پاتک پلیس به بدنسازیهای غیر مجاز
چرا باشگاههای بدنسازی پلمپ میشوند؟
۲۵۲ باشگاه بدنسازی در تهران پلمپ شدهاند. این خبری است که رئیس پلیس پایتخت میدهد. پلمپ شدن باشگاههای بدنسازی مردانه رونندی ۵ ماهه داشتند و طبق بررسیهای فروردین تا آخر مرداد پلیس تهران حکم به تعطیلی این باشگاهها داده شد.
وی تخلفاتی که باعث پلمپشدن 252 باشگاه بدنسازی پایتخت شد را اعلام کرد: «نصب دوربین مداربسته در فضای باشگاه، ایجاد مزاحمت برای همسایگان و کسبه محدوده، نداشتن جواز کسب و کارت بیمه ورزشی، عدم استفاده از مربی متخصص و دارای مدرک، عدم ارتباط با پزشک و مشاور ورزشی، فروش و توزیع دارو، مکمل و پودرهای غیرمجاز بدنسازی، استفاده از پوسترهای برهنه و نیمه برهنه، پخش موسیقیهای غیر مجاز، تجمع اراذل و اوباش، ارایه خدمات خارج از سرویس کاری به مشتریان، انتشار عکسها و تصاویر خارج از شئونات اسلامی و... . ساجدینیا البته گفته اگر باشگاهها این اقدامات را انجام ندهند و مجوز لازم را نیز داشته باشند میتوانند فعالیت کنند.»
به گفته مسئولان هیچ باشگاهی حق ندارند به ورزشکاران از این مکملها بفروشد، اما در بسیاری از باشگاهها این اتفاق رخ می دهد.. مکملهای برای باشگاههای بدنسازی همواره از حواشی پیرمون آنها بوده است. بخش زیادی از این مکملها غیرمجاز هستند که به بدن آسیب میرسانند.
با اینوجود دخالت خود باشگاهها و مربیان برای استفاده ورزشکاران از این مواد از تخلفاتی است که پلیس به آنها اشاره میکند. به گفته رییس سازمان غذا و دارو فروش مکملهای ورزشی از راه قاچاق بسیار فعالتر از راه رسمی آن است که به تبع خطرات بیشتری برای سلامتی ورزشکاران به همراه خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری ایرنا 50درصد از مواد مکمل موجود در بازار غیر مجاز هستند.
مکمل های غیرمجاز به هورمون ها و تقویت کننده های غیرمجاز آلوده هستند و موجب بروز خطرات زیادی برای سلامت از ناباروری مردان و آسیب به کبد و کلیه ها تا حتی مرگ و میر می شوند؛ بطورمثال متاسفانه سالانه ده ها ورزشکار معروف و گمنام به علت مصرف مکمل های ورزشی غیرمجاز دچار آسیب های جدی به سلامت و حتی مرگ و میر می شوند.
مصرف خودسرانه و افراطی مکمل های شکل پودرهای پروتئینی نیز موجب دردهای شکمی، گرفتگی های عضلانی، مشکلات روده ای و معده ای، حالت تهوع و اسهال شده و می تواند خطرات بسیاری را برای مصرف کننده به دنبال داشته باشد.
از سوی دیگر تجویز مکمل ها باید از سوی پزشک یا متخصص تغذیه با توجه انجام آزمایش های مختلف و بررسی اختلالات کبدی و کلیوی فرد و نیاز او تجویز شود.