طرز تهیه حلوا شیرعسلی؛ مناسب مجالس عزاداری و اربعین

حلوا شیرعسلی نوعی حلوای بسیار لطیف، خوشمزه و مجلسی است که از تریکب آرد با شعریه و شیرعسلی تهیه میشود.
فراروـ حلوا یکی از خوراکیهایی شیرین و سنتی ایران است و در نقاط مختلف دنیا به روشهای گوناگون پخته میشود. ایرانیان معمولاً حلوا را برای مراسم ختم و مناسبتهای مذهبی مثل عزاداریهای ماه محرم و شبهای قدر و سفره افطار تهیه میکنند. حلوا علاوهبر اینکه به صورت یک دسر شیرین سرو میشود، یک غذای کامل و مقوی نیز محسوب میشود.
به گزارش فرارو؛ حلوا شیر عسلی نوعی حلوای بسیار خوشمزه با طعمی خاص است که از ترکیب رشته شعریه با شیرعسلی، گردو، زعفران و... تهیه میشود. این حلوا ظاهر بسیار زیبایی دارد و برای پذیرایی در روضه و مراسم عزاداری بسیار مناسب است. اگر دوست دارید این حلوای خاص و خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه حلوا شیرعسلی همراه ما باشید.
مواد لازم برای پخت حلوا شیرعسلی
- رشته شعریه یا کادایف خرد شده: 1 لیوان
- شیرعسلی: 1 قوطی
- آرد گندم: 1 لیوان
- روغن مایع: یک سوم لیوان
- کره: 10 گرم
- پودر هل: به میزان لازم
- زعفران دم کرده غلیظ: به میزان لازم
- گردو خرد شده: نصف پیمانه
طرز تهیه
برای درست کردن این حلوای خوشمزه ابتدا شعریه را همراه با کره آب شده داخل ماهی تابه بریزید و مدام هم بزنید. حدود 5 دقیقه رشته خرد شده را تفت بدهید تا طلایی و خوشرنگ شود.
مراقب باشید رشته نسوزد. حالا رشته سرخ شده را کنار بگذارید. آرد گندم را داخل یک ماهی تابه مناسب بریزید و روی حرارت ملایم اجاق گاز به مدت 5 دقیقه تفت بدهید، سپس آرد را الک کنید و دوباره به ماهی تابه برگردانید.
حالا روغن را اضافه کنید و ترکیب آرد و روغن را 5 دقیقه دیگر تفت بدهید و مدام هم بزنید. در مرحله بعد گردوی خرد شده، پودر هل و زعفران دم کرده را اضافه کنید و هم بزیند تا با هم مخلوط شوند، سپس شیر عسلی را اضافه کنید و خیلی فوری هم بزنید.
شیرعسلی را تا جایی اضافه کنید که حلوا به صورت خمیر سفتی باشد و نباید بیش از حد شل شود.
حالا حلوای آماده را داخل ظرف مخصوص سرو بکشید. این حلوا را میتوانید داخل ظرفهای تک نفره یا روی نان تارت هم سرو کنید، نوش جان.
نکات مهم
ـ شیر عسلی یا شیر غلیظ همان شیر گاو است که مقداری از آب آن گرفته میشود و به آن شکر اضافه میکنند. شیر عسلی مادهای غلیظ و شیرین است که به صورت کنسروی در بازار موجود است و ماندگاری بالایی دارد. از این شیر برای تهیه انواع دسرها، بستنیها و کیک و شیرینی استفاده میشود. برای درست کردن شیر عسلی در منزل 2 پیمانه شیر را همراه با دو سوم پیمانه شکر داخل یک ماهی تابه گود و نچسب بریزید و روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید و مدام هم بزنید تا شکر کاملا در شیر حل شود. بعد از اینکه شکر حل شد، دیگر هم نزنید و صبر کنید تا شیر جوش بیاید. وقتی شیر جوش آمد، حرارت اجاق گاز را روی کمترین حالت تنظیم کنید و هر چند دقیقه یکبار شیر را هم بزنید تا ته نگیرد و به غلظت برسد. توجه داشته باشید که حرارت باید آنقدر کم باشد که شیر قل نزند، در غیر این صورت شیرعسلی شما ته میگیرد. تقریبا 40 دقیقه زمان میبرد تا شیر عسلی شما به غلظت برسد و آماده مصرف شود. بعد از اینکه شیر عسلی آماده شد، آن را کنار بگذارید تا کاملا خنک شود؛ سپس داخل شیشه خشک و تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیشتری دم کنید، کمرنگتر میشود و مجبور میشوید برای به دست آوردن رنگ دلخواهتان از زعفران بیشتری استفاده کنید. بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چایخوری زعفران ۲ قاشق سوپخوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث میشود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیشتری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده میکنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفرانهای تقلبی معمولاً براق هستند.
ـ برای تهیه شیرینی، کیک، حلوا و دسر حتماً از پودر هل سبز استفاده کنید؛ زیرا نسبت به هل سفید عطر بیشتری دارد و برای تهیه دسر و شیرینی مناسبتر است.