ترنج موبایل
کد خبر: ۸۹۶۷۴۸

معاون ترامپ: دیدار پوتین و زلنسکی ممکن است جنگ اوکراین را متوقف کند

معاون ترامپ: دیدار پوتین و زلنسکی ممکن است جنگ اوکراین را متوقف کند

معاون رئیس جمهور آمریکا گفت که دیدار ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و ولودیمیر زلنسکی همتای اوکراینی وی می‌تواند به حل مسالمت‌آمیز بحران اوکراین کمک کند.

تبلیغات
تبلیغات

جی دی ونس در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی فاکس نیوز گفت: فکر می‌کنم ترجیح رئیس جمهور و من این است که رؤسای جمهور روسیه و اوکراین با هم دیدار کنند، لازم نیست همه مسائل حل شوند. گاهی اوقات رهبران با دیدار مستقیم می‌توانند بن‌بستی که تیم‌هایشان نتوانسته‌اند از آن عبور کنند را رفع نمایند. 

به گزارش ایرنا به نقل از تاس، معاون رئیس جمهور آمریکا در این مصاحبه که روز شامگاه چهارشنبه به وقت آمریکا منتشر شد ادامه داد: رهبران اروپایی انتظار نداشتند که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، بلافاصله پس از دیدار با آن‌ها با ولادیمیر پوتین همتای روس خود تماس بگیرد. 

ونس خاطرنشان کرد: رئیس جمهور معتقد بود که ما جلسه خیلی خوبی داشتیم و با پوتین تماس گرفت تا نظر او را بشنود. 

وی تأکید کرد که سایر رهبران اروپایی حاضر در جلسه هیچ پیش‌بینی از این اقدام ترامپ نداشتند. 

ونس افزود: اروپایی‌ها معتقد بودند که باید بررسی‌های لازم انجام شود و تیم‌ها باید تماس تلفنی را آماده کنند. با این حال، ترامپ این خواسته را نادیده گرفت و بلافاصله با رئیس جمهور روسیه تماس گرفت. 

معاون رئیس جمهور آمریکا در ادامه گفت که مذاکرات بر سر پایان دادن به جنگ میان روسیه و اوکراین بر تضمین‌های امنیتی برای کی یف و بخشی که روسیه می‌خواهد کنترل کند از جمله بخشی از خاک اوکراین که در کنترل روسیه نیست، متمرکز است. 

ونس ادامه داد: دو سؤال بزرگ وجود دارد و از برخی جهات بسیار ساده است، اما از برخی جهات بسیار پیچیده است. اول اینکه، اوکراین می‌خواهد اطمینان یابد که دوباره مورد حمله روسیه واقع نمی‌شود و در آینده طولانی تمامیت ارضی خود را حفظ خواهد کرد. روس‌ها بخش‌های خاصی از خاک اوکراین را می‌خواهند که بیشتر آن‌ها را اشغال کرده‌اند، اما بخشی هم هنوز در کنترل مسکو نیست. 

کاخ سفید دو روز پس از نشست آلاسکا، صحنه گردهمایی برخی رهبران جهان برای مهار آتش جنگ اوکراین بود؛ نشستی که ولودیمیر زلنسکی و سران کلیدی اروپا به میزبانی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در آن حضور داشتند و وعده‌هایی از برگزاری نشست سه‌جانبه ترامپ، زلنسکی و پوتین تا تضمین‌های امنیتی داده شد. 

در نشست روز دوشنبه ۱۸ اوت ۲۰۲۵ برابر با ۲۷ مرداد ماه ۱۴۰۴ در کاخ سفید، که برخی آن را «تاریخی» خواندند، دونالد ترامپ میزبان اورسولا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا، کی یر استارمر نخست وزیر انگلیس، ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین، امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه، جورجیا ملونی نخست وزیر ایتالیا، فریدریش مرتس صدراعظم آلمان، الکساندر استاب رئیس جمهور فنلاند و مارک روته دبیرکل ناتو بود. 

از جمله محور مذاکرات واشنگتن، تضمین‌های امنیتی برای اوکراین و تلاش برای فراهم کردن مقدمات برگزاری نشست سه‌جانبه میان ترامپ، پوتین و زلنسکی عنوان شد.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات