ترنج موبایل
کد خبر: ۹۰۳۷۹۰

رئیس منطقه آزاد کیش پاسخ دهد؛ چرا کیش‌ایر به کیش برنگشته؟

رئیس منطقه آزاد کیش پاسخ دهد؛ چرا کیش‌ایر به کیش برنگشته؟

زهره عالی‌پور، رئیس سازمان خصوصی‌سازی، با اصرار بر سیاست‌های سخت‌گیرانه خصوصی‌سازی، فرصت‌های بازگشت شرکت کیش‌ایر را از دسترس خارج کرده و به جای حمایت از منافع ملی، اولویت را به اهداف ایدئولوژیک واگذاری‌های گسترده داده است. این رویکرد، کیش را در آستانه از دست دادن هزاران شغل و میلیاردها تومان سرمایه‌گذاری قرار داده است.

تبلیغات
تبلیغات

در حالی که جزیره کیش به عنوان یکی از قطب‌های اصلی گردشگری و سرمایه‌گذاری ایران، به شدت به زیرساخت‌های حمل‌ونقل هوایی وابسته است، تصمیمات اخیر زهره عالی‌پور، رئیس سازمان خصوصی‌سازی، بار دیگر خشم فعالان اقتصادی و ساکنان این منطقه را برانگیخته است.

به گزارش انتخاب، شرکت هواپیمایی کیش‌ایر، که سال‌ها به عنوان شریان حیاتی جذب گردشگر و سرمایه به جزیره عمل می‌کرد، از سال ۱۳۹۸ وارد پروسه واگذاری به بخش خصوصی شد و اکنون، علی‌رغم تلاش‌های مکرر برای بازگشت به مدیریت سازمان منطقه آزاد کیش، با موانع جدی از سوی عالی‌پور روبرو است. 

منابع آگاه اعلام کرده‌اند که عالی‌پور با استناد به مصوبات اصل ۴۴ قانون اساسی، صراحتاً از هرگونه بازنگری در این واگذاری جلوگیری می‌کند و حتی درخواست‌های رسمی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد را نادیده گرفته است. 

این تصمیمات نه تنها توسعه اقتصادی کیش را فلج کرده، بلکه به گفته کارشناسان، نتیجه‌ای جز تضعیف جایگاه استراتژیک جزیره در بازار گردشگری نداشته است. 

این درحالی‌ست که به گفته‌ی کارشناسان، کیش‌ایر بدون مدیریت یکپارچه با سازمان منطقه آزاد، نمی‌تواند نقش خود را در تسهیل پروازهای ارزان‌قیمت و جذب مسافر ایفا کند. با این حال، عالی‌پور با اصرار بر سیاست‌های سخت‌گیرانه خصوصی‌سازی، فرصت‌های بازگشت این شرکت را از دسترس خارج کرده و به جای حمایت از منافع ملی، اولویت را به اهداف ایدئولوژیک واگذاری‌های گسترده داده است. این رویکرد، کیش را در آستانه از دست دادن هزاران شغل و میلیاردها تومان سرمایه‌گذاری قرار داده است. 

انتقادات به عملکرد عالی‌پور فراتر از کیش رفته و به یک بحران ملی تبدیل شده است. نمایندگان مجلس، از جمله ابراهیم نجفی، نایب رئیس کمیسیون عمران، در اظهارات اخیر خود (بهمن ۱۴۰۳) هشدار داده‌اند که واگذاری‌های شتاب‌زده مانند کیش‌ایر، بدون رعایت ضوابط ایمنی و اقتصادی، صنعت هوانوردی کشور را به خطر می‌اندازد.

فعالان اقتصادی کیش در نامه‌ای سرگشاده به شورای عالی مناطق آزاد، عالی‌پور را متهم به «نادیده گرفتن واقعیت‌های محلی» کرده و خواستار مداخله فوری دولت برای لغو موانع بازگشت کیش‌ایر شده‌اند. این نامه، که هزاران امضا جمع‌آوری کرده، عالی‌پور را به عنوان «عامل اصلی رکود گردشگری کیش» توصیف می‌کند و تأکید دارد که سیاست‌های او بیش از آنکه به نفع بخش خصوصی باشد، به ضرر اقتصاد عمومی عمل کرده است. 

در پی این اعتراضات و مطالبات، فشارهای مردمی و رسانه‌ای بر عالی‌پور افزایش یافته و حتی برخی مقامات ارشد وزارت اقتصاد را وادار به واکنش کرده است. 

حتی دبیر سابق شورای عالی مناطق آزاد، در سال‌های گذشته بارها خصوصی‌سازی کیش‌ایر را «اشتباه استراتژیک» خوانده و خواستار توقف آن شده بود، اما عالی‌پور با بی‌توجهی به این هشدارها، فرآیند را تداوم بخشیده است. گزارش‌های اخیر نشان می‌دهد که حجم پروازهای کیش‌ایر به کیش از زمان واگذاری، بیش از ۷۵ درصد کاهش یافته و این امر، هتل‌ها و کسب‌وکارهای محلی را به ورطه ورشکستگی کشانده است. 

منتقدان معتقدند که عالی‌پور، به جای تسهیل بازگشت شرکت به مالک اصلی، با ایجاد بوروکراسی پیچیده، عمداً مانع پیشرفت می‌شود و این اقدام را بخشی از یک الگوی تکراری در سازمان خصوصی‌سازی می‌دانند. 

در نهایت، این ماجرا نه تنها نمادی از ناکارآمدی مدیریت عالی‌پور است، بلکه هشداری جدی برای سیاست‌گذاران کشور به شمار می‌رود. کیشوندان و کارشناسان اقتصادی هشدار می‌دهند که اگر موانع بازگشت کیش‌ایر برداشته نشود، جزیره کیش ممکن است جایگاه خود را به عنوان «جواهر خلیج فارس» از دست بدهد و سرمایه‌گذاران خارجی به سمت رقبای منطقه‌ای مانند دبی و قطر هجوم ببرند.

جامعه مدنی کیش اعلام کرده که کمپین‌های اعتراضی خود را تشدید خواهد کرد و از دولت انتظار دارد عالی‌پور را به پاسخگویی وادارد. این بحران، فرصتی است برای بازنگری در سیاست‌های خصوصی‌سازی تا از تکرار چنین فجایعی جلوگیری شود.

 

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات