شیطنت های روباه پیر همچنان ادامه دارد
تلاش لندن برای ایجاد چالش در بازار نفت ایران
خبرگزاری رویترز از تصمیم دولت انگلیس برای ارائه پیشنهادی به شورای امنیت سازمان ملل متحد جهت تحریم خطوط دریایی ایران در چارچوب پیش نویس قطعنامه جدید شورای امنیت علیه کشورمان خبر داد.
بنا بر پیش بینی های انجام شده، تحریم های مذکور توانایی ایران در صادرات نفت به بازارهای جهانی را به صورت موقت ولی موثر خدشه دار خواهد کرد.
به گزارش فرارو، رویترز در ادامه می افزاید: بنا بر مفاد این "پیش نویس محرمانه" که روز جمعه در اختیار رویترز گذاشته شده، اجازه رفت و آمد کشتی های بازرگانی ایران در آب های بین المللی از جمهوری اسلامی ایران سلب خواهد شد؛ لغو اجازه فرود هواپیماهای ایرانی در فرودگاه های بین المللی از دیگر مفاد پیش نویس مذکور است.
بر اساس این گزارش در پیشنویس قطعنامه پیشنهادی انگلیس که قرار است علیه کشورمان به شورای امنیت ارائه شود، اجازه پرواز یا به زمین نشستن هواپیماهای ایرانی در فرودگاه های بین المللی و حتی پرواز بر فراز کشورها و سلب اجازه ترانزیت کشتی های ایرانی از گذرگاه های آبی بین المللی هم گنجانده شده است.
رویترز هم چنین ادامه داده است: مطابق قوانین کنوانسیون های دریایی سازمان ملل متحد به کشتی های تمام کشورها اجازه عبور از گذرگاه های آبی بین المللی داده می شود اما زمانی که تحریم های سازمان ملل متحد در مورد کشوری اتخاذ گردد، تمام کشورهای عضو این نهاد بین المللی، ملزم به تبعیت از این قطعنامه ها خواهند بود.
در بخش دیگری از گزارش این خبرگزاری انگلیسی می خوانیم: روز سه شنبه برخی شرکت های اداره کننده نفتکش ها گزارش دادند که در صورت تصویب چنین پیش نویسی، باید در انتظار "تاثیرات کوتاه مدت" آن بر توانایی ایران در بحث صادرات نفت به بازارهای جهانی، باشیم؛ این در حالی است که ایالات متحده و دولتمردان برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که قصد هدف قرار دادن اقتصاد نفتی ایران را ندارند.
این گزارش به نقل از جیمز دیوید، از متصدیان واحد اطلاعات دریایی "لیئوید" (مرکز مشاوره اطلاعات نفت کشتیهای دریایی در لندن) می افزاید: سوال بزرگ درباره تحریم صادرات نفت ایران مسئله تدارکات لازم برای تحقق چنین هدفی بوده و البته اینکه آیا تدارکات لازم برای این نوع تحریم ها از پیش اتخاذ گردیده یا خیر نیز از جمله موضوعات مهم در این راستا است.
شبکه خبری رویترز در بخش پایانی گزارش خود به نقل از جیمز دیوید می افزاید: ایران برای صادرات نفت خود به بازارهای جهانی می تواند از کشتی های تجاری برای حمل و نقل نفت خود استفاده کرده و به راحتی از حیطه کنترلی سازمان ملل متحد خارج شود؛ این که آیا ظرفیت تانکری لازم برای صادرات نفت ایران توسط این کشتی های تجاری موجود باشد یا خیر خود سوال دیگری است که احتیاج به بررسی های کارشناسی دارد اما به نظر من، ما در اینجا از تاثیرات کوتاه مدت این تحریم سخن به میان آورده ایم.