ترنج موبایل
کد خبر: ۲۱۳۹۹۳

جناب آقای سرافراز، پرچم مبارزه با فساد را بر افراز

تبلیغات
تبلیغات
حمید نجف-

در خصوص دلایل پیدایش و ریشه‌های فساد مالی در اقتصاد ایران گفته‌ها بسیار است، دسته‌ای دولتی بودن اقتصاد کشور را عمده‌ترین علت می‌دانند و گروهی حتی پای فرهنگ و تغییرات زندگی مدرن را هم به میان می‌کشند.

فساد یکی از عوامل اصلی و موثری است، که می‌تواند، به راحتی چرخ اقتصادی هر کشوری را از کار بیندازد و به صورت مستقیم برکلیه شاخص‌های رشد اقتصادی و تولید ملی تاثیر گذار باشد، فساد می‌تواند همچون غده سر طانی به سرعت رشد کرده و در تمامی عرصه‌ها ریشه دوانی کند، معمولاً در کشور‌هایی که از جریان اقتصادی بسته بر خوردارند، جولان‌گاه بهتری برای فساد پدید می‌آید، چرا که زمینه رشد و نمو آن محیا ست.

از مصادیق بارز فساد ظهور و بروز جریانات مافیایی و لابی‌گری‌های گسترده، به منظور تصاحب هر چه بیشتر امکانات عمومی به نفع یک گروه یا دسته خاص می‌باشد، این‌گونه فساد‌ها معمولاً به اشکال مختلف خود را نشان می‌دهند.

کار مبارزه با فساد برای کشوری که به دلایل مختلف دارای جایگاه ۱۴۴ از میان ۱۷۷ کشور جهان است، نیازمند کمک همه آحاد ملت و عزم ملی است.

در این بین نقش رسانه‌ها به ویژه صدا و سیما می‌تواند در به چالش کشیدن بسیاری از مفاسد ریز و درشت اقتصادی و حتی معضلات فرهنگی و اجتماعی بسیارسودمند باشد.

رسانه ملی می‌تواند ضمن پرهیز از برخی مصلحت اندیشی‌ها و سیاسی کاری‌ها با یک حرکت فرا جناحی همچون چشمی بینا، گوشی شنوا و زبان گویای احاد مردم عمل نموده و ضمن رصد کردن و شناسایی موارد و مصادیق فساد نسبت به بازتاب اخبار این رویدادهای نا‌مبارک اقدام نماید.

این کار نظارتی رسانه ملی می‌تواند ضمن افزایش ضریب خطر برای مفسدین در تقویت روحیه نیرو‌های نظارتی و قضایی کشور هم نقش بسزایی ایفا نماید.

هم چنانکه دیدن و چشم فرو بستن به هر بهانه‌ای، می‌تواند بر چالش‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسی کشور بیفزاید و مالا به افزایش آمار فساد منجر گردد.

صدا و سیما می‌تواند با نقد سازنده امور اجرایی کشور و حتی افشاگری موارد و مصادیق فساد در هر لباسی کمک حال مردم و دولت باشد، اینکه جناب آقای دکتر روحانی به عناوین مختلف در باب باز بودن فضای نقد و گفتگوی سازنده در جامعه اصرار دارند در حقیقت به خاطرکمک به دولت است، ایشان بخوبی می‌دانند که در پیچ و خم اینجاده ناهموار و برای گذار از گردنه موفقیت، دولت به جد نیازمند راهنمایی همه گروه‌ها و احاد مردم و از همه مهم‌تر مطبوعات و رسانه‌ها ست.

بدون شک نگاه ملی و پرهیز از سیاسی کاری در این امرمهم می‌تواند، رسانه ملی کشور را به عنوان پرچمدار مبارزه با فساد به جایگاه و هدف حقیقی خود نزدیک گرداند.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات

نظرات بینندگان

(۸ نظر)
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات