ترنج موبایل
کد خبر: ۲۸۶۶۶۲

آیت الله علم‌الهدی با دامنه نفوذی از مشهد تا پایتخت

چه ملاحظاتی در مشهد وجود دارد؟

تبلیغات
تبلیغات
فرارو- بامداد لاجوردی؛

روز گذشته علی جنتی در دیدار با برگزیدگان مسابقات مناظره دانشجویی از موضع پیشین خود عقب نشینی کرد و گفت: «در زمینه موسیقی تابع نظرات و فتاوای رهبر معظم انقلاب هستیم. » وی در ادامه سخنان خود به فتاوای روشنگرانه رهبری در این موضوع اشاره و تاکید کرد رهبری بیش از تمامی مراجع در مقوله موسیقی صاحب نظر هستند و ایشان به خوبی عرصه موسیقی و شعر را می‌شناسند.


به گزارش فرارو، علی جنتی در اظهارات خود یادآور شد که «از سخنانش درباره آیت الله علم الهدی و مشهد سوء برداشت شده» است و عده‌ای از آن اظهارات به نفع خود بهره‌برداری کرده‌اند.

تذکر رئیس جمهور به وزیر ارشاد
در همین رابطه امروز سخنگوی وزیر ارشاد، حسین نوش آبادی، نیز ابعاد سوء برداشت را روشن کرد و اظهار کرد که تصمیم وزیر ارتباطی به موضع «علم الهدی» نداشته است.

سخنگوی وزارت ارشاد در همین باره می‌گوید: «اظهارات برخی مقامات مذهبی مشهد دلیل اصلی عدم برگزاری در مشهد نیست.» و دلیل آن را این‌گونه اعلام می‌کند: «بارگاه مطهر امام رضا(ع) در مشهد است و حفظ این جایگاه برای همه لازم است.»

در کنار موضع‌گیری محافظه کارانه وزارت ارشاد، حسن روحانی موضع تندتری نسبت به وزیر خود اتخاذ کرده و می‌گوید: «ما مجلس شورای اسلامی داریم، هرکسی که صبح بیدار می‌شود و یک تریبون پیدا می‌کند نمی‌تواند قانون گذاری کند، و وزیر نیز نباید تبعیت کند چرا که وزیر باید تابع قانون باشد.» رئیس دولت تدبیر در ادامه تاکید می‌کند: «از نظر من هیچ وزیری دربرابر هیچ فشاری نباید کوتاه آید و عقب نشینی کند.»

وجود «ملاحظاتی در مشهد»
با این حال حسین نوش آبادی از وجود «ملاحظاتی در مشهد» سخن می‌گوید و اضافه می‌کند: «درباره مشهد بحث به شکل ملی، مذهبی، قضایی و حقوقی مطرح شد.» نوش آبادی البته تعبیر عقب نشینی را نمی‌پسندد و زیر بار آن نمی‌رود بلکه وی در این باره می‌گوید: «این موضع به معنای عقب نشینی ارشاد نیست بلکه این موضع همراه ملاحظه است.» البته ملاحظاتی که تا پیش از این دوره در مشهد کمتر از آن سخن گفته می‌شد.

چه ملاحظاتی در مشهد وجود دارد؟
آیت الله احمد علم الهدی شخیصتی است با ابعاد مختلف. از طرفی امام جمعه مشهد است و از سویی دیگر اظهارنظرهای جناحی و سیاسی مهمی دارد. وی از جمله روحانیونی است که از ابتدا به تربیت نیرو و کادر پرداخته و همواره درباره مسائل سیاسی اظهار نظر می‌کند. این قبیل فعالیت‌ها و سمت‌های علم الهدی است که برخورد و مواجه با اظهارات وی را پیچیده می‌کند.

شاید به همین دلیل بود که وزیر به سرعت نسبت به صحبت‌های امام جمعه مشهد واکنش نشان داد و به تعبیر عموم مردم «عقب نشینی» کرد اما زمانی که همان صحبت‌ها از زبان ائمه جمعه دیگر شهرها بیرون آمد وزیر به سادگی از کنار آن اظهارات عبور کرد.

علم الهدی حتی وقتی وزیر ارشاد با نظر وی مبنی بر لغو کنسرت‌های موسیقی در مشهد موافقت کرد بازهم در نماز جمعه بعدی خود چیزی بر زبان نیاورد و با بی تفاوت از کنار آن عبور کرد و واکنشی به این تصمیم وزارتخانه نشان نداد اما وقتی وزیر ارشاد گفت در زمینه موسیقی تابع نظر رهبری خواهم بود، پایگاه اینترنتی وی تصویر یکی از صفحات دفتر استفتائات رهبری را منتشر کرده با خط کشیدن زیر برخی از تعابیر بخش «ترویج موسیقی» این کتاب، این‌گونه وانمود کرده است که رهبری نیز موافق لغو کنسرت‌هاست.

امام جمعه مشهد
علم الهدی امام جمعه مشهد است. نام وی همواره جزو ائمه جمعه اصولگرا و هوادار جبهه پایداری شناخته می‌شود. علم الهدی تاکنون بارها به صراحت از نامزدهای اصولگرا در تریبون نماز جمعه حمایت کرده است و در زمان ریاست جمهوری احمدی نژاد نیز از هواداران وی محسوب می‌شد. وی در انتخابات اخیر از سعید جلیلی پشتیبانی کرده است. سید احمد علم الهدی در فروردین 84 با حکم رهبری به عنوان امام جمعه شهر مقدس مشهد انتخاب شد. در سال‌هایی که وی امام جمعه مشهد بود، مرحوم واعظ طبسی عهده‌دار نمایندگی ولایت فقیه در این شهر بود.

عضو مجلس خبرگان رهبری
احمد علم الهدی در سال 1386 نامزد انتخابات خبرگان رهبری شد و توانست به عنوان نفر دوم مشهد راهی این مجلس شود. وی در انتخابات خبرگان رهبری در دوره پنجم نیز نامزد شد و این بار به عنوان نفر سوم راهی مجلس پنجم خبرگان رهبری شد.

کادر سازی سیاسی
علم الهدی برای کادرسازی همواره تلاشی خستگی ناپذیر داشته است. از تاسیس دانشگاه تا فعالیت در پایگاه مساجد و بسیج محلات و حتی تاسیس پژوهشکده مطالعاتی و علمی پژوهشی همگی جزو فعالیت‌های وی برای پیشبرد اهداف اش است.

علم الهدی ابتدای دهه 60 در کنار مهدوی کنی اقدام به تاسیس دانشگاه امام صادق (ع) کرد. دانشگاهی که به پایگاه سیاسی جریان اصولگرا تبدیل شد و از سویی دیگر چهره‌های سیاسی بسیاری را تربیت کرده است که عهده‌دار مسئولیت‌های مهمی در نظام هستند. وی پس از تاسیس این دانشگاه عضو هیئت امنای این دانشگاه شد.

علم‌الهدی به فعالیت در دانشگاه امام صادق و تربیت نیرو در آنجا اکتفا نکرد و در کنار آن مسجد المهدی (عج) در خیابان ستارخان را به عنوان محل جدیدی برای فعالیت برگزید. وی این فعالیت‌ها را از دوران اصلاحات کلید زد و امروز در حال شاید شاهد چیدن ثمره آن است.

نمایندگی ولایت فقیه
بعد از وفات واعط طبسی، دامنه نفوذ علم الهدی در مشهد فزونی گرفت و وی علاوه بر امام جمعه این شهر، مسئولیت ولی فقیه در استان خراسان رضوی را نیز عهده‌دار شد. از سویی دیگر فوت تولیت آستان قدس رضوی موجب شد، از وجه دیگری نیز دامنه نفوذ و قدرت علم الهدی در مشهد افزایش یابد و آن هم مربوط به متولی بعدی این آستان بود.

ابراهیم رئیسی تولیت آستان قدس داماد آیت الله علم الهدی
با فوت آیت الله واعظ طبسی، سید ابراهیم رئسیی متولی آستان قدس رضوی شد. فردی که خود عضو مجلس خبرگان رهبری، معاون رئیس قوه قضائیه و دادستان ویژه روحانیت است.

آستان قدس رضوی از آن جهت اهمیت جدی دارد که این نهاد یکی از صاحب نفوذ و ثروت‌ترین نهادهای کشور است. نهادی که نه تنها به دولت وابسته نیست بلکه حتی می‌توان از وابستگی دولت به آن سخن گفت. نهادی که به دلیل منابع مالی متعددی که در اختیار دارد هر از گاهی به دولت پول قرض می‌دهد. ارقامی که دولت برای پس دادن آن به صرافت می‌افتد.

در همین رابطه در سال 1386 قائم مقام تولیت آستان می‌گوید: «متاسفانه دولت از مجموعه 230 میلیارد تومان بدهیهای خود بابت دو سال اخیر(86-1385سال) فقط 32 میلیارد تومان به آستان قدس رضوی در قالب سهام واگذار کرده است. میزان مطالبات آستان قدس رضوی از دولت معادل 600 میلیارد تومان می باشد که حدود نیمی از آن پرداخت شده است و به نرخ سال 1379 محاسبه شده و با این حساب تخفیف لازم در نظر گرفته شده است.»

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی در آن سال‌ها تاکید می‌کند: «علاوه بر این، آستان قدس رضوی حدود 500 میلیارد تومان دیگر نیز از دولت بابت موقوفات در حال استفاده دوایر دولتی طلبکار است که 150 میلیارد تومان از این مبلغ با مراکز دولتی مربوطه در حال تفاهم است.»

ناگفته نماند توانمندی این تولیت زمانی مشخص می‌شود که بدانیم این اعداد مربوط به سال 1386 و با نرخ 1379 اعلام شده است و اگر بخواهیم معادل آن را مطابق نرخ روز اعلام کنیم رقم قابل توجهی خواهد شد. رقمی که یک تولیت به دولت پرداخت می‌کند.

در پایان...
بر کسی پوشیده نیست که علم الهدی امروز در مشهد صاحب قدرت و نفوذ است. اما اتفاق جدیدتر این است که دامنه نفوذ او امروز از مشهد تا دولت مرکزی و پایتخت نیز رسیده است!
تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات

نظرات بینندگان

(۶۲ نظر)
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات