bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۳۴۰۲۶
چگونه در یک شهر کنسرت حلال است و در شهر دیگر حرام؟

قصاص قبل از جنایت!

کنسرت موسیقی سنتی به سرپرستی مسعود شعاری و به خوانندگی حسین علیشاپور در حالی در ماهشهر لغو شده است که امام جمعه ماهشهر دلیل مخالفت با آن را جلوگیری از یک «روند» خوانده است. او می گوید که اگرجلوی کار را از اینجا نگیرد حد یقفی باقی نخواهد ماند و «بعد از مدتی هم شاهد این خواهیم بود که به همین قانع نمی شوند و می گویند زنان باید برای ما خوانندگی کنند، بعد از مدتی می گویند نه باید با رقص باشد.»

تاریخ انتشار: ۱۲:۵۳ - ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴
فرارو- کنسرت موسیقی سنتی به سرپرستی  مسعود شعاری و به خوانندگی حسین علیشاپور در حالی در ماهشهر لغو شده است که امام جمعه ماهشهر دلیل مخالفت با آن را جلوگیری از یک «روند» خوانده است. او می گوید که اگرجلوی کار را از اینجا نگیرد حد یقفی باقی نخواهد ماند  و «بعد از مدتی هم شاهد این خواهیم بود که به همین  قانع نمی شوند و می گویند زنان باید برای ما خوانندگی کنند، بعد از مدتی می گویند نه باید با رقص باشد.»

به گزارش فرارو، این استدلال به نوعی قصاص قبل از جنایت است و هنرمندان موسیقی این کشور به خاطر آینده ای موهوم از اجرای موسیقی منع می شوند. آنچه مسعود شعاری قصد داشت اجرا کند بازسازی آثاری از موسیقی قدیم ایرانی و استادان لطفی و علیزاده بود. برخورد با چنین اجرایی نشان می دهد که این عده نسبت  به آنچه که با آن مخالفت می کنند هیچ شناختی ندارند.

از سوی دیگر امام جمعه ماهشهر با بیان این که «مجوز وزارت خانه وحی منزل نیست» راه را برای اینگونه اقدامات غیر قانونی در لوای دین باز کرده است. فرمانده پیشین نیروی انتظامی پیش از این با اشاره به اینگونه اقدامات گفته بود: «اگر در شهری مجوز برگزاری کنسرت ـ هرچند بر خلاف تشخیص عده‌ای از مردم ـ داده شد، نیروی انتظامی از تصمیم قانونی حمایت می‌کند و کسی حق برهم‌زدن چنین مراسمی را ندارد‌.»

سوالی که اینک برای مخاطبان مطرح می شود این است که چگونه می شود که یک کنسرت در یک شهر حلال و در شهر دیگر حرام اعلام می شود. برداشت های شخصی و یک سویه از آموزه های دینی از سوی برخی مقامات موجب این دو دستگی در اجرای قوانین در مناطق مختلف شده است. 

لغو کنسرت در دو سال اخیر به روندی عادی تبدیل شده است با این شرایط اجرای یک کنسرت بیشتر شبیه یک اتفاق است. در دو سال اخیر تعداد کنسرت های لغو شده از تعداد کنسرت های لغو شده در دوران هشت ساله محمود احمدی نژاد فراتر رفته و در نوع خود رکوردی بر جای گذاشته است.

لغو کنسرت ها تنها به اجراهای پاپ منحصر نشده و شهرام ناظری، همایون شجریان، علیرضا قربانی و وحید تاج نیز نتواسته اند به اجرای موسیقی سنتی بپردازند. این کنسرت ها در حالی توسط گروهی به نام «امت حزب الله» لغو می شود که همگی مجوز وزارت ارشاد را داشته و فرمانده نیروی انتظامی نیز در خصوص حمایت از برگزاری آن بیانیه صادر کرده است. 

منتقدان رفتار منفعلانه دولت و وزیر ارشاد را عامل اصلی گسترش این بی قانونی ها می دانند. شدید ترین واکنش علی جنتی به بی اعتبار شدن مجوزهای وزارت خانه متبوعش بر می گردد به نیمه اسفند سال گذشته که گفته بود: «کنسرت‌ها را لغو نکنید، به ما تذکر دهید»
amin
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
فقط یه سوال وجدانن اونایی که تو تجمعات ضدکنسرتی شرکت میکنن
در خلوت خودشون موزیک گوش نمیدن ؟
تعداد این دسته از ادمها چقدره
ایا به اون اندازه هست که بر جامعه به چربه؟
راحت 95درصد جامعه انواع و اقسام موزیک رو گوش میدن...
کنسرتم باشه میرن
چرا نادیده گرفته میشه این مسئله
مگه حق با اکثریت نیست ؟؟؟؟
نیما
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
نمی دانم مردم به چه زبانی بگویند که نمی خواهند بجز دستگاههای دولتی کسی دیگر در امور دخالت کند؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
دولت در دولت یعنی این!!!
ضیایی
Finland
۰۲:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
همانطور که در آمریکا در یک ایالت چند همسری آزاد و در ایالت دیگر جرم است در تمام جهان به فرهنگ و عرف هر منطقه از کشورشان احترام می گزارند
انتشار یافته: ۴