امیرعلی ابوالفتح در گفتگو با فرارو بررسی کرد
تاثیر تخلف هیلاری بر انتخابات آمریکا
«مخالفین خانم کلینتون معتقدند اگر بازجویی ها از خانم کلینتون حتی منجر به صدور اقامه دعوا از سوی دادستان کل آمریکا علیه وی نشود و وی تبرئه شود باز هم این موضوع می تواند در آرای وی در انتخابات پیش رو تاثیرگذار باشد چراکه وی متهم خواهد شد فردی است که مقررات را رعایت نکرده و با عملکرد خود امنیت ملی آمریکا را به مخاطره انداخته است.»
هیلاری کلینتون، کاندیدای احتمالی حزب دموکرات در انتخابات آینده ریاست جمهوری آمریکا، شنبه ۱۲ تیر، سه ساعت و نیم به پرسشهای پلیس فدرال آمریکا (افبیآی) پاسخ داد. کمپین انتخاباتی کلینتون با اعلام این خبر افزوده که بازجویی از وزیر امور خارجه اسبق آمریکا «داوطلبانه» و در رابطه با موضوع استفاده از سرور شخصی ایمیل در دوران وزارت است.
اما امروز لورتا لینچ» دادستان کل آمریکا بالاخره رسما اعلام کرد علیه «هیلارى کلینتون»، نامزد احتمالی حزب دموکرات در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، به دلیل استفاده از ایمیل شخصى براى امور سازمانى در وزارت خارجه، طرح اتهام نخواهد شد.
دونالد ترامپ، نامزد احتمالی حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری، روز گذشته به شدت به تصمیم رییس پلیس فدرال حمله کرده و گفته بود: سیستم فاسد است.
ترامپ در پیامی روی شبکه توئیتر نوشت: «بسیار بسیار ناعادلانه! طبق معمول قضاوتی نادرست. رییس افبیآی گفت هیلاری کلینتون امنیت ملی ما را به خطر انداخته است ولی اعلام جرمی در کار نیست. عجبا!»
مسئله ایمیل های هیلاری کلینتون واتفاقات پیرامون آن برای کلینتون چه تبعاتی می تواند برای وی داشته باشد؟
امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با فرارو گفت: «موضوع پرونده خانم هیلاری کلینتون از حدود یک سال پیش توسط روزنامه نیویورک تایمز مطرح شد مبنی بر اینکه ایشان در زمان صدارت وزارت خارجه از ایمیل شخصی برای ارسال اطلاعات محرمانه استفاده کرده و بدین ترتیب احتمال دسترسی دشمنان آمریکا به این اطلاعات فراهم شده است.»
وی ادامه داد: «اکنون در رابطه با بازجویی اف بی آی از خانم کلینتون دو نظر وجود دارد. طرفداران خانم کلینتون و کمپین تبلیغاتی ایشان عنوان می کنند خانم کلینتون داوطلبانه و برای پایان دادن به این موضوع و با علم به اینکه این موضوع در نهایت یا به برائت وی و یا یک تخلف کوچک اداری ختم می شود به اداره پلیس فدرال آمریکا مواجعه کرده و توضیحاتی ارائه داده است.»
وی افزود: «اما مخالفان خانم کلینتون که عمدتا در جناح جمهوری خواه هستند تلویحا از احضار ایشان توسط اف بی آی صحبت کرده و اینکه ایشان مجبور به حضور و پاسخگویی در اداره پلیس فدرال آمریکا شده است.»
این کارشناس مسائل آمریکا اظهار کرد: «اینکه حضور هیلاری کلینتون در اداره پلیس فدرال به چه صورت بوده خیلی مهم نیست، مهم تاثیری است که این موضوع می تواند در سرنوشت آرای وی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بگذارد.»
وی ادامه داد: «هیلاری کلینتون پذیرفته که در این موضوع باید بهتر عمل می کرده اما گفته این موضوع در دوره های قبل نیز توسط وزرای خارجه صورت گرفته است. البته هنوز مشخص نیست که آیا اطلاعات مورد نظر بدست دشمنان آمریکا افتاده است یا خیر. اما نتیجه پرونده خانم کلینتون از دو حالت خارج نیست. در حالت خوش بینانه می توان گفت وی صرفا به انجام یک تخلف محکوم می شود اما در حالت بدبینانه می توان گفت به اهمال در انجام وظیفه و امکان وارد شدن خسارت به امنیت ملی آمریکا محکوم خواهد شد.»
وی افزود: «اما آنچه مسلم است هیچ یک از این دو حالت منجر به کنار گذاشتن هیلاری کلینتون از ادامه رقابت های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نخواهد شد؛ چرا که وی تعداد آرای لازم حزب دموکرات برای انتخاب به عنوان نامزد نهایی این حزب در انتخابات پیش رو را بدست آورده است. لذا فقط مجمع ملی حزب دموکرات می تواند ایشان را کنار بگذارد که این موضوع هم بعید است و تقریبا می توان گفت انتخاب برنی سندرز امکان ندارد و نامزدی کلینتون از سوی حزب دموکرات قطعی است.»
ابوالفتح گفت: «منتهی مخالفین خانم کلینتون معتقدند اگر بازجویی ها از خانم کلینتون حتی منجر به صدور اقامه دعوا از سوی دادستان کل آمریکا علیه وی نشود و وی تبرئه شود باز هم این موضوع می تواند در آرای وی در انتخابات پیش رو تاثیرگذار باشد چراکه وی متهم خواهد شد فردی است که مقررات را رعایت نکرده و با عملکرد خود امنیت ملی آمریکا را به مخاطره انداخته است.»
وی ادامه داد: «لذا مخالفین کلینتون همچون ترامپ سعی دارند بر این موضوع تاکید کنند؛ اگرچه فعلا بر اساس نظرسنجی ها نمی توان گفت این موضوع تاثیری چندانی بر آرای کلینتون گذاشته است.»
وی افزود: «همچنین جدا از این موضوع هیلاری کلینتون اکنون با مشکل دیگری نیز روبرو است و آن مسئله رسوایی جدید همسر وی است که زمانی که فرماندار ایالت آرکانزاس بوده در سرمایه گذاری های مربوط به مسکن تخلفاتی داشته است.»
ابوالفتح در پاسخ به این سوال که آیا می توان گفت پیگیری پرونده خانم کلینتون از سوی اف بی آی در برهه کنونی برای مخدوش کردن چهره وی صورت گرفته است؟، گفت: «آنچه مشخص است در آمریکا اگر فردی قصد نامزدی در هر انتخاباتی داشته باشد رقبای وی از هر ابزاری برای مقابله و کاهش آرای وی استفاده می کنند. یعنی با جستجو در گذشته و پیشینه فرد موردنظر هر نوع اتهام، شایعه و موضوعی را برای به چالش کشیدن وی مطرح می کنند.»
وی ادامه داد: «لذا تخریب چهره رقیب انتخاباتی بخشی از فرایند سیاسی در آمریکا است. در موضوع پرونده خانم کلینتون نیز این موضوع ابتدا از سوی روزنامه نیویورک تایمز که تقریبا می توان گفت به جناح میانه روی حزب جمهوری خواه گرایش دارد مطرح شد.»
وی افزود: «اما پیگیری این موضوع توسط اف بی آی دیگر مربوط به رقابت های انتخاباتی نیست چراکه اساسا اف بی آی و سی آی ای سعی می کنند از مباحت انتخاباتی و سیاسی دوری کنند؛ اگرچه مواردی از پاپوش درست کردن این دو نهاد علیه مقامات آمریکا همچون جان اف کندی نیز وجود دارد.»
این کارشناس مسائل آمریکا تصریح کرد: «اما در این پرونده به نظر می رسد ابتدا رقبای خانم کلینتون موضوع را مطرح کرده و پس از آن اف بی آی مجبور به تحقیق درباره آن شده است. چراکه این نهاد زمانی که موضوعی از سوی افکار عمومی آمریکا مورد سوال و حساسیت قرار می گیرد وارد صحنه می شود چنانکه در موضوع رسوایی اخلاقی بیل کلینتون نیز در حالی که وی رئیس جمهور آمریکا بود و رئیس اف بی آی با معرفی وی به کنگره انتخاب می شد، اما به دلیل حساسیت جامعه به این موضوع این نهاد ناچار از ورود به مسئله شد.»
ابوالفتح در پاسخ به این سوال که چرا دونالد ترامپ از هیلاری کلینتون به عنوان فاسدترین نامزد تاریخ انتخابات آمریکا یاد کرده است؟، گفت: «دلیل این موضوع این است که هیلاری کلینتون در جامعه آمریکا به عنوان نامزد مورد قبول و وثوق وال استریت شناخته می شود و از میان تمام نامزدهای حزب دموکرات به جریان وال استریت نزدیک تر است.»
وی ادامه داد: «اگرچه ترامپ خود یک مولتی میلیاردر است و وی نیز یک وال استریتی محسوب می شود اما کلینتون در میان تمام نامزدها توانسته بیشترین کمک مالی را از سوی ثروتمندان آمریکا جمع آوری کند. با این حال اگر این لقب را برنی سندرز به کلینتون می داد تا حدی قابل قبول بود اما اعطای این لقب از سوی ترامپ خیلی پذیرفته نیست.»