع ادعاها به راحتی مطرح می‌شود و هیچ مرجعی هم نیست که به صحت وسقم این‌ها رسیدگی کند.»

عضو فراکسیون اصلاح‌طلب مجلس در خصوص منابع یارانه‌ها گفت: «منابع یارانه‌ها نامشخص است. اما ما می‌دانیم که از محل افزایش بهای حامل‌های انرژی حداکثر رقمی که قابل دستیابی است کمتر از 30 هزار میلیارد تومان است و اگر آنچه که در بودجه پیش بینی شده است به آن اضافه شود، چیزی نزدیک به 37 هزار میلیارد تومان خواهد شد.

انصاری ادامه داد: «این در حالی است که تعهد دولت همراه با آنچه که باید به واحدهای تولیدی پرداخت کند، چیزی نزدیک به 50 هزار میلیارد تومان است.»

وی افزود: «دولت باید توضیح بدهد که منابع لازم برای اجرای طرح را از کجا می‌خواهد تامین کند، چون در قانون بودجه هم نمایندگان مجلس راجع به منابع تردید داشتند و دولت می‌گفت که من مشکلی ندارم و می‌توانم منابع را تامین کنم.»

انصاری در پایان در خصوص تبعات افزایش سه برابری یارانه‌ها گفت: « لزومی ندارد راجع به تبعات آن صحبت کرده و باید درباره امکان آن باید صحبت کنیم که ما معتقدیم این کار نشدنی است.»

بسیاری از کارخانه‌ها، دامداری‌ها و کشاورزی‌ها مشکل دارند و باید اول مشکل اینها را حل کرد
حسن نوروزی در گفتگو با فرارو؛ در خصوص امکان افزایش یارانه های نقدی گفت: «از نظر این که به ملت ایران مبلغ بیشتری داده شود ما خوشحال می‌شویم، اما من فکر می‌کنم افزایش یارانه طبق آن سیستمی که مجلس مصوب کرده است انجام شود. یعنی به این معنا که 30 درصد یارانه برای کشاورزی و صنعت کشور بوده است، مبلغ 50 درصد درآمد به مردم اختصاص پیدا کند.»

نوروزی ادامه داد: «با این شرایط درآمد و هزینه‌ها مشخص است، بنابراین نباید بحثی میان آقای رییس جمهور و آقای پورمحمدی وجود داشته باشد، با این وجود اگر دولت درآمد دارد باید مقدار یارانه‌ها را فزایش دهد. ولی من فکر می‌کنم که به هر حال باید کاری کنیم که فشار را از مردم بکاهیم.»

وی افزود: «من اطلاع دقیقی از اصل درآمد ندارم، ولی مشخص است که درآمد چقدر و تعداد جمعیت چقدر است و بهتر است که رییس دولت و آقای پور محمدی مصاحبه‌های خود را بر اساس کار کارشناسی، جداول و محاسبه‌های کمی انجام دهند.»

نوروزی در خصوص یارانه بخش تولید، گفت: «ما معتقدیم قبل از مردم که محق هستند، باید بحث یارانه‌های بخش تولید مطرح شود، چون تولید زیرساخت پیشرفت مملکت است. یعنی قبل از آنکه ما به فکر مساعدت به مردم باشیم که بسیارلازم است، ما باید بحث تولید را مطرح کنیم.»

نماینده اصولگرای مجلس ادامه داد: «اکنون بسیاری از کارخانه‌ها، دامداری‌ها و کشاورزی‌ها مشکل دارند و باید اول مشکل اینها را حل کرد. با این وجود اگر ما بر اساس جداول کمی عمل حرکت کنیم، مشخص خواهد شد که چقدر به بخش تولید و چقدر به مردم یارانه داده‌ایم.»

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که آیا دولت به خاطر نداشتن منابع کافی برای یارانه‌های نقدی از محل یارانه‌های بخش تولید این منابع را تامین کرده است، گفت: «اگر این کار شده باشد، بسیار ناعادالانه خواهد بود، زیرا ما باید اول به بخش تولید و سپس به مردم برسیم. دادن یارانه بخش تولید به مردم کار درستی نیست زیرا به هر حال تولید در همه کشورها تسهیل می شود و با کاستن مالیات، عوارض و سود تسهیلات مورد حمایت قرار می‌گیرد.»

نماینده رباط کریم ادامه داد: «اگر تولید باشد می‌‌توان به مردم کمک کرد اما اگر به جای تولید به مردم کمک کردیم دیگر تولیدی نخواهیم داشت.»

نوروزی در پایان گفت: «من امیدوارم که همه مراکز کشور چه دولت، چه سازمان بازرسی کل کشور و چه همکاران من در مجلس، اصل توجهاشان را بر روی پیشرفت تولید بگذارند. باید در وهله اول به کشاورزی و صنعت و بعد در بخش راه و ترابری، به هر حال در شرایط حساسی هستیم. در شرایطی که در تحریم قرار داریم باید از بخش مولد و تولید کشور حمایت کنیم.»

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات