ایرانیها تشنه نتیجه انتخابات آمریکا

در میانه امروز خبرگزاری ایسنا در گزارشی گشایش رای گیری در حوزههای مختلف انتخاباتی را هم پوشش داد.
این خبرگزاری حواشی انتخابات را هم منتشر میکرد؛ مثلا با ترجمه خبری نوشت:«انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا امروز سهشنبه برگزار میشود. بسیاری از آمریکاییها مانند دیگر شهروندان جهان دوست دارند هنگام رایدادن، عکس سلفی بگیرند اما براساس قوانین ایالتی، این اقدام در 15 ایالت آمریکا ممنوع است.»

خبرگزاری فارس اما اقدام به انتشار اعلام نتایج روستاهای کوچک آمریکا کرد. روستاهای که تعداد ایرانیان که نام آنها را پیش از آن شنیده باشند به انگشتان یک دست هم نرسد. این خبرگزاری نوشت: «نتایج انتخابات آمریکا به صورت لحظه به لحظه و به تفکیک ایالتهای مختلف در زیر پوشش داده میشود؛09:10 در روستای میلزفید در ایالت نیوهمپشایر دونالد ترامپ 16 رای و کلینتون 4 رای کسب کردهاند. 09:04 در بعضی از روستاهای ایالت نیوهمپشایر که نیمه شب پای صندوقهای رای رفتند نتایج آن اعلام شده است. در روستای دیکسویل ناچ از 8 رای هیلاری کلینتون 4 رای و دونالد ترامپ 2 رای کسب کردهاند.»

خبرگزاری ایرنا نیز نسبت به موضوع انتخابات آمریکا بیتوجه نبوده و با انتشار خبری مسئله حضور اسپانیایی زبانها و زنان را مورد توجه خود قرار داد و نوشت: « تارنمای خبری «پولیتیکو» گزارش داد: در اقدامی بی سابقه، بیش از 46 میلیون آمریکایی در رای گیری پیش از موعد انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا شرکت کردند و حضور اسپانیایی زبان ها در ایالت هایی همچون فلوریدا و نوادا چشمگیر بوده است.» این سایت خبری ادامه داد: «در حالی که هنوز مشخص نیست در رای گیری پیش از موعد کدام یک از دونامزد دمکرات یا جمهوریخواه پیشتاز است، اما بر اساس برخی داده ها مانند حضور پرشمار اسپانیایی زبان ها در ایالت هایی همچون «فلوریدا» و «نوادا» و حضور بیشتر زنان در برخی دیگر از ایالت های آمریکا، می تواند نتایج آرای الکتُرال (گزینشگران) را تغییر دهند.»
روزنامههای ایران نیز به دلیل جذابیت موضوع برای مخاطبانشان از این مسئله غافل نشدند.
در همین رابطه روزنامه شرق با انتخاب عکس یک خود از هیلاری و ترامپ به موضوع انتخابات آمریکا توجه نشان داده و بدون جانبداری مشخص از نامزدی خاص در گزارش خود آورده است: « حدود ١٩ ماه از سوت آغاز ماراتن انتخابات ریاستجمهوری آمریکا میگذرد و چندهفتهای است دوندگان باقیمانده وارد ورزشگاه اصلی مسابقه شدهاند؛ اما اینبار اگر از صدای بلندگوی ورزشگاه بگذریم، دیگر نه از شور و هیجان تماشاچیان خبری است، نه از هلهله فردای پس از قهرمانی. در حقیقت، دورنمای رنجور نامزدهای عمده ایالات متحده که افتان و خیزان خود را به نزدیکی خط پایان رساندهاند، کافی است تا پیروزی هریک از آنان را شکست تماشاچیانی بدانیم که برخی در خیابانهای شهر، آب به دست دوندگان محبوبشان میدانند و بقیه ماهها در ورزشگاه به انتظار نشستند تا شاهد ورود نامحبوبترین نامزدهای تاریخ انتخابات ریاستجمهوری به دور نهایی باشند.»

روزنامه اعتماد اما دو مقاله و مصاحبه مفصلی سعی کرده بود رویکردی تحلیلی به فضای انتخاباتی آمریکا داشته باشد.
با این حال روزنامه ایران که به نوعی انعکاس دهنده دیدگاه دولت است در یادداشت دفتر اول خود به موضوع انتخابات آمریکا پرداخته و زن بودن هیلاری کیلینتون و احتمال زن بودن رئیس جمهور آینده آمریکا را مد نظر خود قرار داده است.
حسن بهشتیپور در این یادداشت نوشته است: «اهمیت این دوره از انتخابات ریاست جمهوری امریکا بر کمتر کسی پوشیده است. مهمترین ویژگی این دوره از رقابتها این است که برای نخستین بار در تاریخ ایالات متحده یک زن توانسته به مرحله نهایی این رقابت صعود کند و ارزیابیها و نظرسنجیها حکایت از آن دارد که هیلاری کلینتون، نه تنها، رقیب دست و پا بستهای نیست بلکه از شانس پیروزی بالایی هم برخوردار است و اگر چنین شود، چهل و پنجمین رئیسجمهوری امریکا «زن» خواهد بود. اهمیت این موضوع به حدی است که حتی برخی معتقدند، انتخاب ترامپ به عنوان نامزد جمهوریخواهان و رقیب کلینتون، هدفمندانه و برای ارتقای شانس پیروزی نامزد «زن» انتخابات انجام گرفته است.»
وی در همین رابطه ادامه میدهد: «ویژگی دوم انتخابات، آن است که برای نخستین بار در تاریخ انتخاباتی این کشور، دو نامزد ضعیف یا نهایتاً در سطح متوسط برای ورود به کاخ سفید مبارزه میکنند.این پایینتر بودن از استانداردهای معمول نامزدهای ریاست جمهوری، بویژه درباره ترامپ، مصداق بیشتری دارد.»