گزارش جلسه استیضاح ربیعی و آخوندی
شکست استیضاح وزرای رفاه و راه/ آخوندی و ربیعی وزیر ماندند

اولین دستور کار جلسه علنی امروز (سهشنبه) مجلس بررسی طرح استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همچنین بررسی طرح استیضاح وزیر راه و شهرسازی است.
فرارو- جلسه علنی مجلس شورای اسلامی با دستور کار طرح استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همچنین بررسی طرح استیضاح وزیر راه و شهرسازی برگزار شد.
در این جلسه پس از دفاع استیضاح کنندگان از طرح استیضاح، وزرا به دفاع از عملکرد خود پرداختند. نتیجه نهایی این بود طرح استیضاح دو وزیر راه و کار از مجلس رای نگرفت و ربیعی و آخوندی برای ادامه فعالیت خود در دولت ماندند.
آخوندی هم وزیر ماند
استیضاح وزیر راه و شهرسازی با ۱۵۲ رای منفی ناکام ماند. نمایندگان مجلس با ۱۵۲ رای مخالف استیضاح ، ۹۲ موافق و ۲ ممتنع از مجموع ۲۴۶ رای ماخوذه با طرح استیضاح وزیر راه و شهرسازی مخالفت کردند.
استیضاح کنندگان عجله کردند
الیاس حضرتی در مخالفت با استیضاح وزیر راه وشهرسازی در نشست علنی امروز عصر مجلس (سهشنبه 22 اسفند 96) گفت:
- استیضاح کنندگان وزیر راه با عجله این کار را انجام دادند و محورهای استیضاح نشان میدهد که با عجله تنظیم شده است.
- ما یک عادت بدی داریم که این نقص در این استیضاح نیز هست و آن این است که در زمانی که یک اتفاق یا یک بحرانی در کشور پیش میآید به جای اینکه صبورانه علت این بحران را جویا شویم اقدام به تخریب فرد مسئول میکنیم. زمانی که وزیر در بین برف و بوران به منطقه سردسیر رفته تا موضوعی را بررسی کند به جای اینکه به وی روحیه بدهیم همان موقع استیضاح را کلید زدهایم و باید بپذیریم این کار را با عجله کردهایم. استیضاح کنندگان منتظر میماندند تا جعبه سیاه رمزگشایی شود ومشخص شود که موضوع از چه قرار است.
- آنچه که باعث ضعف این استیضاح شد این بود که استیضاح سه وزیر همزمان با هم در مجلس مطرح شد و این سابقه ندارد و داستان را از روال طبیعی خود خارج کرد.
- نقطه ضعف دیگر این استیضاح زمان طرح آن است. وزیر راه را در این ایام استیضاح کردن همانند استیضاح وزیر آموزش و پرورش در آستانه مهر ماه است. الان سفرهای استانی، هوایی و ریلی تجمع و ازدحام دارد.
- گرفتاریهای مختلفی در کشور وجود دارد که ریشه این گرفتاریها به نوع مدیریت کشور بازمیگردد. آیا ما معتقدیم که دست روی دست بگذاریم و فقط یک لابی کنیم اما کاری انجام ندهیم و یا اینکه به یک روش مدیریت دیگر با چشم بینا با نگاه به روند جهان به استفاده از فرصتها و استفاده از نیروی انسانی کارآمدی که در کشور وجود دارد روی بیاوریم تا بتوانیم چهره زیبا و کارآمد جمهوری اسلامی را به مردم نشان دهیم.
- آقای آخوندی به جای اینکه خودش را به بودجه عمرانی صفر محدود کند فضایی را ایجاد کرده و از امکانات و از فرصتهای سرمایهگذاری خارجی و جذابیتهایی که میتواند در بخش خود برای جذب سرمایهگذاری استفاده کند اقدام کرده است. ما بحران آب و محیط زیست و اشتغال را داریم اما مهمترین بحران بحث جذب سرمایهگذاری و کمبود سرمایهگذاری است.
- آقای آخوندی بالاترین جذب سرمایهگذاری را چه در بخش خارجی و چه داخلی انجام داده و توانسته بودجه عمرانی خود و نوسازی ناوگان حمل ونقل هوایی و ریلی را محقق کند و اقدام جدیدی را در این زمینه صورت دهد
بابت تمام کاستیها و کمبودها از ملت ایران پوزش میطلبم
عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی، امروز(سهشنبه 22 اسفند) در جلسه استیضاح خود و بعد از اظهارات موافقان استیضاح گفت:
- این سومین باری است که برای استیضاح خدمت شما میرسم و 4 بار هم به عنوان سؤال خدمت شما بودهایم. در این چند نوبت فکر میکنم توضیحات من برای شما عزیزان قانع کننده بود و شما لطف کردید و توضیحات بنده را پذیرفتید.
- همواره از این پرسش و پاسخها لذت بردهام و میبرم. چون واقعیت این است که مردمسالاری و دموکراسی همین است که همواره امکان پرسشگری از مسئولین به نمایندگی از مردم وجود داشته باشد و مسئولین خود را مؤظف به پاسخ به نمایندگان و قاطبه مردم بدانند و این باید موجب خرسندی ما شود.
- از این بابت، نه تنها گلهای ندارم بلکه بسیار خرسند و خوشحال هستم که چنین اتفاقی رخ میدهد و مسئولین مجبور به پاسخ به نمایندگان میشوند.
- با توجه به اینکه آغاز استیضاح بر اساس سقوط هواپیما در منطقه دنا بود وظیفه خود میدانم اولاً خدمت خانواده عزیز جانباختگان و تمام مردم عزیز تسلیت بگویم و بابت تمام کاستیها و کمبودها از تمام ملت عزیز پوزش بخواهم.
- از این بابت، نه تنها گلهای ندارم بلکه بسیار خرسند و خوشحال هستم که چنین اتفاقی رخ میدهد و مسئولین مجبور به پاسخ به نمایندگان میشوند.
- با توجه به اینکه آغاز استیضاح بر اساس سقوط هواپیما در منطقه دنا بود وظیفه خود میدانم اولاً خدمت خانواده عزیز جانباختگان و تمام مردم عزیز تسلیت بگویم و بابت تمام کاستیها و کمبودها از تمام ملت عزیز پوزش بخواهم.
- ما در فرودگاه یاسوج در مدت گذشته بیش از سی میلیارد هزینه کرده بودیم. علاقهمند بودیم در همین دهه فجر برای افتتاح این فرودگاه به یاسوج برویم که شوربختانه این اتفاق رخ داد.
- بی شک حوادث اخیر و نحوه طرح آنها در رسانه نگرانیهایی را برای مردم ایجاد کرد و البته حق هم است چرا که عزیزتر از جان مردم و حفظ ایمنی آسایش و رفاه آنها چیز مهم تری نیست. من هم که توضیح میدهیم به هیچ وجه در مقام فرافکنی و توجیه نیستم. مسئول صادق باید مسئولیت کار خود را بپذیرد و در برابر مردم پاسخگو باشد.
- لذا قبل از هر چیزی به عنوان بالاترین مسئول دستگاه حمل کشور از هرگونه درد و رنجی که برای مردم ایجاد شده بی قید و شرط اعم از اینکه تقصیر و قصوری متوجه من و همکارانم باشد پوزش میطلبم.
- واقعیت این است که حمل و نقل یک سیستم بسیار پیچیده و باز است و میلیونها نفر در آن ایفای نقش میکنند؛ از تولیدکننده ماشین گرفته تا مسئولان ساخت و نگهداری زیرساخت ها تا میلیون نفری که پشت فرمان میایستند و سازمانها امدادی و هلال احمر همه و همه درگیر بحث ایمنی و حمل و نقل ایمن هستند.
- وقتی از سانحه سخن میگوییم، از یک عامل سخن نمیگوییم بلکه از مجموعه این عوامل صحبت میکنیم.اگر هم میخواهیم رسیدگی کنیم تا سوانج کم شود و به سمت صفر گرایش پیدا کند باز هم وظیفه ما این است که اولاً فرایندی نگاه کنیم، دوم اینکه اطلاعات را آنچنان که وجود دارد بدون تغییر در اختیار مردم قرار دهیم، و من به هر دو این اصول پایبند هستنم.
- در حوزه تهران 32 سانتیمتر در مهرآباد برف داشتیم و در فرودگاه امام 70 سانت برف با دمای منهای 12 درجه داشتیم. در منطقه کرج، 33 سانت برف با دمای منهای 13 درجه داشتیم. سؤال این است که آیا میشد جادهها و فرودگاه را در این شرایط عملیاتی نگه داشت؟
- تصور میکنید که ما میتوانیم با این مقدار تجهیزات بتوانیم یک عملکرد 100 درصدی داشته باشیم؟ معلوم است که کاستی وجود دارد.
- میزان راههای کشور به 217 هزار کیلومتر رسیده است. طبق استاندارد جهانی اگر بخواهیم این میزان راه را نگهداری کنیم سالی حدود 10 هزار میلیارد فقط پول راهداری باید داشته باشیم. این در حالی است که کل اعتبار ما در بهترین حالت برای راهداری دو هزار میلیارد تومان است.
- همه ما دوست داریم بهترین وضعیت را داشته باشیم. ولی آیا امکان تخصیص منابع بیشتر از این وجود دارد؟
- ولی حواسمان باشد اگر میخواهیم از کسی بازخواست کنیم باید ببینیم که با چه امکاناتی دارد کار میکند.
- مگر شما تصویب نکردید که از محل ماده 70، سالانه حدود 500 میلیارد تومان برای راهداری تخصیص دهید؟ سال 94، 95 و 96 عدد تخصیص داده شده، صفر بوده است. این واقعیت اعتبارات ایران است. این واقعیت دستگاه اجرایی است.
- من نه میخواهم به دولت طعنهای بزنم نه به مجلس چیزی بگویم، ولی ما در چنین شرایطی کار میکنیم و من شرمنده روی همکاران خودم هستم. در همان شرایط برف، هشت هزار نفر از همین کارگران زحمتکش راهدار، سه ماه بود حقوق نگرفته بودند. در همین شرایط بسیار سخت، سه ماه بیشتر بود که کارگران نگهداری ریل، حقوق نگرفته بودند.
- همه ما در یک کشتی نشستهایم و با هم داریم کار میکنیم؛ ما که نمیخواهیم به هم طعنه بزنیم؛ باید ببینیم چطور میتوانیم به هم کمک کنیم تا کشور بهتر اداره شود.
- چرا در حادثه برف تهران، راهها بسته نشد.آقای رضایی ناظر و حاضر هستند که در حضور خود ایشان با رئیس پلیس تماس گرفتم که راه تهران کرج را ببندید که گفت تهران 16 راه ورودی دارد و اصلاً مگر کسی میتواند راه تهران کرج را ببندد؟ ما ساعت 12 شب که راه تهران قم را بستیم 6 کیلومتر صف در تهران ایجاد.
- راه تهران- ساوه که بسته شد، 5 و نیم کیلومتر صف در تهران و 2 کیلومتر صف در قم ایجاد شد. 80 هزار خودرو میخواستند از تهران خارج شوند. شما فکر میکنید میشود شب این تعداد خودرور را نگه داشت؟ اگر بخواهیم مقداری واقعنگر باشیم میبینیم که اداره این مسائل، کار بسیار دشواری است و اینطور نیست که پلیس، راهداری، هلال احمر یا ما بی توجه باشیم.
- وقتی اتفاقی رخ میدهد که بزرگتر از توان دستگاههای اجرایی است، قهر طبیعت بر ما غلبه میکند. همچنان که در آمریکا و انگلستان و چین هم غلبه میکند.
با یک بلدورز دنا را صاف کنید تا هواپیماها عبور کنند
عدل هاشمیپور در جلسه علنی نوبت عصر امروز (سهشنبه) و در جریان بررسی استیضاح وزیر راه و شهرسازی به عنوان موافق استیضاح، گفت:
- ملت ایران به دلیل بصیرت و فرهنگ بالایشان همه اقدامات مجلس را زیر سوال دارند. امروز مردم میپرسند که سوالهای ما از وزرا برای استیضاح کارایی ندارد و به این فکر میکنند که پشت پرده چه چیزهایی وجود دارد.
- ملت ایران به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دارای بصیرت معنوی و فرهنگی بالایی است که تمامی امور را رصد میکند. آنها از ما میپرسند که آیا وقت آن نرسیده برای رفع مشکلات اقتصادی، معیشتی و بیکاری جوانان تصمیم قاطعی گرفته شود؟
- ما اکنون قرار است وزیری را استیضاح کنیم که چهار سال و نیم در این وزارتخانه مسئولیت داشته است. با نگاهی به عملکرد او این نتیجه حاصل میشود که آقای آخوندی در این جایگاه مهم و با ماموریتی بسیار خطیر عملکرد نارسایی داشته است که ناکارآمدی و بیعلاقگی او را همه میتوانند به خوبی ببینند.
- بنده در صحبتهایم غیر از صداقت چیزی نمیگویم. حرف بنده آن است که آقای آخوندی توانمندی لازم و احساس مسئولیت کافی برای وزارت راه و شهرسازی را ندارد. مردم ما به وزیر شجاع و با صداقت نیاز دارند تا امور را سامان ببخشد.
- اگر ما از راههای قانونی و نظارتی خودمان استفاده نکنیم نمیتوانیم برای حل مشکلات امیدی داشته باشیم. وقتی حادثهای رخ میدهد شاهدیم که افراد در ردههای بسیار پایین مقصر شناخته میشوند نمونه بارز آن در سقوط هواپیمای تهران ـ یاسوج است که در نهایت خلبانی که کشته شده مقصر شناخته شده است. به نظر بنده بهتر است با یک بلدورز دنا را صاف کنید تا هواپیماها عبور کرده و دیگر دنبال مقصر نگردید.
- در حادثه سقوط هواپیمای تهران ـ یاسوج، حرفهای زیادی زده شده است ولی خودتان را جای خانوادههایی بگذارید که دست، پا و سر عزیزان دلشان را با گونی به پایین کوه منتقل میکنند. چه کسی میخواهد جوابگوی آنها باشد؟ در جلسه صبح آقای ربیعی رای آورد که امیدواریم در ادامه کار موفق باشد. آقای آخوندی شما هم رای میآورید که امیدوارم در ادامه کار پاسخگوی مردم باشید.
آقای آخوندی! چرا به جان مهندسین افتادهاید
محمد قسیم عثمانی نماینده مردم بوکان گفت:
- بفرمایید در حوزه مسکن چه کار خاصی انجام شده است مسکن مهر علیرغم همه مشکلات اجرایی و کیفی حداقل باعث شد که طیف قابل توجهی از مردم که هرگز به مسکن دست پیدا نمیکردند صاحب مسکن و خانه شوند.
- ولی دولت تدبیر که قرار بود مسکن اجتماعی را جایگزین نماید بعد از 5 سال غیر از سکوت در حوزه مسکن اجتماعی چه اتفاق و اقدام مهمی انجام داده است.
- شما متصدی مسکن کشور هستید و رکود حاکم بر بازار مسکن گردش مالی کشور را با مشکل مواجه کرده است و مشکل مؤسسات مالی و اعتباری نیز که به ناحق امروز دامن دولت را گرفته است حاصل رکود همین بخش است که به دنبال رکود مسکن بیش از 500 شغل دیگر به خواب رکود فرو رفتهاند.
- متأسفانه زمینهای بایری که هنوز ساخته نشدهاند براساس رانت و لابیگری به محدوده شهرها اضافه میشوند اما لکههای جمعیتی که دهها سال است ساخته شدهاند چون مدافع، لابیگر و زمین خالی و مالک بزرگی ندارند جز مستضعفین و کسانی که دسترسی ندارند آنها را به محدوده اضافه نکردهاند و این عین ناعدالتی است و قرار است شما در این حوزه ایجاد عدالت کنید.
- چرا به جان مهندسین افتادهاید اگر کارفرما خود ناظر خود را انتخاب کند چیزی از نظارت باقی میماند؟ کارفرما ناظری را انتخاب میکند که سخت نگیرد و اصول را رعایت نکند و این دستور جنابعالی باعث میشود نظارت که جدیترین مشکل ما در ساخت مسکن است آسیب جدی ببیند.
- عما سازمان مردمنهاد نظام مهندسی داریم که هیچ بار مالی برای دولت ندارد ولی چرا با بخشنامههای مکرر باعث میشوید که نظام مهندسی کشور لطمه بخورد.
- شما دستور دادید که کارکنان شهرداری اجازه نقشه نداشته باشند و ما این را تحسین میکنیم ولی شورای روستایی که هیچ درآمدی ندارد چون مهندس است نمیتواند داخل شهر نقشه بکشد و سؤال اینکه این کجایش درست است. شورایی که اساسناً دسترسی به شهر ندارد و در عمران شهری جایگاهی ندارد و حق شورایی و حق جلسه هم به او نمیدهند دارید تنها محل درآمدش را هم میبندید و این خلاف منش تدبیر دولت است.
- عدم رعایت عدالت در طرحهای هادی روستایی یکی از مشکلات است شهرستانی که اهل چانهزنی بیشتر باشد و نمایندهای که از شما بیشتر سؤال کند بیشتر طرح هادی به او تخصیص میدهید و بیشتر برایش طرح هادی طراحی میکنید و روستاهای بیشتری را برایش پوشش میدهید ولی نمایندگانی که با شما همراهند و احساس میکنند سؤالات مکرر از دولت وقت دولت را میگیرد مورد کم توجهی و بیمهری قرار میگیرند.
نادر قاضیپور در موافقت با استیضاح وزیر راه و شهرسازی، گفت:
- امروز مجلس از باب نظارت استیضاح وزیر راه و شهرسازی را انجام میدهد و ملت ناظر عملکرد ما نمایندگان است که برای سومین بار استیضاح آقای آخوندی را مطرح میکنیم. در حکومت اسلامی شدیدترین برخوردها در زمینه اشرافیگرایی و احقاق حقوق محرومان و کارگران با مدیران حکومت است.
- ملت عدالت میخواهد، اتاق بزرگ وزیر نمیخواهد. ملت کار میخواهد. خوی اشرافیگری باعث شده تا وزیر راه تولید خارجی را به تولید داخلی ترجیح دهد. آن زمانی که ریلهای راهآهن ارومیه با جنس بیکیفیت از هندوستان وارد شد و تولید ذوبآهن اصفهان افول کرد بیانگر آن است که وزارت راه و شهرسازی به جای اهمیت به مظلومان، به پول باد آورده آقازادهها فکر میکند.
- اینجاست که تولید ملی فلج میشود و کارگران بیکار میشوند و چه زیبا فرمود امام (ره) که راس امور وکلای از طبقه محرومان باشند و در فکر رفاه آنها باشند نه از سرمایهداران و زمینخواران که تلخی محرومیت را نمیتوانند بفهمند. ما در برابر جانباختگان حادثه قطار مشهد ـ تبریز و سقوط هواپیما و کشته شدن افراد در جادهها مسئول هستیم. هنوز زلزله زدگان سرپل ذهاب در چادر زندگی میکنند. اکنون که پشت این تریبون قرار گرفتهام اعلام میکنم که در حال حاضر کارنامه آقای آخوندی آغشته به خون کسانی است که مظلومانه قربانی بیتدبیری ایشان و مدیرانشان شدند.
- فارغ از جناحبندیهای سیاسی اکنون زمان آن است که با دیدن کارنامه خونآلود وزارت راه، اجازه ادامه راه را ندهیم. این همه بیتدبیری در عملکرد یک وزیر در شان ملت نیست. چرا باید به ایشان اجازه ادامه کار داد؟ آقای آخوندی مسکن مهر چند سال است که ناتمام باقی مانده است. آقای آخوندی اول که آمدید گفتید هر سال 600 هزار واحد مسکونی احداث خواهم کرد اما در طول پنج سال شما آجری بر روی آجر مسکن کارگران نگذاشتهاید چون اعتقادی به کارگران و مظلومین ندارید. سال 95 بدترین آمار پولرسانی در تولید مسکن بوده است، چرا شما به کاهش حجم دولت اقدام نکردید؟ آقای آخوندی متوجه شدهاید که دولت لایحه تفکیک وزارت راه و شهرسازی را به دلیل عدم کفایت شما داده است؟
آقای آخوندی کدام یک از مشکلات مردم را حل کردید؟
- احمد مرادی نماینده مردم بندرعباس درمجلس شورای اسلامی در جلسه استیضاح عباس آخوندی گفت:
- قبل از اینکه من در مورد لزوم استیضاح آقای آخوندی مطلبی عرض کنم سوگندی که در آغاز کار به مجلس شورای اسلامی خوردهایم را یادآور میشوم. ما طبق اصل 67 قانون اساسی باید پاسدار حریم انقلاب و دستاوردهای مردم باشیم. امانتدار مردم بوده و به استقلال و اعتلای کشور و همچنین خدمت به مردم پایبند باشیم.
- جناب آقای وزیر عاملی که سبب شد من به استیضاح شما رای بدهم همین سوگند بود. نمایندگان آگاه هستند که طبق این سوگند باید حافظ منافع مردم باشیم. متاسفانه برخی افراد در جلسه رای اعتماد وعدهها و برنامههایی ارائه میکنند که به آن عمل نمیکنند. یکی از آنها آقای آخوندی است.
- آقای آخوندی شما در طول سابقه وزارت خود چند بار با نمایندگان مردم برای حل مشکلات جلسه گذاشتید. کدام یک از مشکلات مردم را حل کردید.
- وزیر باید فردی فداکار باشد اما آقای آخوندی به جای آنکه خود را فدای ملت کند مردم را فدای رسیدن به اهداف خود میکند. هر سال 16هزار الی 17 هزار کشته جادهای داریم چه کسی باید پاسخ دهد؟ مسئول مستقیم آن شخصی غیر از وزیر راه است؟
- در سانحه هوایی اخیر هم خانوادههای زیادی داغدار شدند در دریا هم که به ظاهر ایمنتر است سانحه داشتیم و چند تن از هموطنان خود را از دست دادیم. سوانح ریلی هم بینصیب از حوادث نبوده است. همه این مسائل از عدم توانایی آقای آخوندی در کنترل سیستم تحت امر خود سخن میگوید.
- با همه این مشکلات فراوان بهتر است نمایندگان این موضوع را جدی بگیرند زیرا در برابر خدای متعال و همه مردم عزیز ایران مسئولیم.
از ۲۰۰ فروند هواپیمای خریداری شده تنها ۷ فروند به دست ما رسیده است
حجتالاسلام احد آزادیخواه نماینده مردم ملایر در موافقت با این استیضاح گفت:
- این وظیفه وزیر است که جذب منابع و اعتبار کند یا اگر میداند در کشور پول و سرمایهگذار خارجی وجود ندارد به مردم قول بیهوده ندهد. مردم نباید منتظر بمانند برای پروژهای که سالهاست به ثمر نرسیده است.
- مسکن مهر به عنوان پدیده بینظیر اما دارای اشکالات مخصوص به خود بود اما این مسکن در سال 86 برای مردم مظلوم و کمدرآمد ایجاد شد.
- آقای آخوندی! شما فرمودید در مسکن مهر به کمیت توجه شده است، ما میخواهیم به کیفیت توجه کنیم؛ این کیفیتی که شما میگفتید کجاست؟ چشم مردم خشک شده است.
- آیا زیرساختها مهیا شده است یا ناموس مردمی که در مسکن مهر زندگی میکنند باید در سرما، مسیر زیادی را طی کند تا فرزندشان را به مدرسه ببرند؟
- آیا میدانید ساکنان مسکن مهر که تعداد زیادی هستند نیازمند یک مرکز درمانی هستند؟ فضای سبز و سایر خدمات اجتماعی پیشکش شما باشد.
- شما فرمودید جایگزین مسکن مهر، مسکن اجتماعی است، کدام شهر است که در آن طرح مسکن اجتماعی ایجاد شده است؟ اگر ایجاد شده بگویید تا ما وکلای ملت از استیضاح شما دست برداریم.
- از این قراردادهای خرید هواپیما (200 فروند) تنها 7 فروند به دست ما رسیده شما باید پاسخگو باشید که آن 193 فروند کجا هستند و چرا مردم را مطلع نمیکنید؟
- شما بازنشستگان را به کار گرفتهاید که این خلاف قانون است و اینگونه برای جوانان هیچگونه اشتغالی ایجاد نمیشود.
توئیت آشنا درباره آخوندی
حسام الدین آشنا در توئیتی در واکنش به استیضاح آخوندی توسط نمایندگان مجلس نوشت: عباس آخوندی از ابتدا به استیضاحِ استیضاح پرداخته و خود را برای «ماجرای نیمروز» آماده کرده است.
در قطار تبریز-مشهد حتی یک چکش وجود نداشت
احمد علیرضا بیگی نماینده تبریز در موافقت با استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی گفت:
- وزارت راه و شهرسازی یکی از نقاطی است که آتش به خرمن اعتماد مردم بر کارآمدی و پاسخگویی کارگزاران نظام انداخته و قرینه ها و شواهد متعددی از راه میرسد که این ناتوانی و عدم کارآمدی را اثبات میکند.
- یکی از موضوعات جدی که بر روح و جان مردم در آذربایجان خراش میاندازد حادثه قطار تبریز- مشهد است که یک جلسه استیضاح را هم در مورد آن پشت سر گذاشتیم و این حادثه به واسطه ناکارآمدی و عدم پیش بینی های لازم بود که باعث شد 50 نفر جان خود را از دست دهند.
- در حادثه قطار شاهد این بودیم که قطاری با 1400 کیلومتر سرعت و 800 تن بار و صدها مسافر بدون اینکه از ایمنی لازم برخوردار باشد با قطار دیگری تصادف و در نتیجه منجر به جان باختن مردم شد.
- در قطار حتی یک چکش هم وجود نداشت که مردم بتوانند جان خود را نجات دهند. بدیهی است وقتی که صاحب کار بالای سر کار نباشد به ویژه در وزارتخانهای چون وزارت راه که ستادی است و بخش عمده فعالیتهای آن اجرایی و عملیاتی است این اتفاق رخ میدهد.
- وزیر باید در هفته سفر و سرکشی کند و با تمرکز، تصمیمگیری کند. وقتی این اتفاق رخ نمیدهد معلوم است که تصمیمگیریهای ذهنی و فضایی فاقد مبنای اجرایی خواهد شد و منجر به سرخوردگی ملی میشود.
- امروز در حوزه مسکن دو و نیم میلیون نیاز انباشته وجود دارد. همچنین دو میلیون واحد خالی داریم که به درد فقرا نمیخورد و باید ساماندهی در نیازهای واقعی در بخش مسکن اتفاق افتد.
- هیچ مدل کارآمدی در احیای بافت فرسوده نداریم تقاضای واقعی در بخش مسکن ساماندهی نشده است بنابراین چگونه میتوان عرضه را تقویت کنیم.آقای آخوندی برنامه شما برای تامین مسکن جوانان چیست؟ چرا در این پنج سال یک واحد مسکن اجتماعی به اجرا نرسیده است؟
- در صندوق پس انداز یکم هم با مشکلاتی روبرو هستیم و میبینیم که تنها ۳۰ درصد منابع این صندوق با بازگشت اقساط تامین میشود و ۷۰ درصد منابع صندوق از طریق اقساط مسکن مهر تامین میشود و به همین دلیل است که ۴۰۰ هزار واحد مسکن مهر نیمه تمام مانده و مردم هم قسط مسکن مهر میپردازند و هم اجارهخانه میدهند این در حالی است که اگر ۴۰۰ هزار مسکن مهر نیمه کاره به اجرا برسد یک میلیون شغل برای مردم ایجاد میکند.
- در بخش بافت فرسوده هم هیچ مدلی وجود ندارد و بلاتکلیف مانده است و به همین دلیل است که رئیس جمهوری خودش به صورت مستقیم وارد این پروژه شده و آقای ترکان را مشاور خود در بافت فرسوده معرفی کرده است.
- شما به دلیل زد و بند فامیلی در این سمت قرار گرفتهاید. شما سهم آقایی در دولت هستید. چرا باید تاوان ناکارآمدیهای شما را مردم بپذیرند و تعجب میکنم از دولت برای انتخاب شما.
- شما تاکنون معاونان خود از جمله آقای پورسیدآقایی، کشاورزیان و نوریان را به دلیل ناکارآمدیها قربانی کردید.
نمایندگانی که در دفاع از استیضاح سخن می گویند
علیرضا بیگی، نادر قاضیپور، احد آزادیخواه، احمد مرادی، قسیم عثمانی و داریوش اسماعیلی به عنوان متقاضیان استیضاح به ایراد سخن میپردازند و بعد از آن وزیر از خود دفاع میکند. بعد از دفاعیات وزیر، احمد امیرآبادی و محمدعلی وکیلی به عنوان دو متقاضی دیگر استیضاح توضیحاتی را ارائه میدهند و در نهایت آخوندی مجددا در پشت تریبون از عملکرد خود دفاع خواهد کرد.
جلسه استیضاح آخوندی آغاز شد
جلسه علنی نوبت عصر امروز مجلس برای بررسی استیضاح عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی آغاز شد.
رایی که ربیعی را نجات داد، رای چه نمایندهای بود؟
فرارو- در جریان نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی که به برگزاری جلسه استیضاح علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اختصاص داشت در حالی که شمارش آرای نهایی با ابهاماتی روبهرو شد یکی از نمایندگان ناظر بر شمارش آرا تاکید دارد، هیچ ایرادی به شمارش آرا وارد نبوده و رأیگیری به طور صحیح انجام شده است.
طیبه سیاوشی شاهعنایتی در این رابطه به خبرنگار ایلنا گفت: مراحل شمارش آرا با دقت و با حضور نمایندگانی از هر سه فراکسیون سیاسی مجلس انجام شد و هیچ شائبهای در این مورد وجود نداشت.
وی افزود: در هنگام بازشماری آرا هر رأی را از پاکت خارج کرده و میشمردم و اتفاقی که افتاد این بود که یکی از نمایندگان که در تمام طول جلسه در صحن حضور داشت، لحظاتی در هنگام رای گیری به دلیل مراجعهای که از دیروز به او شده بود صحن را ترک کرد و به دفتر کارش رفته و دقایقی بعد نیز به صحن بازگشت.
این نماینده عضو کمیسیون فرهنگی مجلس خاطرنشان کرد: آقای علی ابراهیمی نماینده شازند که دقایق کوتاهی صحن را ترک کرده بود پس از چند لحظه بازگشت و قاعدتا با توجه به آنکه بیش از آن در صحن حضور داشت و برگه رای را امضا کرده بود رای خود را به صندوق انداخت و طبق آییننامه باید این رای نیز شمارش میشد.
نماینده مردم تهران در مجلس در واکنش به برخی شائبهها مبنی بر اضافه شدن یک رای از خارج از مجلس تصریح کرد: این مسائل به هیچ عنوان صحت ندارد و هیچ رایی از بیرون صحن اضافه نشده و مطابق آییننامه مراحل رایگیری و شمارش آرا انجام شده است.
عضو فراکسیون امید مجلس همچنین یادآور شد: در هنگام شمارش آرا آقایان محمد دهقانی و محمدحسین فرهنگی که فارغ از مسائل جناحی و سیاسی نظرشان برای نمایندگان نصبالعین بوده و با توجه به تجربه چند دوره حضور در مجلس به آییننامه اشراف دارند شمارش این یک رای را کاملا تایید کردند و گفتند که بنابر آیین نامه باید از آقای ابراهیمی هم رایگیری به عمل آید.
سیاوشی در پایان خاطرنشان کرد: مراحل شمارش آرا با دقت انجام شد و هیچ مشکلی در رای استیضاح آقای ربیعی وجود نداشت.
اما پروانه مافی نماینده مردم تهران درباره ابهامات شمارش آرای وزیر کار به خبرآنلاین گفت: وقتی در شمارش آرا تعداد موافقین و مخالفین استیضاح مساوی شود، به معنای این است که استیضاح رای نیاورده است. چرا که تعداد موافقین باید یک رای بیشتر از مخالفین باشد. لذا چون موافقین برتری به مخالفین نداشتند، وزیر ابقا شد.
او ادامه داد: طبق آیین نامه آرای ممتنع به سود وزیر تفسیر می شود. به همین دلیل طبق توضیح آقای پزشکیان پیش از آغاز رای گیری، آرای ممتنع به عنوان مخالف استیضاح قلمداد شد.
مافی همچنین درباره ماجرای یک رای سرنوشت ساز در این استیضاح گفت: یکی از نمایندگان که هنگام توزیع کارت اخذ رای بیرون از جلسه بود، بلافاصله برگشت و رای خود را نوشت. اما آن را در گلدان نیانداخت و رایش را مستقیما به میز شمارش آرا تحویل داد. از آنجا که شمارش آرا آغاز شده و رای گیری ادامه داشت، این رای باطل حساب نشد.
آخرین دفاعیات ربیعی چه بود؟
علی ربیعی در آخرین دفاعیات خود در جلسه استیضاح، که احتمالا بر رای اعتماد ناپلونی مجلس به او کارساز بوده است، گفت:
- من از رئیس محترم مجلس انتظار داشتم جلوی اتهامات و دروغهایی که علیه من گفته میشود گرفته شود. خارج سوالات مطالبی مطرح شد من جواب میدهم دیگران روز قیامت پاسخگو باشند.
- پورابراهیمی میگوید شستا پیشانی اقتصاد کشور است. من وضع اقتصاد کشور را گفتم ستاد اجرایی فرمان امام و چه چه بسیار بزرگتر از ما است. بنگاهدار باید بگذاریم نه اقتصاددان. با فقر و اشتغال چه کار کنیم و استاد تمام همین رشته هستم. زنجیره بنگاه از تامین اجتماعی را باز کنید.
- من قصد دارم خطای دولت و مجلسهای قبلی را اصلاح کنم این تخصص من است اگر حرف من ضدجاسوسی بود تمام حرفها شما درست است. در مورد آقای نوربخش من شهادت به خدا میگیرم چه میگویند. سود تقسیم شده میبینند میگویند از نرخ سود کمتر است این چه رسمی است.
- آقای پورابراهیمی من خوشحالم با تاجر گردرون متحد شدید و در کنار هم هستید. همین آقای پورابراهیمی به من میگفتند چرا آدم تاجگردون را گذاشتید پاسارگاد؟ من از شرکت پگاه چند درصد سود میگیرم؟ من چه گونه از ذوب آهن سود بگیرم که ضررش را کم کردم از شرکت دخانیات که ۷هزار کارگر اضافه دارد چگونه سود بگیریم؟
- در مورد خانه من حرف زدند خانهای که سال ۷۰ ساختم همان را دارم. اینجا را اجاره کردم زیرا جای من تنگ بود. دخترم بچهدار شده بود ۵۰ متر جا برای من کم بود. خانهام برای باجناق آقای نجفی است.
- گفتند ربیعی خانه ۲۵ میلیاردی خریده است. فردی که من اخراج کردم گفت خانهای که ۳ میلیارد میارزید را ۲ میلیارد اجاره کرده و ۱۲ میلیارد در آن خرج کرده است. همین شخص کمپین نه به ربیعی گذاشته است. هیات رئیسه مشخص کند چه کسی داخل میآید. این شخص دست خطش موجود است که به فلانی چه بگو چه نگو. اگر از جناح چپ استخدام کنم میگویند یک جهت استخدام کرده است اگر همه را ببرم میگویم شرکت سهامی شده است.
- شما در مباحث مطرح کردید باید از حیثیت مسلمان دفاع کنیم. دو میلیارد گفته شد که هزینه شده است. من مادرم لک و پدرم ترک است. من آن روزنامه را نمیشناسم. من یک ریال نمیشناسم. من وقتی شام بیرون میروم پول آن را پرداخت میکنم. بپرسید این وزارتخانه فسادساز بوده یا فسادسوز بوده است؟ آیا ساختار تخلفساز بوده یا تخلفسوز بوده است؟
- نکاتی شما گفتید که بانک رفاه مدیرش یکی از کارشناسان برجسته کشور است و کسی هم سفارشش نکرده است. او کاندیدای چهار بانک دیگر بوده است. سالی ۲۰ هزار میلیارد باید از سوی دولت به تامین اجتماعی داده شود، ولی داده نمیشود. دولت نداد شما میگذاشتید. هزینه درمان ما از هفت هزار به ۲۰ هزار میلیارد رسیده است. معلوم است که شاید به وام نیاز باشد.
- شما سه هفته قبل به من اس ام اس دادی که میخواهیم شما را استیضاح کنیم و ربطی به آسمان داشت. من شرمنده خانوادههای سانچی و معدن و آسمان هستیم. من شرمنده همه آنها هستم. نباید مسائل را به گونهای مطرح کرد. امروز هم به شما قول میدهم اگر از این وزارتخانه رفتم دستان شما را میبوسم و در کنار نظام هستم ولی اگر در این وزارتخانه ماندم به مشی رانت ندادن باقی نمانم. اگر رانت داده بودم، اینجا نبودم. من در کنار این کار توانستم سیاست فقرزدایی را پیش بروم. مرا نباید محدود به این و آن کنیم. شما باید به من کمک کنید.
- یک اشکالی که به من گرفته شده است این است که قاطبه مجلس به من نقد دارند و انتقاداتشان به فرجام نمیرسد. این حق با شماست. ما همسایهای داشتیم که پریموس میخواست یا پول میخواست. مادرم میگفت از این قرض بگیر و به آن بده. من نمیتوانم به کسی نه بگویم. من دوست دارم برای دیگران وزرشگاه بزنم تا بچهها ملق بزنند این را برحسب بدقولی من نگذارید. من به قاطبه مجلس ارادت دارم.
- ما در این وزارتخانه خوشبختانه به گونهای جلو رفتیم که هر کسی بیاید میتواند در مسیر خوبی قرار گیرد و من حاضرم در مرکز پژوهشهای قرار بگیرم. آدمهای کاری را پس نزنیم. وزارتخانهای که آقای عباسی میداند چقدر سختی دارد. من افراد پاک و جوان آوردم آقای پاکسرشت فردی بود که درباره فنی و حرفهای کار کرده بود. میدری و کلانتری و منصوری را خودم انتخاب کردم. اینها را کسی به من سفارش نکرده بود.
- در هیچ دورهای سرمایه نظام درباره افرادی که نظام را از خود میدانند بیشتر نبوده است چرا دوستان مرا به شکل شستا نگاه میکنید. وزارتخانه ما اجتماعی است و اقتصادش هم اجتماعی است. اینجا وزیری میخواهد که اقتصاد اجتماعی و رواشناسی اجتماعی و.. بداند. آسمان بیمه ملت دارد. من خودم با مدیرعامل بیمه ملت صحبت کردم.
- من امروز جملات نامناسبی مانند لابیگر شنیدم من آن روزنامه را نمیشناسم. امروز حرفهای خوشی زده نشد. با دو میلیارد پول این انصاف است. من یک ریال آن را هم حرام میدانم. من چه را بیاورم یا نیاورم علی ربیعی هستم. اولین اعتصاب کارگری را ساماندهی کردم . اولین روزنامه کارگری را ایجاد کردم. از اموال کارگران مانند کارفرمایی خودم نگاه کردم. من هرگز در زندگیام از آن چیزی که ایستادم عدول نکردم این دروغ بزرگ بود که فلانی در یک ستاد بوده و این را گفته است من همیشه به ثبات و پایداری نظام اعتقاد داشتهام.
ابهام در شمارش آرا
در جلسه استیضاح وزیر کار پس از آنکه موافقان استیضاح و علی ربیعی به بیان دیدگاههای خود پرداختند، از نمایندگان مجلس برای استیضاح وزیر رایگیری شد.
به گزارش فرارو، بر اساس رای گیری صورت گرفته، علی ربیعی توانست بار دیگر رای اعتماد نمایندگان مجلس را کسب کند.
اما به دلیل نزدیکی آرا نمایندگان موافق استیضاح کننده درخواست باز شماری آرا را دادند، گفته میشود ۳ بار آرا بازشماری شده است که در بار اول ربیعی وزیر مانده در بار دوم ارای موافق استیضاح بیشتر بوده و در شمارش سوم آرا مساوی شده است.
اما نهایتا مسعود پزشکیان نایب رییس مجلس و رییس جلسه استیضاح اعلام کرد علی ربیعی با دو رای بیشتر توانست در سمت خود به عنوان وزیر کار ورفاه باقی بماند.
ربیعی وزیر ماند
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با 126 رای موافق ، 124 رای مخالف و 2 رای ممتنع از مجموع 253 نماینده حاضر در جلسه علنی امروز – سه شنبه 22 اسفند- به علی ربیعی، وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی اعتماد مجدد کردند.
جلسه استیضاح عباس آخوندی، وزیر راه راس ساعت 14 امروز آغاز می شود.
آقای ربیعی این است که امروز منزل شما در کجاست؟
محمدرضا پورابراهیمی در موافقت با استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست علنی امروز مجلس گفت:
- در زمان رأی اعتماد برای آقای ربیعی در ابتدای دولت یازدهم برای تصدی وزارت کار ما عنوان کردیم که ویژگیهای آقای ربیعی متناسب با مأموریتهای این وزارتخانه نیست و امروز براساس همان پیشبینیها ارزیابی ما از عملکرد آقای وزیر در طول 4.5 سال گذشته این است که وضعیت بسیار اسفباری را ما امروز در شرایط اقتصادی کشور شاهد هستیم.
- من میخواستم در جلسه رأی اعتماد آقای ربیعی در دولت یازدهم به عنوان مخالف وی صحبت کنم اما به هر دلیل لابیگری کردند و اجازه ندادند من مطالبم را مطرح کنم. مطلب من در مورد آقای ربیعی یک موضوع فردی نیست، بنده از روز اولی که آقای ربیعی به عنوان وزیر پیشنهادی در دولت یازدهم بود با وی مخالف بودم.
- آقای ربیعی در طول سوابق کاری خود کارهایی انجام داده اما امروز عملکرد وی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبنای تصمیمات ما باید باشد.
- آقای محبینیا گفتند که آقای ربیعی در یک منطقه فقیرنشین به دنیا آمده و بزرگ شده، سوال من از آقای ربیعی این است که امروز منزل شما در کجاست؟ در شمال شهر است یا جنوب شهر؟ منزل شما چندصد میلیونی است یا چند میلیاردی؟ امروز وضعیت شما در بحث استفاده از ظرفیتها چگونه است؟ فرزندان شما امروز در حوزههای مختلف چهکار میکنند؟
آسمان تکذیب کرد
در پى اظهارات جناب آقاى دكتر تاجگردون در جريان استيضاح وزير محترم تعاون، كار و رفاه اجتماعى روابط عمومى هواپيمايى آسمان اعلام کرد: به اطلاع مردم عزيز و نمايندگان محترم مجلس شوراى اسلامى مى رساند كه هواپيماهاى شركت آسمان از جمله هواپيماى سانحه ديده در كوه دنا، همگى بيمه بوده و هيچ هواپيمايى بدون داشتن اسناد و مدارك بيمه مجوز پرواز از سازمان هواپيمايى كشورى دريافت نمى كند.
آدمِ لاریجانی نیستم
غلامرضا تاجگردون به عنوان نماینده موافق استیضاح وزیر کار و طراح استیضاح سخنرانی کرد.وی با گفت:
- استیضاح ناطق نوری و عبدالله نوری و مهاجرانی و استیضاح فرجی دانا؛ در همه اینها دو گفتمان مطرح شده است. همیشه بین دو گفتمان دو موضوع مطرح بود. من امروز از ساحت قانون معذرت میخواهم اگر مطالبی گفته میشود که در شان نمایندگان نیست.
- چهار سال پیش بنده حقیر پشت این تریبون از علی ربیعی دفاع کردم؛ آن روز ربیعی برای من «عباد» بود. عبادی که پاک بود و ضد فساد بود و برنامهریز بود و مستقل بود و تحت تاثیر امثال تاجگردونها قرار نمیگرفت و میدانست به پای این انقلاب خون ریخته شده است.
- برادر عزیز شما دوست ما هستید. امروز چه؟ امروز اتفاق دیگری رخ داد. چه شد در این شش ماه که برگه برگشت؟ ربیعی شهادت دهد. من و جمعی خدمت ربیعی رسیدیم. گفتم جناب آقای ربیعی میدانم از همه طرف به تو هجمه است و این بنگاه و آن بنگاه را از تو میخواهند. شاید دوست نزدیک من هم چنین چیزی بخواهد؛ اما با هیچ کسی معامله نباید کرد. باید مستقل بایستی. ربیعی عزیز چهار سال با تو همراه بودیم که خوب کار کنی و برنامههایت را اجرا کنی ولی عنان را رها کردی. بسیاری از بخشهای مهم کشور را معطل تصمیمات خود کردی؛ هیچ چیز از دوستی ما کم نمیشود؛ اما اینکه معطل میشوی چه کسی چه میگوید خطاست. نمیشود رئیس سازمان تامین اجتماعی را یک سال معلق کنی و آخر سر بگویی تاجگردون سفارش کرد .
- فرمودید شما از بدنه کارگر هستی و قبول داریم. من امروز از زبان کارگرانی که حقشان را نگرفتهاند حرف میزنم. چه زمانی گفتید میخواهید امور فقرا را حل کنید. ما در امور فقرا مستقلتر عمل کردیم. در بحث بدهی دولت به تامین اجتماعی ما دفاع کردیم. این حق کارگر بود. بانک رفاه کارگران که نمیدانم پسوند کارگر را دارد یا نه حق کارگر است نه اینکه دهها هزار میلیارد تومان بدهی رفاه به تامین اجتماعی وجود داشته باشد. من نماینده باید در برابر مجلس بگویم پول بدهید و بدهی بانک را بدهید. شما بانک رفاه را ذلیل کردید. بگذارید آدمهای حرفهای کار کنند به این و آن وصلش نکنید.
- من به عنوان یک اصلاحطلب میگویم؛ من امروز آدم لاریجانی نیستم. به دوستان هم حزب من نگویید اینها آدم لاریجانی هستند به پایداریها بگویید این مامور روحانی است! ما نماینده مردم هستیم. قسم به این قرآن. تنها وامدار مردم هستیم .
- آقای ربیعی عزیز باز کلام گفتی عذر نخواستی. من نماینده ۶۶ جنازهای هستم که بالای قله دنا هستند. از این دولت یک نفر عذر نخواست. آیا خون چیزی است که از آن بگذریم؟ میگویند هواشناسی گزارش داد. روز اول رسیدیم هواپیمایی همه نشستند من گفتم هواشناسی بیاید گزارش دهد. گفتند مبدا خوب بوده مقصد خوب بوده است. گفتم توضیح بده و گزارش داد. تمام وزرا پیام دادند گفتند مستندات را قاطی نکنید ما گزارش داریم.
- کارشناس مظلومی که نمیدانم چه بلایی سرش میآید گزارشی به من داد. این گزارش است. سرعت باد ۱۱۰ برای هواپیمای کوتاه برد. من چه جوابی به جسدهای بالای کوه بدهم؟ هیچ کسی عذر نخواست. کاپیتان مرحوم رفت. ای دنا تو مقصر بودی که قامتت فراتر از تصور من و آقای ربیعی بوده است. میگویید همه اینها حل شده؟ من به رییس بیمه ایران رنگ زدم گفتم میدانم هواپیما بیمه نیست من خواهش میکنم این را بیمه کنید. حتی هواپیمای خود را بیمه نکردید این چه مدیریتی است؟ از در و دیوار ما بالا میروند و قوم و همه چیز را بسیج کردی که استیضاح نشوی. بله من لر هستم چرا روزنامههای معلوم الحال را بسیج میکنی که بگویند این لر است؟ من افتخار میکنم.
درگیری لفظی نمایندگان در بررسی استیضاح ربیعی
ر جریان برگزاری جلسه استیضاح علی ربیعی وزیر تعاون کار و راه اجتماعی اظهارات یکی از نمایندگان استیضاح کننده منجر به واکنش یکی دیگر از نمایندگان مجلس و درگیری لفظی بین این دو نماینده مجلس شد.
محمدرضا پورابراهیمی که به عنوان یکی از طراحان استیضاح در مخالفت با عملکرد علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی صحبت میکرد در بخشی از سخنان خود به اظهارات یکی از مخالفان استیضاح اشاره کرد و گفت: آقای محبینیا شما گفتید آقای ربیعی بچه جوادیه است من اکنون از آقای ربیعی میپرسم که حالا کجا زندگی میکنند آیا منزلش در پایین شهر است یا بالای شهر آیا خانه چند صد میلیونی دارد یا چند میلیاردی.
این سخنان اما با واکنش شدید یکی از نمایندگان ا صلاح طلب مجلس مواجه شد و بر این اساس این نماینده معمم با حضور در مقابل جایگاه ناطقان به اظهارات پورابراهیمی انتقاد کرد.
عبدالحمید خدری از جمله اعضای فراکسیون امید خود را به جایگاه ناطقان رساند و با فریادهای خود از طرح این موضوع از سوی پورابراهیمی انتقاد کرد و به نظر میرسید که در بخشی از سخنانش از او میپرسید که وضعیت زندگی خودش چگونه است.
همزمان محمدمهدی برومندی نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی خود را به خدری رساند و سعی کرد این نماینده معمم را آرام کند.
در ادامه چند نماینده دیگر نیز در محل حاضر شدند و خدری را به سمت صندلی خود هدایت کردند که این مساله در ادامه منجر به تجمع حدود ۳۰ تا ۴۰ نماینده مجلس شد اما این پایان درگیری لفظی نبود
محمد قسیم عثمانی دیگر نماینده منتقد ربیعی که به عنوان نخستین ناطق علیه او در این جلسه علنی صحبت کرده بود با حضور در جمع نمایندگان به شدت به خدری انتقاد کرد و لحظاتی درگیری لفظی بین این دو نماینده نیز ادامه یافت. در نهایت نمایندگان با پادرمیانی این درگیری را خاتمه دادند.
به گزارش ایلنا همزمان با این اتفاق صحن علنی مجلس شاهد یک اتفاق حاشیهای دیگر نیز بود. پورابراهیمی که پیش از درگیری لفظیاش با خدری از اتاق فرمان صحن علنی مجلس درخواست کرده بود یک ویدئو مربوط به جلسه رای اعتماد ربیعی در دولت دوازدهم را پخش کند هنگامی که با وقفه در پخش این یوئو مواجه شد به شدت نسبت به این مساله انتقاد کرد و گفت که هیئت رئیسه مجلس با من همکاری نمیکند.
در نهایت مشکل در صدای این ویدئو کار را به آنجا رساند که مسعود پزشکیان نائب رئیس مجلس شورای اسلامی که برای ساعاتی ریاست جلسه علنی امروز را بر عهده داشت از پورابراهیمی خواست فرصت را به غلامرضا تاجگردون دیگر ناطق موافق استیضاح بدهد تا پس از رفع نقص فنی ضمن پخش ویدئو اظهارات خود را بیان کند.
ادعای خرید خبرنگاران توهین به جامعه رسانهای و خبری کشور است
روزبه کردونی، مدیر روابط عمومی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بیانات آقای حسنوند بیش از همه توهین به جامعه رسانهای و خبری کشور است. دوران این برداشت و نگاه که خبرنگاران قابل خرید هستند، مدتهاست در سیستم اجرایی به پایان رسیده است.
وی اظهار امیدواری کرد که در عرصه سیاست بویژه در جریان استیضاح امروز وزیر رفاه ، اخلاق، ادب و انصاف و تقیدهای دینی فدا نشود.
کردونی گفت: کل اعتبارات روابط عمومی وزارتخانه در یک سال به مراتب کمتر از رقمی است که این نماینده از آن حرف زده است.
فریدون حسنوند، در بخشی از نطق استیضاح ربیعی گفت: با دو میلیارد بودجه دوستان خود را در روابط عمومی بسیج کردید که در مسئله استیضاح بر دهان رسانهها ققل بزنند.
همه مشکلات فقر باید توسط ربیعی بر طرف شود؟
مصطفی کواکبیان نماینده مردم تهران به عنوان مخالف استیضاح وزیر کار، رفاه و تعاون اجتماعی در صحن مجلس شورای اسلامی گفت:
- آیا همه مشکلات فقر و موضوعات اجتماعی ما باید توسط ربیعی بر طرف شود؟ جامعه کارگری از ربیعی حمایت کردهاند.
- بنده در دفاع هیچ وزیری تا به حال سخنرانی نکردهام، اما الان وظیفه خودم میدانم نکاتی را بگویم.
- وزارتخانهای که آقای ربیعی بر عهده دارد دارای سه بخش است، که ۸۰/. آن خدماتی و اجتماعی و ۲۰/. آن اقتصادی است. نمایندگان در نامه استیضاح از امور اقتصادی نوشتند، این در حالی است که عموم عزیزان از قسمتهای اجتماعی راضی هستند.
- در دوره قبلی از ۱۵۰ میلیارد تومان این وزارتخانه ، ۱۷ هزار میلیارد تومان به بابک زنجانی و دیگران داده شده بود. بنده نمیگویم زیر مجموعه های اقتصادی این وزارتخانه کمبود ندارد، اما کدام فساد را در این وزارتخانه دیدهاید؟
- بحث ما فساد است، چه فسادی صورت گرفته است تا بنده نماینده قانع شوم؟ خوشبختانه در دوره ربیعی بخش اقتصادی این وزارتخانه، به سمت سهامداری حرکت می کند تا ۴۰/. فقط برای این وزارتخانه باشد و بقیه به دست مردم و بخش خصوصی اداره شود.
- در زمانی که سعید مرتضوی در تامین اجتماعی بود و ما در مجلس هشتم بودیم و یادمان هست که چگونه میخواستند پول این سازمان را میان برخی از نمایندگان تقسیم کنند. حالا عدهای می گویند ربیعی هم چنین کرده است؛ من از ربیعی ماجرا را پرسیدم، او گفت ما به بعضی از نمایندگان وام بانک رفاه دادیم که با دو ضامن وام بگیرند. این چه اشکالی دارد؟ اصلا قابل مقایسه است با کار سعید مرتضوی است؟
- گفته شده مستمری در تامین اجتماعی که در سال ۸۴ داشتیم ۳۲/. بوده و الان ۸۰/. شده است. انصاف است؟ حتی یک روز تاخیر در بخش حقوق بگیران نبوده است. در بخشی از استان ها مثل استان مرکزی گفته اند به اندازه ۲۰ سال هزینه درمان پرداخت کردند، این آمار وجود دارد.
- عزیزانی که معتقد هستند آسیب های اجتماعی تقصیر ربیعی است چرا رئیس شورای آسیب های اجتماعی وزیر کشور است؟ جرات دارید به او بگویید؟ گنه کرد در بلخ آهنگری ... .
- قرار است همه فقر را ربیعی حل کند؟ کمی انصاف و جوانمردی داشته باشیم.
- من به آقای رئیس گفتم که بگذارید مخالفان صحبت کنند و ما جواب بدهیم و گفتند خلاف قانون است.
- آقایانی که میگویید خانه کارگر لشگر کشی کرده ، کجا این اتفاق افتاده است؟ آن ها درخواست راهپیمایی دادند و وزارت کشور اجازه نداد. آقای ربیعی بد کاری کرده که کارگران از او حمایت میکنند. ایشان خودشان کارگر بوده زبانشان را میداند. اگر ربیعی نبود دهها راهپیمایی اعتراضی کارگری پیش میآمد.
- میگویند ربیعی لابیگر قوی است، ولله قسم! من تا حالا در این رابطه صحبت نکرده و توجیه نشدم. خودم خواستم از ربیعی به عنوان بچه انقلاب دفاع کنم. افتخار کنید ربیعی روزی در وزارت اطلاعات بوده، الان ما به وزیر اطلاعات فعلی هم افتخار می کنیم . این حرفها را کسانی می زنند که در کابینه های قبلی سمت داشته اند.
- ما نه بحث اصلاحطلبی داریم و نه اصولگرایی، بدنه مجلس باید نشان دهد که از وزیر مردم دفاع می کند. البته دفاع ما مشروط است اگر در بحثهای کارگری ورفاهی پا پس بکشد من خودم پای استیضاح او را امضا می کنم.
- اگر می خواهید بخش های کارگری دچار تنش نشود و شب عیدی به حداقل حق و حقوق خودشان برسند به او رای دهید. این وزیر خیابان انقلاب به پایین را میشناسد. ما با این استیضاح مشروط مخالفیم.
ربیعی فرزند خانوادهای است که فقر را در آغوش گرفته است
جهانبخش محبینیا نماینده مردم میاندواب در مجلس شورای اسلامی به عنوان مخالف استیضاح وزیر کار گفت:
- درمجلس چطور اجازه میدهند با فردی که شخصیت برجستهای دارد اینگونه سوابق او را مطرح کنیم ما باید خود را جای وزرا بگذاریم.
- ما هر چند که از خیلی از وزرا گلایهمندیم البته که از آقای ربیعی هم گلایههایی هم داریم البته قرار است صلاحیت آنها را مدنظر قرار دهیم.
- اما یادمان نرود که آقای ربیعی بیشتر از همه وزرا به استانها سر زده است و به نظر من لازم است که او را با بقیه وزرا مقایسه کنیم.
- آقای ربیعی فرزند جوادیه تهران است،فرزند خانوادهای که فقر را در آغوش گرفته است.
- ربیعی وزیری بود که از طرف انقلاب آمد او درواقع اولین کسی است که اشتغال نیروهای بیکار را با بدبختی تمام فراهم کرد.
- اکنون در حوزه ربیعی 280 شرکت مدیریتی وجود دارد که تعداد 210 شرکت از آن از بابت رد دیون است و ما در این اثنی دیدیم که ربیعی دستور داد تا سال 97 تمام شرکتهای زیانده حتما واگذار شوند.
- در رابطه با مساله فقر باید بگویم طبیعی است وزارت تعاون در حوزه فقر، بیمه تامین اجتماعی و اشتغال مسئولیت دارد. این را هم بگویم که شاخص فقر ما در سال 84 به میزان 18 درصد بوده است اما در سال 96 متاسفانه به 30 درصد افزایش یافته است اما با همه این وجود باید ببینیم دلیل آن چه بوده است.
موافقان استیضاح با استناد به آمار بگویند چند درصد از برنامهها انحراف داشتهام
علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امروز(سه شنبه 22 اسفند) در صحن علنی مجلس در دفاع از خود گفت:
- حضور در صحن مجلس را فرصتی برای تبیین خردمندانه اهم مسائل کشور و فرصتی برای مباحثهای جدی میان عضو دولت و نمایندگان حول چالش های پیش روی کشور میدانم.
- استیضاح و سؤال مجلس آن چیزی است که از نوجوانی برای آن مبارزه کردهام.
- متأسفم که در همین ابتدا مطابق آنچه در قانون استیضاح آمده بود باید مطرح میشد دوستان در همین اندازه برخلاف مشی قانون عمل کردند. از رئیس مجلس انتظار دارم از طرح مسائل خارج از موضوع جلوگیری کند.
- در 29 مرداد برنامهای به مجلس ارائه دادم و 191 نماینده به آن رأی دادند. مشتاق هستم استیضاح کنندگان شفاف و با عدد و رقم نه با کلیات، انحراف من و همکارانم را از برنامهها اعلام کنند.
- باید مشخص کرد که چند درصد علت نارساییها به ساختارها و چند درصد به مدیریت مربوط است. اینکه ما کلیگویی میکنیم، نهایتاً کسی نمیتواند تصمیم درستی بگیرم.
- اگر هم بنده رأی نیاورم سرباز کوچکی برای نظام خواهم بود.
- من نه به عنوان یک وزیر بلکه به عنوان یک کنشگر میگویم که امروز مسائل بنیادینی پیش روی داریم. به جز سیاست خارجی و خشکسالی که دو مسئله پیش روی ماست، فقر عدالت، آینده مردم، بیکاری مزمن شده مسائلی هستند که پیش روی ما قرار دارد. با فهم درست و اجماع حول آنها میتوانیم این مشکلات را حل کنیم.
- خشکسالی، فقر و موضوعاتی از این دست را در به وجود آمدن این ناآرامیها دخیل میدانم. غالب دستگیرشدگان شغل داشتند و اتفاقات دیگری در این حوادث دخیل است.
- من در وزارتخانه تحت مدیریتم دارای نظریه بودم و با انگیزه بالا، از صبح تا شب کار کردم و تیم قوی به کار گرفتم.
- آقای لطفی در زمان دولت گذشته مدیرعامل هلدینگ سیمان بوده، ایشان سلسله مراتب مدیریتی را طی کرده است. امروز شستا دارای بهترین تیم مدیریتی و افرادی اقتصادی است که توانسته عملکرد خوبی در سازمان تامین اجتماعی داشته باشد.
- بنده از آقای لاریجانی در مجلس قبل درخواست برگزاری جلسه غیرعلنی برای توضیح درباره وضعیت صندوقها را مطرح کردم و آنجا شرایط را تشریح کرده و اخطارهای لازم را دادم اما اکنون خودم به دلیل صندوقها استیضاح میشوم همان کسی که آژیر داد که این شرایط برای صندوقها به وجود میآید.
- 90 درصد شرکتهای تابعه این وزارتخانه در سامانه کداک قابل دسترسی است، 10 درصد مابقی نیز به سمت شرایط رو به رشد حرکت میکند.
- یکی از برنامههای این وزارتخانه تا شهریور 97، خروج بنگاههای کم بازده است چون معتقدم باید از بنگاهداری بیرون آید. اصلا مجلس باید به بنده پاداش دهد که برنامهریزی برای خارج کردن صندوقها از بنگاهداری دارم.
- کارهای اقتصادی ما به گونهای بوده که شرکت شستا با میانگین فروش 8800 میلیارد تومان امروز به 21 هزار میلیارد تومان افزایش یافته و سود خالص شستا از 26 هزار میلیارد تومان به 33 هزار و 500 میلیارد تومان سوددهی و ارزش افزایش یافته است.
- اگر قرار به کار اقتصادی بود، باید بسیاری از کارگران از شرکتهای تحت مجموعه خود اخراج میکردیم اما ما به فکر تثبیت شرایط بودیم. نمونه بارز آن درباره شرکت ذوبآهن است که در زمانی که بنده این وزارتخانه را تحویل گرفتم 8000 نفر پرسنل داشت که این افراد امروز به 16 هزار نفر رسیده است. شرکتی که در سال 94 ، 1300 میلیارد تومان زیاندهی داشت و امروز به سودآوری بالغ بر 110 میلیارد تومان رسیده است، آیا این اقدام نادرستی بوده است؟
- اکنون شرکتهای زیانده بسیاری وجود دارد که نمونه آن فقط در استان تهران به 34 شرکت زیانده میرسد. اگر قرار به کار اقتصادی بود بنده باید کارگران را اخراج میکردم اما به فکر تثبیت شرایط و ایجاد شغل بودم.
ربیعی مجلس را به توپ بست
فریدون حسنوند نماینده مردم اندیمشک به عنوان موافق استیضاح گفت:
- ربیعی شش ماه قبل، وعده اشتغال، اصلاح مدیران، برخورد با مفاسد و جمع کردن باشگاههای سیاسی در مجموعه این وزارتخانه را داد، اما چه شد؟
- استیضاح امروز ربیعی به دلیل عدم وفای عهد وی به وعدهها و ناتوانی در مدیریت است، آقای ربیعی! آیا شرکت نفتکش متعلق به تو نبود؟ آیا سانحه آن را به گردن گرفتی و اظهار تأسف کردی و یا فقط فرافکنی کردی؟ آقای ربیعی چرا سانحه سقوط هواپیما و سانحه ریلی را به گردن نگرفتی؟
- آقای ربیعی! بیاعتنایی شما به جامعه کارگران ما را وادار به استیضاح شما کرد، آیا در تقاطعها کودکان کار را نمیبینی؟ آیا زنان را نمیبینی که با جورابفروشی از عفت خود محافظت میکنند؟ آقای ربیعی! شما برای آنها چه کردی؟
- آقای ربیعی! شما در زمان اخذ رأی اعتماد گفتید مسئول مستقیم در رفاه اجتماعی هستید، چرا اقدامی نکردید؟ و اگر ناتوان بودید چرا استعفا ندادید؟ آقای ربیعی شما دوستان خود را با 2 میلیارد بسیج کردید تا بر دهان رسانههای منتقد مهر بزنند، شما فراخوان دادید تا کارگران جلوی مجلس تجمع کنند، شما بدعتی گذاشتید که منحصر به زمان قاجار بود.
- آقای ربیعی! چرا برای کارگران و بازنشستگانی که ماهها در کنار مجلس حضور داشتند کاری نکردید؟ شما مجلس را به توپ بستید، آیا میشود وزیر ورزش استیضاح شود و ورزشکاران مقابل مجلس بیایند؟ پس وظیفه نمایندگان مجلس چیست؟
- شما اعلام کردید من مسئول اشتغال در کشور هستم، وقتی مردم به مشکلات حوزه اشتغال اعتراض کردند، شما گفتید من مسئول نیستم، پس مسئول این کار کیست؟
- شما عضو اتاق فکر ستاد میرحسین موسوی بودید، شما در روز انتخابات با میرحسین موسوی به پشت تریبون رفتید و اعلام پیروزی کردید، ای کاش بر اعتقادات خود ثابت قدم بودید، شما به مجلس اصولگرا آمدید و گفتید من نفوذی نظام در بین آنها بودم، درود بر انسانهایی که بر اصول خود ثابت قدم هستند.
- شما به جمع نمایندگان فراکسیون امید میروید و میگویید چون نمیخواهم از اصولگرایان استفاده کنم به من کمک کنید و در جمع نمایندگان فراکسیون اصولگرا مدعی هستید چون نمیخواهم از اصلاحطلبان استفاده کنم به من کمک کنید. آقای ربیعی! آیا این صداقت است؟
- شما خبرنگارانی را به کار گرفتید تا به نمایندگان توهین کنند، شما قومیتگرایی را ترویج دادید. آقای ربیعی! این منصب هم از ما و شما میگذرد، برای یکبار هم شده به ناتوانی خود اعتراف کرده و استعفا دهید.
- ملت بزرگ ایران! شما به خیابانها آمدید و برای مشکلات اشتغال، اقتصاد و فساد اعتراض کردید، امروز ما برحسب وظیفه استیضاح وزیر را در دستور کار قرار دادیم، و هر چه مجلس تصمیم بگیرد ما میپذیریم.
ربیعی با گریه وزارتخانه را به سراشیبی پیش می برد
ابوالفضل حسن بیگی نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی گفت:
- متأسفانه آقای ربیعی بر اساس فشارها طی چند سال گذشته در مقام وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی باقی مانده است، مجلس با نیت خیرخواهانه بخشی از ثروت کشور را در اختیار این وزارتخانه قرار داده است تا وزیر و عوامل این مجموعه به بازنشستگان، نیروهای محروم و غیره خدمت کنند.
- وزارتخانه مذکور150 میلیارد دلار سرمایه در اختیار دارد، اگر این رقم در اختیار بانکها قرار گیرد سالانه 30 میلیارد دلار سود ایجاد میکند که طی مدت 4 سال تصدی وزارت باید 120 هزار میلیارد تومان سود ایجاد شود.
- طبق اعداد و ارقام اعلام شده نباید حقوق و مزایای هیچ فرد بازنشستهای عقب بیفتد.
- پتروشیمیها باید سالانه 30 میلیارد دلار سود داشته باشند و بر این اساس سود حاصله به خزانه واریز شود اما این اتفاق رخ نمیدهد.
- مجموعه شستا نیز زیرمجموعه این وزارتخانه است و با سود حاصل از آن میتوان یک کشور را اداره کرد؛ در این بین همه دولتمردان، کارگران و غیره اذعان میکنند که 10 سال آینده ظلمهای صورت گرفته مشخص خواهد شد.
- آقای جهانگیری! باید وزیری قدرتمند با نگاه اقتصادی، صنعتی و مدیریتی برای وزارتخانه کار، تعاون و رفاه اجتماعی انتخاب شود نه وزیری که نگاه جنگ روانی داشته و با گریه وزارتخانه را به سراشیبی پیش ببرد؛ خطاب به جناحی که عنوان میکند این وزیر سهمیه ما است عنوان میکنم ربیعی را بردارید و وزیر قدرتمندی برگزینید که مجلس هم به او رأی بدهد.
- مگر شما اعلام نکردید نگاه جوانگرایانه دارید، چرا به جوانان بها نمیدهید.
ربیعی تبدیل به کیسه بوکس دولت شده است
حسین مقصودی نماینده مردم سبزهوار در مجلس شورای اسلامی امروز (سهشنبه 22 اسفند) در صحن علنی مجلس و در موافقت با استیضاح علی ربیعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، گفت:
- در مجلس مصوب کرده بودیم که روستاییان بالای 60 سال که 10 سال حق بیمه دادند بازنشسته شوند اما از تیر امسال، وزارت رفاه یک نفر را بازنشست نکرده است.
- شما میگویید پول جهت پرداخت به بازنشستگان روستایی به ما نمیدهند؛ در حالی که شما باید به جای لابی کردن جهت چند صباح بیشتر در قدرت ماندن برای گرفتن حق و حقوق بازنشستگان لابی میکردید.
- اگر یک قالیباف یک روز بر سر کار نرود بیمه او قطع میشود، اوضاع این وزارتخانه عریض و طویل را بنگرید اگر صدای کارگران و بازنشستگان را میشنیدید این اغتشاشات به وجود نمیآمد.
- اگر رئیس جمهور پیام مردم را میشنید قطعاً آقای ربیعی را هم مانند آقای فانی مجبور به استعفا میکرد.
- کارگران بسیاری دو سال است که عیدی نگرفتهاند، بیایید برای اصلاحات واقعی و شنیدن اعتراضات کارگران به رفتن آقای ربیعی از وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی رأی مثبت دهیم.
- مجلس دهم عزت خود را از دست داده است؛ اگر میخواهید امید در دولت تدبیر و امید به کارگران و بازنشستگان برگردد به این استیضاح رأی دهید.
- آقای ربیعی تبدیل به کیسه بوکس دولت شده است و به نفع ایشان است که با رأی نمایندگان در سمت دیگری مشغول شود.
اگر جوانان صفر مرزی را جذب نکنیم داعش و کومله آنان را جذب میکنند
شهاب نادری نماینده مردم پاوه در مجلس شورای اسلامی و موافق استیضاح علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی صبح امروز در صحن علنی مجلس گفت:
- شما برای اینکه نمره خودتان در مقابل سونامی فقر بالا کنید، سونامی فقر را پایین کشیدید. معاون شما در مصاحبه با روزنامه اعتماد خط فقر را در سال 96، 700 هزار تومان اعلام کرد تا با این نرخ حضرت عالی قهرمان شوید. این درحالی است که مطابق با نظر کارشناسان نرخ فقر 2.5 میلیون تومان است. به برکت مدیریت شما در این مدت 6 ساله در حوزه رفاه 80 درصد جامعه ما زیر خط فقر هستند.
- شما که مسئول اشتغال کشور نیستید. خودت این را گفتهای، ولی 40 درصد بنگاههای اقتصادی کشور در دست شما است. شما باید اعضای هیئت مدیره شرکت تابعه خود را اعلام میکردید تا بدانند سرمایه اشتغال جوانان در دست چه کسانی است. ماحصل دوران مدیریت حضرت عالی این بوده است که ارزش دارایی سرمایه کارگران به دو درصد تنزل پیدا کرده است. این درحالی بود که اگر شما و وزارتخانه طویل شما نبود و سرمایه کارگران را در بانک میگذاشتیم، 20 درصد حداقل ارزش افزوده برای کارگران داشت.
- شما در نقطه صفر مرزی که چندین بار هم خودم پیش شما آمدم و این را گفتم که اگر ما جوانان آنجا را جذب نکنیم، داعش و کومله آنها را جذب میکنند، چه اقدامی انجام دادید؟ حضرت عالی با یک رایزنی کاری کردید که ما کوتاه آمدیم و میگفتید که انجام میدهم، اما متأسفانه امروز اگر جوانی در نقطه صفر مرزی بیکار باشد مشکلات امنیتی برای کشور به وجود میآورد و اگر جوانی بیکار در تهران باشد آسیب اجتماعی به وجود میآورد.
مرد باشید و و بگوید کدام نمایندگان از شما باج خواستند
محمدقسیم عثمانی، موافق استیضاح به تندی از ربیعی انتقاد کرد و گفت:
- طبیعی است که وزیری که عملکرد مثبت برای دفاع نداشته باشد از هر ابزاری برای مبارزه با استیضاح استفاده میکند و آقای ربیعی یکی از نمونههای بارز این مبارزه است.
- اگر آقای ربیعی همانقدر که به مقابله با استیضاح میپرداخت به وظایف خود در وزارتخانه عمل میکرد امروز وضع کارگران و بازنشستگان به گونه دیگری بود.
- قدرت شایعه پراکنی و ایجاد شک و دو دلی از سوی هواداران آقای ربیعی در دل استیضاح کنندگان قابل تقدیر است! همدستان شما (ربیعی) استیضاح کنندگان را متهم کردند که چون شما به آنها باج ندادهاید استیضاح را کلید زدهاند؛ مرد باشید و پشت همین تریبون بگویید که کدام نماینده از شما باج خواسته است صریحا اعلام کنید تا در هیات نظارت بر رفتار نمایندگان عذر این نماینده را بخواهیم و در غیر این صورت مجلس به واسطه اتهام بر نمایندگان عذر شما را خواهد خواست.
- ربیعی وزارت تعاون را به وزارت «حصر تعاون» تبدیل کرده است. مدیریت شما موجب شده است که سهم تعاونیها از اقتصاد کشور هر روز کاهش یابد و امروز بیش از 28 درصد تعاونیها به حالت تعطیل درآمده است و استمرار مدیریت شما تعاون را از عرصه اقتصاد حذف میکند.
- ربیعی وزیر کار نیست بلکه وزیر کارفرما است. به جایی رسیدی که به وضع کارگران به تشکلها رسیدگی میکنید تا در چنین روزی به کمک شما برسند.
- امروز کارگران با مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد حداقل حقوق را میگیرند و اگر هم اعتراض کنند اخراج میشوند و از حق بیمه هم برخوردار نیستند.
- شما میگویید اگر کسی اعتراض کند رسیدگی میکنید اما شما او را از چاله به چاه میاندازید و شما مسئول همه این چالهها و چاهها پیش پای کارگران هستید.
- مقابل وزارتخانه شما دفتر پیشخوان دولت است که خانمهایی با مدارک کارشناسی و ارشد در آن روزی 15 ساعت با 500 هزار تومان حقوق کار میکنند؛ اگر توان بیرون آمدن از اتاقتان را ندارید حداقل پرده اتاق را کنار بزنید تا وضع آنان را ببینید.
- شما صندوق تامین اجتماعی را به وجهالمصالحه باندی و جناحی تبدیل کردید؛ الحق شما استادید! استاد گماردن افراد متخصص در تخصصهای غیرمرتبط.
- شما متخصص ارتوپدی را مدیرعامل تامین اجتماعی کردید بعد میگوید صندوق تامین اجماعی در حال ورشکستگی است، شما متخصص جامعه شناسی را به عنوان رئیس سازمان فنی و حرفهای منصوب کردید و به ما میگویید چون یک کرد و اهل سنت را منصوب کردهام، از استیضاح صرفنظر کنید در حالی که با این انتصاب غیرتخصصی موجب شدید راه برای انتصاب سایر کردها مسدود شود.
- شما و مدیرانتان جمعا توان دویدن 100 متر را هم ندارید.
مخالفت فراکسیون امید با استیضاح وزرا
جلسه استیضاح وزیرکار آغاز شده و از مجلس خبر رسیده که فراکسیون امید در جلسه صبح امروزش سرانجام به این نتیجه رسید که با استیضاح هرسه وزیر کار، راه و کشاورزی مخالفت کند.
همچنین گفته می شود فراکسیون مستقلها نزدیک به علی لاریجانی درباره استیضاح ربیعی و آخوندی تصمیم مشترک فراکسیونی ندارند. با توجه به اینکه نفوذ این فراکسیون در مجلس بالاست، احتمال استیضاح وزرا هم با این تصمیم بالا می رود.
حضور جهانگیری در جلسه استیضاح
اسحاق جهانگیری ، معاون اول رئیس جمهور برای استیضاح وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی در قوه مقننه حضور پیدا کرد. همچنین ولی الله سیف رئیس بانک مرکزی، حسینعلی امیری معاون پارلمانی ریاست جمهوری، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و سیدتقی نوربخش رئیس سازمان تامین اجتماعی برای همراهی وزیر تعاون در صحن علنی حاضر شدند.