ترنج موبایل
کد خبر: ۹۰۵۵۶۱

توافق چند میلیارد پوندی آمریکا و انگلیس برای ساخت رآکتور هسته ای

توافق چند میلیارد پوندی آمریکا و انگلیس برای ساخت رآکتور هسته ای

رسانه‌های خبری از توافق چند میلیارد پوندی آمریکا و بریتانیا برای ساخت رآکتور هسته‌ای خبر دادند.

تبلیغات
تبلیغات

فرارو- شبکه الجزیره گزارش داد آمریکا و بریتانیا یک توافق هسته‌ای بزرگ را به امضا رساندند.

به گزارش فرارو به نقل از الجزیره، «کی‌یر استارمر»، نخست وزیر بریتانیا و دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا یک توافق چند میلیارد پوندی را برای توسعه انرژی هسته‌ای در دو کشور به امضا رساندند.

این توافق که «مشارکت آتلانتیک برای انرژی هسته‌ای پیشرفته» نام دارد، با هدف سرعت بخشیدن به ساخت رآکتورهای جدید و فراهم سازی انرژی های قابل اعتماد و در عین حال کم کربن برای بخشهای پرتقاضا، از جمله مراکز داده‌ای مرتبط با هوش مصنوعی که به انرژی زیادی نیاز دارند، صورت می‌گیرد.

برپایه این گزارش، شرکت «سنتریکا» (Centrica) که بزرگترین تأمین کننده انرژی در بریتانیا به حساب می‌آید، قرار است تا با شرکت آمریکایی آمریکایی «ایکس- انرژی» (X-energy) به منظور ساخت تا 12 عدد رآکتور پیشرفته در شهر بندری «هارتل‌پول» (Hartlepool) در شمال شرقی بریتانیا همکاری کند؛ مسأله‌ای که می‌تواند 1.5 میلیون خانه را برق رسانی کرده و تا میزان 2500 شغل نیز ایجاد کند.

همچنین قرار است تا شرکت فناوری هسته‌ای آمریکایی «هولتک» (Holtec)، غول انرژی دولتی فرانسه «ای دی اف» (EDF) و شرکت املاک و مستغلات و سرمایه گذاری تریتکس بریتانیا (Tritax)، مراکز داده‌ای پیشرفته‌ای را بسازند که توسط رآکتورهای مدولار کوچک در «ناتنگهام شر» تغذیه می‌شوند و ارزشی به میزان 11 میلیارد پوند ( برابر با 15 میلیارد دلار) دارند. واشینگتن و لندن همچنین قصد دارند در کنار پروژه های تجاری جدید، همکاری‌های بیشتری را بر پایه روابط کنونی میان رولز رویس و شرکت BWXT آمریکا گسترش دهند.

گفتنی است بریتانیا اکنون هشت نیروگاه هسته‌ای دارد که همگی آنها توسط شرکت ای دی اف انرژی مدیریت می‌شوند.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات