ترنج موبایل
کد خبر: ۱۲۱۳۷۰

مصرف قرص برنج ۱۱۶ نفر را به كام مرگ كشانده است

ابزار خودكشي، فقط ۵۰۰ تومان!

قيمت جان آدمي ارزان شده است. كافي است نگاهي به صفحه حوادث روزنامه‌ها بيندازيد آن وقت متوجه مي‌شويد كه با پرداخت ۵۰۰ تومان و گرفتن يك عدد قرص برنج مي‌توان در زمره اموات قرار گرفت و به دنياي ديگر كوچ كرد.

تبلیغات
تبلیغات


قيمت جان آدمي ارزان شده است. كافي است نگاهي به صفحه حوادث روزنامه‌ها بيندازيد آن وقت متوجه مي‌شويد كه با پرداخت 500 تومان و گرفتن يك عدد قرص برنج مي‌توان در زمره اموات قرار گرفت و به دنياي ديگر كوچ كرد.

خودكشي اين روزها در دسترس‌ترين راه براي رسيدن به مرگي خودخواسته است. سازمان پزشكي قانوني در آخرين آمار خود از مرگ 116 نفر در 4 استان كشور خبر داده كه بلعيدن قرص برنج را به عنوان راهكاري براي خلاص شدن از شر مشكلات‌شان انتخاب كرده بودند.

بر اساس آمار اين سازمان در 4 ماهه نخست امسال استانهاي تهران، مازندران، گيلان و لرستان بيشترين رشد مرگ را نسبت به سال گذشته داشته‌اند.

طي اين مدت 17 نفر در مازندران،‌19 نفر در لرستان،33 نفر درگيلان و 47 نفر در تهران جان خود را بر اثر استفاده از قرص برنج از دست داده ا ند. اين در حالي است كه در مدت مشابه در سال گذشته در استان‌هاي مازندان 5 نفر، در لرستان 6 نفر، در گيلان 21 نفر و در تهران 66 نفر با قرص برنج خودكشي كرده بودند.

اما نكته مهم اين است كه به رغم تمام محدوديت‌هايي كه براي عرضه اقلامي چون قرص برنج در كشور ايجاد شده اين مواد به راحتي‌در استانهاي شمالي در دسترس بوده و با پرداخت 500 تومان مي‌توان در كمتر از يك دقيقه صاحب يكي از اين قرص‌ها شد.

اما دسترسي به قرص برنج كه به عنوان يكي از كشنده‌ترين مواد از آن نام برده مي‌شود در شهري مثل تهران مشكل‌تر و گران‌تر است. خيابان ناصر خسرو به داروهاي قاچاق و تاريخ مصرف گذشته معروف است اما با كمي جست‌وجو در اين خيابان مي‌توان اقلام مربوط به خودكشي را پيدا كرد.

كافي است فروشنده به خريدار اطمينان دهد آن وقت است كه از شير مرغ تا جان آدميزاد را با گران‌ترين قيمت و با قسم خوردن به جان زن و بچه‌اي كه ندارد به تو قالب مي‌كند و در كمتر ا ز چند ثانيه ناپديد مي‌شود. به گونه‌اي كه شك مي‌كني تا چند لحظه گذشته فروشنده‌اي كه براي فروش دست از سرت بر نمي‌داشت اصلا وجود خارجي داشته يانه. اما دستيابي به بهترين نوع قرص براي خودكشي هم دردسرهايي دارد.

يك فروشنده ادعا مي‌كند كه قرص سيانوري كه در اختياردارد از بهترين نوع دربازار است و به هيچ عنوان راضي نمي‌شود از قيمت 80 هزار تومان پايين بيايد و مي‌گويد قرص را به«شرط»مي‌فروشم. به شرطي كه هيچ ناخالصي نداشته باشد و با كمترين درد از دنيا راحت شوي، اما وقتي متوجه مي‌شود اين مقدار پول در دست و بالم ندارم راهش را مي‌كشد و مي‌رود.

فروشنده بعدي اما كمي خوش انصاف‌تر است، قرص با كمي«ناخالصي»را به قيمت 45 هزار تومان براي فروش گذاشته و خيالم را راحت مي‌كند كه اين درصد ناخالصي به اندازه‌اي نيست كه باعث شود نميرم.

اين نكته را هم متذكر مي‌شود كه براساس تجربياتي كه دارد! بهترين زمان مصرف اين قرص ميان وعده‌هاي غذايي است چرا كه قرص با غذا مخلوط شده و احتمال زنده ماندن را ضعيف مي‌كند. مرد ميانسالي كه كمي دورتر ايستاده و مدام زير نظرمان دارد وقتي مطمئن مي‌شود قرص را نخريده‌ام، اشاره مي‌كند تا به طرفش بروم. وقتي از نيتم براي خريدن قرص باخبر مي‌شود سر نصيحت را باز مي‌كند.

مرد كه حالا مي‌دانم نامش احسان است ژستي پدرانه به خود مي‌گيرد و نصيحتم مي‌كند كه به‌جاي خودكشي به فكر زندگي باشم و به روزهاي خوشي فكر كنم كه در آينده در انتظارم است. بعد سري به تاسف تكان مي‌دهد و مي‌گويد سال‌هاي اولي كه به فروش دارو در اين خيابان روي آورده بوده، سيانور و قرص‌هاي واليوم مهم‌ترين وسيله براي خودكشي بوده اما اين سال‌ها كمتر كسي براي خريد قرص واليوم مراجعه مي‌كند و سيانور به همراه قرص برنج بعد از خريد طناب براي دار زدن، به يك مد براي خودكشي تبديل شده است.

مرد از عذاب وجداني مي‌گويد كه از سال‌هاي قبل و بعد از فروش قرص‌هاي سيانور رهايش نكرده و هنوز ادامه دارد و تاكيد مي‌كند كه اگر چه سالهاست چيزي براي خودكشي به خريداران عرضه نمي‌كند اما مدام از كابوس‌هايي رنج مي‌برد كه فكر مي‌كند بي‌ارتباط به افرادي نيست كه از او سيانور خريده‌اند و از سرنوشت شان بي‌اطلاع است. اما در عين حال مي‌گويد كه اگر آشنايي در شمال كشور داشته باشم به راحتي مي‌توانم هر تعداد قرص برنج كه بخواهم بدون كوچك‌ترين مشكلي تهيه كنم.

افزايش خودكشي در كشور
دكتر مجيد ابهري، آسيب‌شناس اجتماعي با اشاره به اين نكته كه تعداد خودكشي در كشور افزايش داشته است، به تهران امروز مي‌گويد:‌ «آمار خودكشي در جامعه ما بنا بر دلايل مختلف رو به افزايش است و خودكشي زنان 3 برابر مردان است اما خودكشي موفق در مردان دو برابر زنان است.»

وي با اشاره به اين نكته كه در بسياري از موارد خانواده‌ها به خاطر شرايط فرهنگي و اجتماعي از بيان علت خودكشي خودداري مي‌كنند، مي‌گويد: «‌به اين دليل نمي‌توان آمار درستي از ميزان خودكشي در كشور ارائه كرد ضمن اينكه در استان‌هاي محروم معمولا دليل مرگ افرادي كه خودكشي كرده‌اند در برگه فوت عنوان نمي‌شود و پزشك تنها علت فوت را ايست قلبي عنوان و جواز دفن را صادر مي‌كند و در استان‌هاي برخوردار نيز پزشكي قانوني و اقرار خانواده به خودكشي فرد دليل قرار گرفتن فوت اين فرد در آمار خودكشي‌ها عنوان مي‌شود.»

وي تاكيد مي‌كند: «از نگاه رفتار شناسي انتخاب نوع خودكشي نشان‌دهنده وضعيت روحي و رواني فرد در هنگام تصميم‌گيري است.

هر چه ابزار خودكشي خشن‌تر باشد، فرد داراي روحيه پريشانتر و افسرده‌تر است به ترتيب مي‌توان گفت خودكشي توسط حلق آويز كردن، پرتاب از بلندي، خودكشي با اسلحه، معمولي‌ترين و متداول‌ترين روش‌هاي خودكشي خشونت‌آميز بوده و خودكشي از طريق خوردن داروهاي شيميايي و مسموم در گروه دوم خودكشي قرار مي‌گيرد كه استفاده از اين داروها براي خودكشي نشانه افسردگي عميق و تصميم قطعي براي خودكشي است.»

اين آسيب‌شناس اجتماعي در خصوص دلايل اقدام به خودكشي مي‌گويد:«خودكشي ممكن است با نيت تهديد و ترساندن آنها ‌يا گرفتن امتيازات مختلف باشد‌يا آنكه خودكشي به قصد پايان دادن به زندگي اتفاق بيفتد. بالارفتن آمار افسردگي، بيكاري، اعتياد، شكست‌هاي عاطفي و احساس سرخوردگي اجتماعي از دلايل اصلي رفتار شناختي براي خودكشي است.»

وي تصريح مي‌كند: «محدوديت در نشاط اجتماعي، فاصله گرفتن از ارزش‌هاي ديني و كمرنگ شدن مباني اخلاقي در جامعه باعث افزايش آمار خودكشي شده و در عين حال نااميدي نسبت به آينده باعث شده آمار خودكشي در ميان افراد تحصيلكرده رشد چشمگيري پيدا كند.»

مسمويت عمدي شايع‌ترين علت خودكشي در كشور
جعفر بوالهري، رئيس انستيتو روانپزشكي تهران نيز با اشاره به اين نكته كه شايع‌ترين وسيله خودكشي در ايران قرص و مسموميت‌هاي عمدي است، مي‌گويد: «سالانه 6 در هر صدهزار نفر در ايران به علت خودكشي جان خود را از دست مي‌دهند و اين آمار در كشورهاي ديگر دنيا متفاوت است و اين ميزان به طور متوسط در دنيا بيش از 10 در هر صدهزار نفر است.»

وي تصريح مي‌كند: «بسياري از عوامل در كنار هم بايد جمع شود تا يك فرد تصميم به خودكشي بگيرد و بايد توجه داشت كه افكار مربوط به خودكشي به تدريج در ذهن فرد ايجاد مي‌شود. عواملي مانند عوامل زيستي، فرهنگي‌،‌ اقتصادي،‌ تاريخي،‌ معنوي و خانوادگي در ايجاد خودكشي بسيار موثر است.»

بوالهري با اشاره به راه‌هاي پيشگيري از خودكشي خاطرنشان مي‌كند: «آموزش مهارت‌هاي زندگي مانند مديريت خشم، مهارت حل مسئله و مديريت استرس براي همه افراد خانواده مي‌تواند تا حد زيادي از ميزان خودكشي بكاهد. همچنين قبح مسئله صحبت كردن درباره خودكشي نيز بايد شكسته شود.»

منبع:‌ تهران امروز


تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات

نظرات بینندگان

(۶۲ نظر)
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات