ترنج موبایل
کد خبر: ۱۹۲۲۷۹

اُوان نگین قزوین، قطب گردشگری جهان

اُوان نگین قزوین، قطب گردشگری جهان

اُوان، در دره الموت و مسیر بازدید از قلعه تاریخی این منطقه بزرگترین و زیباترین دریاچه قزوین و معروف به نگین این استان، نه تنها به یکی از مهمترین مقاصد گردشگردی طبیعی کشور بلکه به قطب گردشگری جهان تبدیل شده است.

تبلیغات
تبلیغات

فرارو- اُوان، در دره الموت و مسیر بازدید از قلعه تاریخی این منطقه بزرگترین و زیباترین دریاچه قزوین و معروف به نگین این استان، نه تنها به یکی از مهمترین مقاصد گردشگردی طبیعی کشور بلکه به قطب گردشگری جهان تبدیل شده است.

به گزارش فرارو، دریاچه اوان؛ دریاچه ای زیبا و با مناظر دیدنی در استان قزوین است که چند سال پیش با حضور نماینده سازمان ملل و برافراشتن پرچم سازمان ملل و پرچم ایران رسماً به‌عنوان قطب گردشگری جهان معرفی شده است.

این دریاچه با عرض جغرافیایی، 57 28 36 و طول جغرافیایی 43 26 50 ، در حلقه چهار روستای "اوان"، "ورین"، "زواردشت" و "زرآباد" قرار گرفته است.

این دریاچه با مساحت تقریبی 78000 متر مربع با حدود 1800 متر ارتفاع از سطح آب های آزاد همچون نگینی زمردین می درخشد و با چشم انداز محسورکننده اش، گردشگران داخلی و خارجی بسیاری را به سوی خود جذب می کند.

اُوان از محیط خارج خود آبی را به طور مستقیم دریافت نمی کند و تنها از آب نزولات جوی و چشمه های موجود در کف دریاچه تغذیه می کند. به همین دلیل عموما در فصول سرد، آب دریاچه از دمای هوای محیط گرم تر است. به همین دلیل هم با سرد شدن هوا به خصوص صبح های زود لایه غلیظی از مه سطح دریاچه را می پوشاند و منظره دل انگیزی را خلق می کند .

عمق دریاچه در عمیق ترین قسمت به حدود 6 متر می رسد. شنا و ماهیگیری در این دریاچه ممنوع است. هر چند عموما گردشگران این دریاچه مطابق معمول کمتر به آن توجه می کنند.

اُوان زیستگاه گونه های جانوری چون انواع ماهیان کپور و اردک ماهی، خرچنگ، لاک پشت، اردک های وحشی، پرندگان و حشراتی چون سنجاقک ها و تیره های گیاهی متنوع چشم انداز شگفت انگیزی است که آرام بخش و پذیرای گردشگران است.

غیر از گونه‌های درختی دست کاشت‌ نظیر بید، چنار تبریزی، سیب، آلبالو، گیلاس، سنجد، فندق و گردو و گیاهان علفی مانند گون، کنگر، شیرین بیان و گونه‌های مختلف دیگر از خانواده‌های گراشینه و لگرینبدره هم در حوزه آبخیز راوان وجود دارند .

از گونه‌های جانوری اطراف اوان می‌توان به کل و بز کوهی که به علت شکار بی‌رویه و تخریب زیستگاه آنان کاهش چشمگیر یافته‌اند و هم چنین پلنگ، خرس قهوه‌ای، روباه، شغال، گرگ، گراز، شنگ (نوعی سمور)، سیاه گوش (گربه وحشی) انواع عقاب‌ها، دال، دلیچه، شاهین، جغد، کبک، فاخته، دارکوب، سبزقبا، زاغ و انواع گنجشک‌سانان، قورباغه، لاک‌پشت و خرچنگ اشاره کرد.

حاشیه ی دریاچه اوان، به خصوص ضلع جنوبی این دریاچه محل بسیار مناسبی برای کمپینگ است.


مسیر دسترسی :

جهت دسترسی به دریاچه اوان از تهران ابتدا باید مسیر اتوبان تهران- قزوین طی شود و در انتهای اتوبان و چند کیلومتر قبل از قزوین ( 2 کیلومتر بعد از عوارضی قزوین ) مسیر فرعی سمت راست اتوبان که با تابلو "الموت" نشان داده شده است را باید ادامه داد.

جاده ای که به سمت روستای "معلم کلایه" می رود باید ادامه داد و پیس از طی حدود 60 کیلومتر، تابلو دریاچه اوان در کنار جاده گردشگران را به سمت دریاچه هدایت می کند. ادامه همین جاده نیز به قلعه الموت ختم خواهد شد.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات

نظرات بینندگان

(۱۳ نظر)
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات