مردم با فضولات در برابر نیروهای دولت مادورو از خود دفاع میکنند
کوکتل مولوتف ونزوئلایی!
به گزارش گاردین، یک دندانپزشک 51ساله که خود بشکههایی از فضولات انسانی و حیوانی را در خانهاش نگه داشته تا در مواقع مقتضی بهدست معترضان برساند میگوید: «کودکان و جوانان وقتی از خانه خارج میشدند تنها سلاحشان سنگ بود، اما اکنون سلاح دیگری هم دارند.» این دندانپزشک به نقل از یکی از بیمارانش میگوید: «یکی از بیمارانم فضولات فرزندش را جمع میکند تا در تظاهرات استفاده شود.»
افزایش مرگومیر در ونزوئلا
سوء مدیریت سیاستمداران تبعات دارد. اکنون ونزوئلا تاوان سوءمدیریت و خسارتهایی را میدهد که سوسیالیستهای چاوزی در پیش گرفتهاند. غیر از بحران اقتصادی و اجتماعی و سیاسی، مرگومیر نیز شدت گرفته است. سال گذشته میزان مرگومیر کودکان به 30 درصد رسید و این در حالی است که مرگومیر مادران به 65درصد رسید و مالاریا نیز جهش 76 درصدی داشته است. گاردین در گزارش دیگری در 9 مه مینویسد: آماری که دولت مادورو سعی در پنهان کردن آن داشت اکنون فاش شده است. براساس همین آمارها، بیماریهای دیفتری و زیکا نیز در ونزوئلا زیاد شده است.
این گزارش میافزاید ونزوئلا فاقد همه چیز است: از برنج گرفته تا واکسن و دستمال کاغذی. در بخش بهداشت، پزشکان دست به مهاجرت زدهاندو قفسههای داروخانهها خالی است و بیماران هیچ خدمتی دریافت نمیکنند. انجمن داروخانههای ونزوئلا میگوید تقریبا 85 درصد از داروها رو به اتمام است. وزارت بهداشت ونزوئلا هم از ارائه آمار و ارقام خودداری میکند.
آمار اعلام شده برای سال 2016 نشان میدهد که مرگومیر کودکان 0 تا 1 ساله به 12/ 30 درصد افزایش یافت، یعنی در سال گذشته 11 هزار و 466 کودک در این فاصله سنی جان خود را از دست دادند. این گزارش میگوید: بیماری عفونی نوزادی، ذات الریه، مشکلات تنفسی، و نارس بودن بهعنوان عوامل اصلی این مرگومیرها اعلام شده است.
مرگومیر مادران نیز بهدلیل فقدان دارو و تجهیزات بیمارستانی بسیار زیاد شده است. به این ترتیب، مرگومیر مادران در 45 روز آخر بارداری به 79/ 65درصد افزایش یافت یعنی 756 نفر. دیفتری که 5 تا 10 درصد از موارد مرگومیر را تشکیل میدهد نیز 324 نفر را راهی آن دیار کرده است. این در حالی است که این بیماری در دهه 90 کنترل شده بود.