ترنج موبایل
کد خبر: ۹۰۴۲۶۸

خشکسالی، پرده از ۴۰ گور ۲۰۰۰ ساله برداشت

خشکسالی، پرده از ۴۰ گور ۲۰۰۰ ساله برداشت

خشکسالی و پایین آمدن سطح آب دریاچه سد موصل در شمال عراق به کشف ۴۰ آرامگاه باستانی منجر شد، که قدمت آن‌ها بیش از دو هزار سال برآورد می‌شود.

تبلیغات
تبلیغات

خشکسالی بی‌سابقه در شمال عراق موجب شد سطح آب سد موصل به‌شدت کاهش یابد و ۴۰ آرامگاه باستانی مربوط به بیش از دو هزار سال پیش، از دل آب نمایان شود.

به گزارش ایسنا، خشکسالی و پایین آمدن سطح آب دریاچه سد موصل در شمال عراق به کشف ۴۰ آرامگاه باستانی منجر شد، که قدمت آن‌ها بیش از دو هزار سال برآورد می‌شود.

سی‌بی‌اس نیوز در گزارشی، قدمت این آرامگاه‌ها را به دوران هلنیستی یا سلوکی نسبت داده است.

یک گروه باستان‌شناسی که در سال ۲۰۲۳ هنگام افت سطح آب، این منطقه را بررسی کرده، تنها توانسته بود بخش‌هایی از چند آرامگاه را شناسایی کند. اما اکنون با کاهش دوباره سطح آب، بقایای ۴۰ آرامگاه کامل نمایان شده است.

63583523

بکاس بریفکانی، مدیر اداره باستان‌شناسی دهوک و سرپرست این کاوش‌ها گفت: «خشکسالی اثرات منفی زیادی بر کشاورزی و برق دارد، اما برای ما باستان‌شناسان فرصتی برای کاوش فراهم می‌کند.»

به گفته مدیر اداره باستان‌شناسی دهوک در عراق، تیم او درحال حفاری این آرامگاه‌هاست تا پیش از بالا آمدن دوباره آب، آن‌ها را به موزه دهوک منتقل کنند. در این موزه، آثار کشف‌شده تحت مطالعه و حفاظت قرار خواهند گرفت.

این نخستین‌بار نیست که خشکسالی چنین کشفیاتی را ممکن کرده است؛ در سال ۲۰۲۲ نیز شرایط مشابه باعث آشکار شدن یک شهر غرق‌شده ۳۴۰۰ ساله در رود دجله شد.

گزارش‌ها حاکی از آن است که سال جاری یکی از خشک‌ترین سال‌ها از ۱۹۳۳ میلادی تاکنون بوده و ذخایر آبی عراق تنها به هشت درصد ظرفیت کامل خود رسیده است. تغییرات اقلیمی و سدهای بالادست در ایران و ترکیه نیز شرایط آبی عراق را وخیم‌تر کرده‌اند.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات