عامل مسمومیت دانشجویان یزد چه بود؟
به گزارش روزنامه وقایع اتفاقیه، دانشجويان توسط اورژانس به بيمارستانهاي استان منتقل شدند و تحت درمان قرار گرفتند. تعدادي از دانشجويان به صورت سرپايي درمان و تعدادي هم براي درمان به بيمارستانهاي استان منتقل شدند. تعداد دانشجويان دانشگاه يزد 15 هزار نفر است که حدود 6 هزار نفر آنان در خوابگاهها مستقر هستند.
پس از علتيابي اين مسئله، مدير روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي شهيد صدوقي يزد گفت: «علت اصلي مسموميت دانشجويان دانشگاه يزد استفاده از چرخگوشت آلوده براي تهيه آبطالبي بود و خوشبختانه تمامي دانشجويان مرخص شدند.» محمدحسين نيکوکاران افزود: «حادثه ساعت 4:7 صبح روز دوشنبه ۱۸ ارديبهشت رخ داد و در آن زمان با اورژانس تماس گرفته شد که همکاران ما بهدليل وسعت تعداد افراد ۱۴ آمبولاس، يک اتولانس (اتوبوسآمبولانس) و يک پست امدادي هلالاحمر به همراه ۱۰ نفر پرستار، چهار نفر پزشک و گروههاي امداد فوريت پزشکي به محل دانشگاه يزد اعزام شدند.»
مدير روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي شهيد صدوقي يزد گفت: «۵۱ نفر در ۲۴ ساعت اول تحت نظر بودند و ساير دانشجويان با اقدامات درماني از بيمارستانها مرخص شدند و تنها ۱۵ نفر باقي مانده بودند که پس از طي اقدامات درماني در صبح روز سهشنبه تمامي دانشجوياني که دچار مسموميت شده بودند، از بيمارستانها مرخص شدند و خوشبختانه عارضه پايداري در هيچ کدام از آنها مشاهده نشد.»
نيکوکاران گفت: «تيمهاي بهداشت محيط و مبارزه با بيماريها را به دانشگاه يزد اعزام کرده و مواد غذايي را نمونهگيري کرديم و ۹ تيم با ۳۶ نفر ارزياب به اين موضوع ورود پيدا کردند و در کنار آنها هشت تيم بهداشت محيط از سردخانههاي مواد غذايي، نمونه از دانشجويان، محيط و وسايل را بررسي کرده و براي آزمايشگاه يزد و سازمان غذا و دارو هم ارسال کردند.»
او گفت: «نتيجه دقيق و رشد اشريشياکُلي و همچنين استاف مشکوک بوده که خوشبختانه عارضه ماندگاري باقي نگذاشتهاند.» مدير روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي شهيد صدوقي يزد اظهار کرد: «توصيه ميکنيم در آستانه اعياد شعبانيه و با توجه به وسعت پذيرايي از يخهاي بستهبندي و بهداشتي استفاده شود و به هيچ عنوان از عرقيجات غيرمجاز و فله و همچنين يخهاي فله استفاده نکنند زيرا يخهاي فله همگي آلوده هستند.
او تأکيد کرد: «تمامي افراد بايد توجه داشته باشند گوشتي که در چرخگوشت مانده باشد موجب آلودگي ميشود و اين ميزان حتي به اندازه يک گردو باشد ميتواند ۲۰۰ کيلو گوشت را آلوده کند؛ بنابراين براي تهيه غذاها به وسعت زياد بايد به تميزي و عاري از آلودگي وسايل پختوپز نيز توجه شود.»