ترنج موبایل
کد خبر: ۱۳۷۳۱۸

اورشلیم پست گزارش داد

حزب‌الله و مسیحیان لبنان به هم نزدیک می‌شوند

حزب‌الله و مسیحیان لبنان به هم نزدیک می‌شوند

با قدرت گرفتن اسلامگرایان سنی در خاورمیانه، مسیحیان لبنان و گروه شیعی حزب‌الله به عنوان دو اقلیت منطقه‌ای بیش از پیش به یکدیگر نزدیک شده‌اند.

تبلیغات
تبلیغات


فرارو- با قدرت گرفتن اسلامگرایان سنی در خاورمیانه، مسیحیان لبنان و گروه شیعی حزب‌الله به عنوان دو اقلیت منطقه‌ای بیش از پیش به یکدیگر نزدیک شده‌اند.

به گزارش سرویس‌ بین‌الملل فرارو به نقل از اورشلیم پست به نظر می‌رسد که حزب‌الله برای حفظ موقعیت خود در لبنان پس از وقایع سوریه، نیاز بیش‌ از پیشی به همکاری با سایر گروه‌های لبنانی احساس می‌کند.

در همین راستا حزب‌الله در یک روزنامه‌ی متعلق به خود پیامی به مناسبت کریسمس منتشر کرده که در آن آمده است: "آموزه‌های عیسی مسیح که الهام بخش هر انسان بشردوست است، با آنچه که در منطقه به شکل بی‌عدالتی در حق برادران مسیحی در فلسطین و منطقه شاهدش هستیم منافات دارد."

به نظر می‌رسد که شرایط سخت، اتحادهای غیرمنتظره‌ای را رقم می‌زند.

درگیری حزب‌الله و سنی‌های لبنان در نتیجه‌ی سرایت بخشی از درگیری‌های سوریه به لبنان، افزایش فزاینده‌ای یافته است.

مخالفین سوری عمدتا سنی هستند و تاکید فراوانی بر مولفه‌های اسلامی دارند. مخالفین که به دنبال سرنگونی رژیم اسد هستند از عربهای سنی‌ منطقه از جمله لبنان حمایت می‌شوند.

از زمان شروع بهار عربی در دو سال گذشته، مسیحیان عرب منطقه از سوی سنی‌ها تحت فشار قرار گرفته‌اند. با قدرت گرفتن اسلامگرایان سنی در بسیاری از کشورهای خاورمیانه، بسیاری از مسیحیان منطقه از کشورهای خود گریخته و مابقی شدیدا نگران آینده‌ی خود هستند. قدرت‌گیری اسلامگرایان سنی، دیگر بخش‌ها و اقلیت را در موضع دفاع قرار داده و بسیاری از این گروه‌ها را با وجود اختلافات ایدئولوژیک به سوی اتحاد سوق داده است.

قدرت‌گیری اسلامگرایان سنی در خاورمیانه شیعیان و مسیحیان این منطقه را در موقعیت بدی قرار داده است.

حزب‌الله خود را در میان مخالفین سنی اسد در سوریه و حامیان آنها در لبنان در تنگنا می‌بیند. به اینها کمک‌های مالی، تجهیزاتی و نفراتی کشورهای عربی به مخالفین را هم اضافه کنید. حال که اسد، متحد قدرتمند حزب‌الله تحت فشار قرار گرفته، این گروه از موقعیت منزوی خود در منطقه و چالش رویارویی تنها با اسراییل نگران است.

از سوی دیگر مسیحیان سوریه که از دیرباز متحد اسد بوده‌اند، به طور روزافزون در حال فرار به لبنان و پیوستن به برادران مسیحی لبنانی خود هستند. لبنان همچنان یکی از امنترین کشورهای خاورمیانه برای مسیحیان محسوب می‌شود.

گزارش‌های بسیاری بر گرم شدن روابط میان حزب‌الله و مسیحیان در لبنان صحه می‌گذارند.

تحلیلگر سایت ال-مانیتور معتقد است تصمیم سیاسی حزب‌الله برای نزدیکی با مسیحیان در تحرکات رسانه‌ای این گروه قابل رصد است. تلویزیون متعلق به حزب‌الله در روز کریسمس به پخش جشن‌های مربوط به این روز پرداخت و رادیوی این گروه، النور، تولد حضرت مسیح را گرامی داشت.

شبکه‌ی المنار متعلق به حزب‌الله برای مسیحیان کریسمس خوشی آرزو کرده و بر مشارکت حزب‌الله در جشن‌های کریسمس تاکید ورزید.

از سوی دیگر تلویزیون مسیحیان لبنان نیز بخشی از برنامه‌هایش را معطوف به برخورد نامناسب سنی‌های سلفی با مسیحیان کرده است. در گزارش‌های خبری این شبکه می‌توان "سنی‌های سلفی لبنان" را دید که در صف آموزش در حال سردادن شعارهای القاعده هستند.

از جمله سایر گزارش‌ها پخش شده می‌توان از پخش گزارشی در رابطه با اقدام اخیر سنی‌های طرابلس که مانع از پرپایی درخت کریسمس توسط میسیحیان شدند اشاره کرد.

به گزارش کریستین ساینس مانیتور در چند مورد خانواده‌های مسیحی تصاویر سید حسن نصرالله را جزء تزیینات درخت کریسمس به کار برده‌اند.

با این وجود به نظر نمی‌رسد این نزدیکی تازه ناشی از تغییرات استراتژیک یا ایدئولوژیک بوده باشد. بلکه بیشتر به نظر می‌رسد این اتحاد غافلگیرکننده به اجبار در واکنش به خطر مشترک قدرتگیری سنی‌ها در منطقه شکل گرفته باشد.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات