ترنج موبایل
کد خبر: ۲۸۸۲۱۸

سخنگوی وزارت خارجه به انتقادات پاسخ داد

از FATF نگرانی نداریم/ برخی اطلاعات و برداشت‌ها غلط است

تبلیغات
تبلیغات
فرارو- سخنگوی وزارت امور خارجه گفت که در دیدار وزیر کشور عمان با مقامات ایرانی بحثی مبتنی بر میانجی‌گری این کشور میان تهران ـ ریاض بر سر پیگیری حقوق ایرانیان فاجعه منا صورت نگرفته است.

بهرام قاسمی در پاسخ به سوالی درباره سفر وزیر کشور عمان به ایران و این‌که آیا این مقام عمانی بین تهران و ریاض در رابطه با پیگیری حقوق ایرانیان در فاجعه منا میانجی‌گری کرده است گفت: تصور ما این است که در سفر انجام شده بحثی در این ارتباط و میانجی‌گری انجام نشده است و آن‌چه مورد بررسی قرار گرفته مسایل منطقه‌ای و بین‌المللی بوده است.

وی درباره اخبار مربوط به گروه مالی بین‌المللی (FATF) مطرح می‌شود تصریح کرد که FATF هیچ ربطی به برجام ندارد و ما از بابت آن هیچ مشکل و نگرانی نداریم و از سال‌ها قبل مطرح بوده است. برخی ایرادات و ایجاد نگرانی‌ها بی‌مورد است و ما آن‌را رد می‌کنیم. برخی اطلاعات و برداشت‌ها غلط است. البته برخی نگرانی‌ها از روی حسن نیت است و ما هم آن‌را درک می‌کنیم. این مقرارت علیه گروه‌های تروریستی شناسنامه‌دار پلید و کودک‌کش مانند داعش، القاعده، النصره و ... است. ما حزب‌الله را افتخار لبنان و جهان اسلام می‌دانیم.

گروه ویژه اقدام مالی FATF یک سازمان دولتی است که در سال ۱۹۸۹ با ابتکار گروه کشورهای پیشرفته هفت (G7) با توجه به سیاست‌های توسعه برای مبارزه با پول‌شویی تأسیس شده است. این سازمان در سال ۲۰۰۱ به عمل در مبارزه با تأمین مالی تروریسم گسترش یافت.

گروه ویژه اقدام مالی پول‌شویی همواره یک لیست سیاه از کشورهایی که مقررات مالی و پول‌شویی نگران کننده‌ای دارند منتشر می‌کنند. در آخرین لیست منتشر شده رتبه ایران یک درجه ارتقاء یافت و بالاتر از کره شمالی قرار گرفت.

انتقادهای برخی رسانه ها و سیاستمداران
علی‌اکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص قصد دولت برای اجرای توافق FATF گفت: توافق FATF به صلاح کشور نیست.

ولایتی گفت: خودی‌ها نباید از نقشه‌های دشمن تبعیت کنند.

دیروز همچنین غلامعلی حداد عادل با تأکید بر اینکه مردم تحقیری مثل قرارداد FATF را تحمل نمی‌کنند گفت: به طور مسلم چنین قراردادی قابل اجرا نیست.

او در واکنش به قصد دولت برای اجرای توافق FATF اظهار داشت: مسلماً چنین محدودیت‌هایی قابل اجرا نیست.

وی تصریح کرد: مردم و رهبری این نوع تحقیرها، دخالت‌ها و تسلیم‌ها را تحمل نمی‌کنند و دولت هم که همه جا خودش را تابع رهنمودهای مقام معظم رهبری می‌داند طبعاً نمی‌تواند غیر از این عمل کند.

رسانه های منتقد دولت اجرای این توافق را اجرای تحریم های غربی درد اخل کشور و نوعی "خود تحریمی" می دانند. تاکنون مسئولان دولتی درباره این توافق و انتقادات صورت گرفته توضیحی ارائه نکرده اند.

روز شنبه روزنامه کیهان نوشت که بانک های سپه و ملت از ارائه خدمات بانکی ارزی به قرارگاه خاتم الانبیا سپاه به دلیل تحریم ها خودداری کرده اند.

به نوشته روزنامه کیهان، واحد مستقل ارزی خطاب به مدیریت شعبه بانک سپه در نامه‌ای به تاریخ 10 مرداد 95 و در جواب درخواست یه شرکت برای ضمانت نامه‌های ارزی آورده است: «...در شرایط فعلی و با عنایت به مفاد نامه بازگشتی مبنی بر نامبرده شدن متقاضی ضمانت‌نامه‌ها در لیست اشخاص تحریمی، اجابت درخواست متقاضی امکان‌پذیر نیست.»

همچنین در نامه بانک ملت که در پاسخ به درخواست قرارگاه خاتم‌الانبیا (ص) برای نقل و انتقالات ارزی؛ آمده است: «کارسازی کلیه خدمات ارزی (بین‌المللی) برای آن دسته از مشتریان که نامشان در لیست تحریم اتحادیه اروپا و یا لیست تحریم مشترک اتحادیه اروپا و سازمان ملل می‌باشد امکان‌پذیر نیست.»

در همین حال دیروز جواد کریمی قدوسی نماینده مردم مشهد و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به حساسیت نمایندگان خانه ملت بر FATF اظهار داشت: دادستانی کل کشور به این موضوع ورود کرده و آن را بررسی می‌کند.

وی با بیان اینکه ما با اجرای FATF خودمان را از داخل تحریم خواهیم کرد، گفت: تحریم داخلی برای کشور مانند سم است و نباید به چنین چیزی تن دهیم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه تحریم خودمان به دست خودمان چیزی شبیه خودکشی است، خاطرنشان کرد: نمایندگان مجلس اجازه نخواهند داد فشار به مردم و دور کردن ملت از حقوقش اینبار به دست داخلی‌ها صورت گیرد.

کریمی قدوسی همچنین استفاده از نرم افزار آمریکایی را عاملی برای این دانست که طرف غربی بر مباحث مالی ما مسلط شود و این موضوع را عاملی برای تضییع حقوق ملت توصیف کرد.

FATF مأموریت اصلی‌اش مبارزه با پولشویی، تأمین مالی تروریسم و تأمین مالی فعالیت‌های اشاعه‌ای است.

دو ماه پیش گروه ویژه اقدام مالی، سازمان بین‌المللی مبارزه با پولشویی، اعلام کرد ایران متعهد شده برای مبارزه با مساله پولشویی و تامین مالی تروریسم اقداماتی را انجام دهد. جزئیات تعهدات ایران در آن مقطع اعلام نشد.
تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات

نظرات بینندگان

(۱۹ نظر)
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات