حسین نجابت در گفتگو با فرارو:
حداد نیازی ندارد از این روش ها کسب وجاهت کند/ اصلا حکمیتی از سوی آقای حداد صورت نگرفت

«آقای حداد امتحان خود را در فتنه داده اند و نیازی ندارند که از این روش ها کسب وجاهت کنند. ایشان در تبعیت از رهبری امتحان خود را پس داده اند. بنابراین این صحبت ها و تحلیل ها از ذهن های معیوبی تراوش می کند که فقط سیاسی کاری می کنند و چون خودشان به این صورت رفتار می کنند درباره دیگران هم همین برداشت را می کنند.»

فرارو- یک نماینده مجلس با اشاره به ماجرای حکمیت قضیه مرتضوی گفت: «آقای حداد امتحان خود را در فتنه پس داده اند و نیازی ندارند که از این روش ها کسب وجاهت کنند. ایشان در تبعیت از رهبری امتحان خود را پس داده اند. بنابراین این صحبت ها و تحلیل ها از ذهن های معیوبی تراوش می کند که فقط سیاسی کاری می کنند و چون خودشان به این صورت رفتار می کنند درباره دیگران هم همین برداشت را می کنند.»
پس از آنکه حدادعادل و چند نماینده دیگر مجلس با پادرمیانی و حکمیت سعی کردند موضوع استیضاح وزیر کار و ماجرای مرتضوی را حل و فصل کنند؛ امروز برخی از کسانی که به نوعی طرفدار ریاست لاریجانی در مجلس آینده هستند این اقدام حداد را در جهت کسب وجهه برای پیروزی در انتخاب ریاست مجلس نهم عنوان کرده اند.
حسین نجابت عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفتگو با فرارو گفت: «در ماجرای آقای مرتضوی اصلا حکمیتی از سوی آقای حداد صورت نگرفته و این مسئله باید تبیین شود.»
وی ادامه داد: «آقای مرتضوی با دکتر توکلی تماس گرفتند و گفتند بنده حاضرم که جنابعالی اسناد بنده و اسناد آقای زاکانی (مربوط به دانشگاه آزاد) را ببینید و سپس حکمیت کنید و من حکمیت شما را می پذیرم. نوارهای صوتی مربوط به این جلسه هم موجود است که آقای توکلی نزدیک به 13، 14 ساعت حرف های طرفین را شنید و اسناد را مورد مطالعه قرار داد و حکمی صادر کرد که به غیر از آقای مرتضوی و زاکانی به اطلاع کس دیگری هم نرساند.»
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: «آنچه که بعد ما متوجه شدیم این بود که دکتر توکلی به آقای مرتضوی توصیه کردند که ایشان صلاحیت ریاست بر سازمان تامین اجتماعی را ندارند و بهتر است که کنار بروند. اما آقای مرتضوی این توصیه را نپذیرفتند و گفتند اگر آقای حداد اظهارنظر کنند می پذیرم.»
نجابت اظهار داشت: «بدین ترتیب ایشان با آقای حداد ملاقات کردند و آقای حداد شرایط را برای ایشان توضیح دادند و گفتند اگر شما از این کار استعفا دهید اختلافی که اینک میان قوه مجریه و قوه مقننه بروز کرده حل خواهد شد.»
وی ادامه داد: «آقای مرتضوی تقاضایی را مطرح کردند و از آقای حداد خواستند کمک کنند چون وضع ایشان در قوه قضائیه معلق است و هم اکنون قاضی معلق می باشند به پرونده ایشان سریع تر رسیدگی شود و تکلیف ایشان مشخص شود و آقای حداد هم قول دادند که کمک کنند تا این موضوع زودتر انجام شود.»
وی افزود: «سپس آقای مرتضوی استعفای خود را نوشت و خدمت وزیر کار برد اما متاسفانه وزیر کار که مقام مافوق ایشان است استعفای آقای مرتضوی را نپذیرفت و به ایشان گفت بروید استعفای خود را به رئیس جمهور بدهید. بعد هم که ایشان استعفای خود را خدمت رئیس جمهور بردند و ایشان هم نپذیرفتند.»
این نماینده اصولگرای مجلس خاطرنشان ساخت: «اکنون آقای مرتضوی می گویند که من قول شرفی مبنی بر استعفا نداده ام. اما داستان این است که مگر ما قول بی شرفانه هم داریم. مرد هروقت قول می دهد و با کلمات نمی خواهد بازی کند باید روی قول خود بایستد. ایشان می گوید که من قول داده ام که استعفا دهم. خب قول استعفا داده اید، حال که استعفای شما را نپذیرفتند سر کار خود نروید. مگر پست و مقام را به کسی تحمیل می کنند.»
وی تاکید کرد: «بنابراین در این داستان حکمیتی از سوی آقای حداد برگزار نشده است. آقای حداد وقتی این قول را از آقای مرتضوی شنیدند (قول مبنی بر استعفا) از امضاءکنندگان تقاضا کردند چون موضوع استیضاح مسئله آقای مرتضوی بود امضای خود را پس بگیرند که نمایندگان هم این کار را کردند.»
وی خاطرنشان ساخت: «اصل داستان این است و حواشی آن که با شارلاتانیزم صورت می گیرد نه بهره ای برای کشور دارد و نه کمکی به مجلس می کند.»
نجابت در پاسخ به این سوال که برخی ها معتقدند آقای حداد در ماجرای حکمیت مرتضوی به دنبال برنامه ریزی برای ریاست بر مجلس نهم بوده است؟، گفت: «این افراد باید ابتدا حجتی میان خود و خدا داشته باشند. ما در جریان کامل این موضوع بودیم و در روز جلسه با آقای مرتضوی، آقای حداد مریض بودند و در خانه استراحت می کردند و اصلا وارد این ماجرا نشده بودند.»
وی ادامه داد: «در آن جلسه آقای مرتضوی عنوان کردند که اگر آقای حداد اظهارنظر بکنند من می پذیرم که بعد آقای حداد رفتند و این وساطت را انجام دادند.»
وی افزود: «ما که جزو امضاءکنندگان استیضاح بودیم فکر می کردیم آقای مرتضوی که قول داده بود با اظهارنظر آقای توکلی بپذیرد و استعفا دهد قضیه تمام می شود که بعد هم گفتند اگر آقای حداد نظر بدهند استعفا می دهم.»
این نماینده مجلس خاطرنشان ساخت: «بنابراین اصلا نه برنامه ریزی صورت گرفته بود و نقشه ای طرح شده بود. آخر این چه موضوعی است که بخواهد کسب وجاهتی برای آقای حداد داشته باشد؟»
نجابت در پاسخ به این سوال که منتقدین بر این باورند که آقای حداد قصد داشتند در این داستان نفوذ خود را برای حل مسائل نشان داده و در نتیجه صلاحیت نشستن خود بر کرسی ریاست مجلس را نشان دهند؟، گفت: «حال فرض کنیم کسی چنین نفوذی داشته باشد و برای ایجاد آرامش در کشور از نفوذ خود استفاده کند؛ این موضوع چه اشکالی دارد؟ من نمی خواهم وقایع را بگویم زیرا وقایع غیر از این است که عنوان می شود و کسانی که چنین حرف هایی می زنند لابد میان خود و خدا حجتی دارند.»
وی ادامه داد: «تحلیل هایی که از ذهن های معیوب و از افرادی که هیچ کاری جز سیاسی کاری انجام نمی دهند ترواش می کند، نتیجه آن همین می شود. اما اگر شما بخواهید برای خدا و نظام کار کنید نتیجه دیگری می گیرید.»
وی تاکید کرد: «آقای حداد امتحان خود را در فتنه پس داده اند و نیازی ندارند که از این روش ها کسب وجاهت کنند. ایشان در تبعیت از رهبری امتحان خود را داده اند. بنابراین این صحبت ها و تحلیل ها از ذهن های معیوبی تراوش می کند که فقط سیاسی کاری می کنند و چون خودشان به این صورت رفتار می کنند درباره دیگران هم همین برداشت را می کنند.»
نجابت در پاسخ به این سوال که از نظر جنابعالی فردی که ریاست مجلس آینده را در اختیار خواهد گرفت باید از چه مولفه ها و شاخصه هایی برخوردار باشد؟، گفت: «من همین جا عرض کنم که آقای لاریجانی یک شخصیت ویژه، فرهنگی، باتجربه و صاحب فکر و اندیشه است و آقای حداد هم یک شخصیت فرهیخته و کاملا شناخته شده و امتحان پس داده است. ما نباید انتخاب ریاست مجلس و هیات رئیسه را به صورت انتخابی خصمانه و با ارائه یک تصویر سیاه و سفید تبیین کنیم چرا که این کار ظلمی در حق نظام است.»
وی ادامه داد: «اما فردی که می خواهد ریاست مجلس را بر عهده بگیرد به اعتقاد من باید کسی باشد که شرح صدر داشته باشد و در موضع گیری های خود حتما شرایط داخلی، منطقه ای، بیداری اسلامی و شرایط جهانی را در نظر داشته باشد.»
وی افزود: «به راحتی بتواند به خاطر مصالح نظام روی منافع خود پای بگذارد و نکته ای که بسیار مهم است اینکه در موضع گیری های خود حتما باید دو گوش و دو چشمش به دهان رهبری باشد به خصوص در شرایط فعلی که ما نیازمند وحدت و کارآمدی هستیم.»
وی خاطرنشان ساخت: «اکنون نمی توان کسی را به عنوان ریاست مجلس انتخاب کرد که این موضوعات را قبول نداشته باشد و یا کمرنگ قبول داشته باشد.»
نجابت در پایان تاکید کرد: «نباید به صورتی رفتار کنیم که به بهانه حفظ استقلال و اقتدار مجلس مانع شرح صدر و بلوغ سیاسی در رفتارهای خود شویم که از نظر من این موضوع خیلی مهم است.»