حزب مردمسالاری از ارائه طرح پارلمان اصلاحات به محمد خاتمی خبر میدهد
طرح پارلمان اصلاحات برای تقویت احزاب اصلاحطلب یا تخریب شورای سیاستگذاری؟
اگرچه همه اعضای لیست ۲۱ نفره امید مانند لیست دو سال قبل توانستند وارد شورای شهر تهران شوند اما انتقادات به شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان پایان نداشت. این شورا پیش از انتخابات مجلس دهم به ریاست محمدرضا عارف تشکیل شده بود و در برهه های مختلف تعدادی از اصلاحطلبان منتقد آن بودند. بعد از انتخابات اردیبهشت ۹۶ اما بعضی از منتقدین، ماموریت این شورا را پایان یافته میدانند. تشکیل پارلمان اصلاحات هم که طی روزهای اخیر دوباره مطرح شده را میتوان در ادامه همین انتقادات دانست.
اگرچه همه اعضای لیست 21 نفره امید مانند لیست دو سال قبل توانستند وارد شورای شهر تهران شوند اما انتقادات به شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان پایان نداشت. این شورا پیش از انتخابات مجلس دهم به ریاست محمدرضا عارف تشکیل شده بود و در برهه های مختلف تعدادی از اصلاحطلبان منتقد آن بودند. بعد از انتخابات اردیبهشت 96 اما بعضی از منتقدین، ماموریت این شورا را پایان یافته میدانند. تشکیل پارلمان اصلاحات هم که طی روزهای اخیر دوباره مطرح شده را میتوان در ادامه همین انتقادات دانست.
مصطفی کواکبیان، دبیرکل حزب مردم سالاری در کنگره هفته گذشته حزب اسلامی کار از تلاش حزب خود برای پیگیری پارلمان اصلاحات خبر داد و گفت این طرح به سیدمحمد خاتمی نیز ارائه شده است. به گفته کواکبیان با تشکیل پارلمان اصلاحات چهار هزار نفر از درون احزاب حضور سیاسی فعال خواهند داشت.
آرش حبیبی، عضو شورای مرکزی حزب مردمسالاری درباره طرح پارلمان اصلاحات به فرارو توضیح می دهد: همانطور که می دانید خروجی شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان با انتقاد جریانات سیاسی همراه شده است. حتی کسانی که به نحوی مدافع آن بودند به آن انتقاداتی دارند. فلسفه ایده پارلمان اصلاحات این است که اگر افراد حقیقی در تصمیم گیریهای جریان اصلاحات نقش داشته باشند نمی توانند مسئولیت تصمیمات خود را بپذیرند. همین الان انتقاداتی به لیست امید وجود دارد. اما هیچ کس نسبت به این موضوع پاسخ گو نیست. اما حزب و تشکیلات این پاسخ گویی را میتوانند داشته باشند.
این عضو حزب مردمسالاری ادامه می دهد: مبنای فکری ما تقویت احزاب بوده است. یعنی شرایطی فراهم شود که احزاب بتوانند در آن فعالیت کنند. درست است که تعداد احزاب در کشور زیاد است اما باید تمرین دموکراسی را انجام دهیم. احزاب ما چه زمانی باید قوی شوند؟ نهادهای حکومتی باید جریانات سیاسی و افرادی که در جامعه نفوذ دارند باید کمک کنند احزاب تقویت شوند.
او با اشاره به اصلاحطلبانی که در حزبی عضویت ندارند و در عین حال در شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان تصمیمگیرنده اند میگوید: چهره های شاخص جریان اصلاحطلب هم میتوانند برای فعالیت در پارلمان اصلاحات حزب تشکیل دهند و یا از احزاب موجود حمایت کنند. او در ارتباط به محذوریت های بعضی از فعالان اصلاحطلب برای فعالیت حزبی پاسخ می دهد: این افراد در شورای عالی سیاستگذاری هم تصمیم گیرنده نیستند.
این عضو حزب مردمسالاری در بیان جزئیات طرح پارلمان اصلاحات می گوید: در این طرح قرار است هرکدام از احزاب با توجه به مکانیسم های درونی خود و همچنین وزنی که دارند، نماینده یا نمایندگانی را به پارلمان اصلاحات معرفی می کنند. پیشنهاد ما هم این بود که شورای هماهنگی جبهه اصلاحات مجری این طرح شود، شاخص ها را تعیین کند و بر اساس آن شاخص ها به احزاب وزن دهد.
از نکات دیگر این طرح این است که فعالین استانی نیز هم میتوانند در فرآیند تصمیم گیری فعال و نقش آفرین باشند؛ تصمیماتی که حتی ممکن است در ارتباط با معرفی کاندیدای ریاست جمهوری باشد.
این عضو حزب مردمسالاری با بیان اینکه ماموریت شورای عالی سیاست گذاری به پایان رسیده است ادامه می دهد: اکنون باید آلترناتیوهای جدیدی بر سر کار بیایند. ما باید از تجربه اشتباهات گذشته استفاده کنیم تا جریان حزبی و تشکیلاتی ما به بلوغ برسد. این عضو حزب مردمسالاری در پایان میگوید رئیس دولت اصلاحات گفته موضوع پارلمان اصلاحات را به طور جدی برسی میکند.