سخنان حسینیان پرده از گمانه زنیها برداشت
«وزارت امور خارجه باید بداند که اینجا سرزمین اوکراین نیست.» این سخنان را روحا... حسینیان یكی از نمایندگان منتقد وزارت خارجه و دكتر ظریف عنوان كرد. تحرك چند ماه اخیر جبهه پایداری در ماههای پایانی سال92 بیش از گذشته شده است بطوری که سوال از 6وزیر کابینه تنها بخشی از تلاش تندرویان مجلس به شمار میرود اما روز گذشته روحا... حسینیان در نطق خود دغدغه و برنامههای جبهه پایداری را مطرح كرد.
به گزارش روزنامه آرمان این نماینده مجلس در بخش دیگری از سخنانش به یکی دیگر از نگرانیهای مردم و نمایندگان مجلس اشاره کرد و گفت: سیاست فرهنگی موجب نگرانی و دغدغه رهبری، مراجع، نمایندگان و نیروهای مذهبی شده است. رفتار دوگانه دولت در مقابل جراید ارزشی و غیرارزشی و شکایتهای باقی سازمانهای دولتی از جراید مدافع اسلام، انقلاب و خط امام از یک سو و اظهار تأسف وزیر ارشاد از برخورد قوه قضاییه با جراید هتاک نسبت به مبانی اسلامی یکی از مهمترین نگرانیهای ماست.
وی افزود: برخی نکات موجب نگرانی نمایندگان مجلس شده است که لازم است به اطلاع مردم ایران و دولت برسانم. رئیس جمهور در تبلیغات انتخاباتی خود گفت درصورتی که در انتخابات پیروز شود، در صد روز اول تحولات اساسی در اقتصاد به عمل میآورد، البته هر کس از الفبای اقتصاد آگاهی داشته باشد انتظار ندارد که در این مدت تغییر اساسی ایجاد شود اما روند اقتصادی موجود هیچگونه نشانهای از تحول اساسی نمیدهد.
هنوز خودروهای گرانقیمت، اشیاء غیرضروری و لوازم لوکس و آرایشی بیشتر از سابق به کشور وارد میشود که این به معنای مصرف بیشتر ارزهای خارجی و وابستگی اقتصاد به فروش نفت است. اكنون فعالین سیاسی از خود میپرسند كه چطور روحا... حسینیان امسال برخلاف سالهای گذشته دم از دغدغه مردم میزند.
چگونه شد كه حسینیان و جبهه پایداری برخلاف سالهای گذشته دغدغه معیشت مردم را پیدا كردهاند. همگان دیدند در سالهای دولت نهم و دهم این تعداد از نمایندگان مجلس چنان بر طبل حمایت از دولت میكوبیدند كه انگار هیچ اتفاقی در اكشور نیفتاده است. اقتصاد، صنعت و فرهنگ كشور به واسطه بیتدبیری دولت گذشته به وضع فعلی دچار شد كه مدعیان اصولگرایی نیز حاضر به حمایت از دولت دهم نشدند اما برخی نمایندگان مجلس چنان چشمها را بر واقعیات بستهاند كه انگار هیچ اتفاقی رخ نمیدهد.
غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی که از نمایندگان پیگیر برای راهاندازی فراکسیون سوم در مجلس شورای اسلامی است، در گفتوگو با رسانه دولت به تشریح صفبندیهای سیاسی در مجلس و تعامل قوای مجریه و مقننه در دوره جدید پرداخت. او مدعی شد جبهه پایداری در حال یاركشی در مجلس است.
وی افزود: اینکه نسبت به دولت در مجلس محبت چندانی وجود ندارد، غیرقابل کتمان است؛ کوچکترین موضوعی که از جانب دولت مطرح میشود، نسبت به آن واکنش منفی در مجلس به وجود میآید که البته این موضوع را تا حدودی سازماندهی شده میدانم. ایرادی که نمایندگان مخالف تندروها در مجلس در قبال رفتار این افراد میگیرند این است که آیا این پرسشهایی که از دولت یا وزرا مطرح میکنند، واقعا ایراد است؟ چرا در دولت قبل که ایراداتی بسیار بیشتر و مهمتر از صحبتهایی که شما میکنید، بود در داخل مجلس نشسته و سکوت کرده بودید. برای مثال به یکی از این نمایندگانی که سوالات زیادی از دولت میپرسد، گفتم چرا شما این کار را انجام میدهید که در پاسخ گفت، فردا باید جواب به نسلهای آینده پاسخ دهیم تا تاریخ علیه ما قضاوت نکند!
این نماینده مجلس در ادامه افزود: البته هنوز کسانی هستند که از دولت گذشته دفاع میکنند؛ بالاخره همین حامیان دولت دهم امروز در مسیر دولت یازدهم کارشکنی کرده و هر موضوعی را بزرگ میکنند. البته جامعه این نوع حرکتها را نمیپذیرد که مثلا وزیر آموزش و پرورش را استیضاح کنند.
مهر تاییدی بر سوالات برنامهریزی شده
چند ماه پیش اكبر تركان مشاور ویژه روحانی پرده از سوالات برنامهریزی شده برخی از نمایندگان برداشت. او معتقد بود 80 تن از نمایندگان مجلس به صورت برنامهریزی شده سوالات متعددی را دنبال میكنند.
بنابراین به واقع میتوان گفت اظهارات دیروز نماینده رشت تاییدی بر مطالب مطرح شده از سوی تركان در مصاحبه چند ماه گذشتهاش بوده است. از سوی دیگر جعفرزاده در تحلیلی به واكنش پیرامون مطالب مطرح شده در نطق حسینیان پرداخت و پرده از تلاش جبهه پایداری برای یارگیری مقابل دولت برداشت.
او در مصاحبه دیروز خود در مورد اقدامات اعضای پایداری در مجلس گفت: «جبهه پایداری و نمایندگان تندرو مجلس توانستهاند تفکرات نمایندگان را که با آقای روحانی نبودند را جمع و به سمت خود هدایت کند به نحوی که فارغ از عضویت آنها در یک گروه خاص، اکنون در زمین تندروها در حال توپ زدن هستند.»
سال سرنوشت
اما در سوی دیگر ماجرا میتوان سخنان جعفرزاده را عاملی دانست که پرده از بسیاری گمانهزنیها برداشته است؛ به جرات میتوان گفت آرایش سیاسی سال93 مجلس در نطق دیروز حسینیان و مصاحبه جعفرزاده كاملا هویدا شد. به عقیده بسیاری از كارشناسان آرایش فراكسیونهای مجلس در سال آتی دچار تحولات عمدهای خواهد شد چنانكه حشمتا... فلاحتپیشه نماینده سابق مجلس در گفتوگو با آرمان تغییر آرایش سیاسی آتی مجلس را چندان دور از ذهن نمیپندارد. به عقیده این فعال سیاسی «سال آتی سال سرنوشتسازی برای بهارستان خواهد بود.»