ترنج موبایل
کد خبر: ۹۵۷۴۹

تعويق راه اندازي نيروگاه اتمي هند به خاطر اعتراضها

تبلیغات
تبلیغات


راه اندازی نیروگاه اتمی هند به تعویق افتاد.

روزنامه اینترنتی روسی نیزاویسیمایا گازیه تا با اشاره به این که راه اندازی نیروگاه اتمی کودانکولام که قرار بود در ماه دسامبر انجام شودبه خاطر اعتراض اهالی ایالت تامیلنادوی هند برای چند ماه به تعویق افتاده و دولت برای متقاعد ساختن انها در خصوص بی خطر بودن طرح تلاش می کند چنین می نویسد: همزمان با این اوضاع اعضای کمیسیون انرژی اتمی اعلام کرده اند مسولیت سانحه در نیروگاه به گردن طرف سازنده دو بلوک نخست آن نخواهد بود.

براساس این گزارش در پی سانحه نیروگاه اتمی فوکوشیمای ژاپن اهالی منطقه و به خصوص ماهیگیران که معتقدند ساخت نیروگاه موجب گرم شدن اب و فرار ماهیها می شود مانع راه اندازی بزرگترین طرح اجرا شده توسط روسیه در هند پس از فروپاشی شوروی شده اند.

آنها در عین حال تاکید می کنند که فناوریهای روسی را رد نمی کنند و درکل مخالف انرژی اتمی هستند.

این درحالی است که نیروگاه اتمی ساخته شده توسط نیروهای هندی در این منطقه مشغول فعالیت است.

در این رابطه قرار است در تامیلنادو نشستی با حضور کارشناسان انرژی اتمی و به منظور متقاعد کردن مردم و دولت به خسارتهای ناشی از توقف طرح برگزار شود.

عبدل کمال رئیس جمهور سابق و پدر رئاکتورسازی هند هم به تازگی تلاشهای مشابهی انجام داده و در گزارشی خطاب به دولت تاکید کرده این نیروگاه کاملا با استانداردهای امنیتی تطابق دارد و در منطقه ای واقع است که امکان وقوع زمین لرزه های شش ریشتری وجود ندارد.

درخصوص سونامی هم وی تاکید کرده که این نیروگاه در فاصله یک هزار و پانصد کیلومتری منطقه وقوع موجهای غول پیکر قرار دارد و این درحالی است که سونامی پیش از رسیدن به آنجا قدرت خود را از دست می دهد و ارتفاع موجها از پنج متر و نیم بیشتر نخواهد بود.

به این ترتیب رئاکتور واقع در ارتفاع هشت و هفت دهم متری سطح زمین در صورت بروز هر سانحه طبیعی طی سه دقیقه خاموش خواهد شد.

ولی باید گفت سخنان این دانشمند برجسته فعالان مخالف را متقاعد نساخته است.

البته به گفته کارشناسان تاخیر دو سه ماهه در راه اندازی نیروگاه مشکلات جدی ایجاد نمی کند ولی تاخیر طولانی تر دردسرساز خواهد بود.

باید گفت جر و بحثهای جاری در پارلمان هند اوضاع را پیچیده تر کرده است.

نمایندگان طی چند ماه اخیر چند بار قوانین مربوط به مسولیت در قبال سانحه در تاسیسات هسته ای را تغییر داده اند.

براساس اخرین نسخه مسولیت سوانح بین سازنده و اپراتور نیروگاه تقسیم می شود ولی با توجه به این که روسیه قرارداد ساخت نیروگاه کودانکولام را در سال هزارو نهصد و هشتاد و هشت یعنی پیش از تصویب این قانون امضا کرده هیچ مسولیتی شامل حال آن نمی شود.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات