کاهش سن بروز پوکي استخوان به زير ۳۵سال
کاهش 15 درصدي ميزان توليد شير در کشور يک ضايعه است و به علت کمبود دريافت کلسيم ايرانيان سن بروز پوکي استخوان به زير ۳۵ سال کاهش يافته است.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي سازمان غذا و دارو، مجيد حاجيفرجي در نخستين جشنواره شير و سلامت ايران که در انستيتو تحقيقات تغذيه و صنايع غذايي کشور برگزار شد، اظهار داشت: ارتقا و بهبود سلامت مردم همچنين ترويج مصرف شير از رسالتهاي بزرگ ما محسوب ميشود.
وي گفت: با توجه به مصرف ديرينه شير به عنوان يکي از گروههاي مهم هرم غذايي، محققان انستيتو تحقيقات تغذيه و صنايع غذايي کشور کارهاي تحقيقاتي زيادي در زمينه شير انجام شده است.
رئيس انستيتو تحقيقات تغذيه و صنايع غذايي کشور افزود: بر اساس آمارها ايرانيان روزانه کمتر از يکسوم نيازشان شير مصرف ميکنند و 15 درصد توليد شير در کشور کاهش پيدا کرده که اين يک ضايعه است.
حاجيفرجي اضافه کرد: شير يک ماده بسيار مغذي است و مصرف يک ليوان شير ميتواند 28 درصد از نياز روزانه افراد را تأمين کند البته مصرف نکردن شير به برخي از عوامل مانند عوامل اجتماعي و اقتصادي برميگردد؛
برخي از افراد عادت به مصرف شير و لبنيات ندارند و حتي بزرگسالان نيز شير را کم مصرف ميکنند.
رئيس انستيتو تحقيقات تغذيه و صنايع غذايي کشور ادامه داد: زماني که شير و لبنيات کم مصرف شود، ريز مغذيهايي مانند کلسيم نيز در بدن کاهش پيدا ميکند و موجب بروز پوکي استخوان و بيماريهاي استخواني ميشود. هماکنون سن بروز پوکي استخوان در کشور پايين آمده و به زير 35 سال رسيده است.
وي عنوان کرد: ايرانيان دچار کمبود ويتامين D نيز هستند و تحقيقي صورت گرفته و ديده شده که بيش از 80 درصد از جامعه تهرانيها دچار کمبود ويتامين D هستند و 90 درصد از کودکان دبستاني با درجاتي متفاوت دچار کمبود ويتامين D هستند.
حاجيفرجي تأکيد کرد: شير مدرسه يکي از برنامههاي اساسي است که ميتواند مواد مغذي مهمي را به بدن دانشآموزان برساند البته کمبود کلسيم و ويتامين D ميتواند موجب بروز برخي بيماريها مانند قلب و عروق شود.
رئيس انستيتو تحقيقات تغذيه و صنايع غذايي کشور بيان داشت: 90 درصد از خانوادههاي ايراني کمتر از نيازشان لبنيات مصرف ميکنند و سياستگذاري در زمينه توليد شير تا توزيع آن و تخفيف و يارانه مناسب براي توليد اين ماده مغذي و در اختيار گذاشتن تسهيلاتي براي خريد اين ماده مغذي ميتواند بسيار اهميت داشته باشد.