واکنشهاي مرتبط با مراسمهاي ۱۶آذر
تهران امروز نوشت: 16 آذر، روزي 56 ساله است. سال 32 و پس از حوادث کودتاي 28 مرداد، سفر نيکسون، معاون رئيس جمهور آمريکا به ايران با واکنشهاي منفي بسياري روبهرو ميشود. ايرانيان، آمريکا را متهم رديف اول کودتاي 28 مرداد و بازگشت شاه به عرصه قدرت ميدانستند و به همين سبب موجي از تلاشها براي ناکامي سفر مقام آمريکايي صورت ميگيرد.
اين تلاشها اما با واکنش خشونتآميز رژيم روبهرو ميشود و اين خشم بيش از همه چيز متوجه دانشگاه و دانشجويان ميشود و سرانجام سه دانشجوي دانشگاه تهران(قندچي، شريعترضوي و بزرگنيا)، قرباني گلولههاي کينه ميشوند. در سالهاي اخير نيز 16 آذر به عنوان روز دانشجو، همواره نماد مبارزه با استعمار و استبداد بوده است و سه دانشجوي شهيد، سمبلهاي اين مبارزه.
اعترافات پخش ميشود
آنگونه که برخي سايتهاي نزديک به دولت خبر دادهاند، همزمان با فضاسازيهاي رسانههاي غربي و ضدانقلاب در آستانه روز دانشجو، اعترافات و افشاگريهاي برخي از دستگير شدگان حوادث پس از انتخابات پخش خواهد شد. بنابراين گزارش، در اين برنامه تلويزيوني چندساعته، عبداللهمومني سخنگوي ادوار تحکيم وحدت، درباره برنامهريزيهاي انجام شده براي سوءاستفاده از جنبش دانشجويي سخن خواهد گفت.
اين اقدام در واقع واکنشي است به اقداماتي که براي منحرف کردن تجمعات و برنامههاي 16 آذر از روال هر ساله خود صورت گرفته و به همين سبب برخي نهادها و سازمانهاي مسئول براي روشنتر شدن فضا و تنوير افکار عمومي تصميم به پخش اعترافات عبدالله مومني گرفتند.
برنامههاي امنيتي
فراهم شدن تمهيدات امنيتي براي برگزاري مراسمهاي روز 16 آذر نيز امري قابل انتظار است. در همين راستا، سردار احمديمقدم، فرمانده ناجا در پاسخ به سوالي در رابطه با اقدامات پليس به مناسبت 16 آذر گفته است: هنوز از برنامه خاصي كه قرار باشد اتفاق بيفتد اطلاعي نداريم اما هر تجمعي بايد به صورت فراخوان و قانوني اتفاق افتد. اگر غيرقانوني باشد پليس با آن برخورد قاطع ميكند.
وي در مورد افزايش حضور نيروهاي پليس در سطح خيابانها در روز 16 آذر نيز گفته است: بستگي دارد كه در آن روز چه اتفاقي بيفتد و در حال حاضر تصوري از اتفاق آن روز نداريم، بنابراين نميتوانم برنامه پليس را ارائه پيشبيني كنم. در همين زمينه، فرمانده انتظامي تهران بزرگ با اشاره به اينكه پليس اجازه ايجاد ناامني را در روز 16 آذر نميدهد، تاكيد كرد: حضور مامواران پليس در اين روز مانند سالهاي گذشته است. سردار رجبزاده تاکيد کرده است: هر جايي كه بخواهد ناامني وجود داشته باشد، پليس در آن نقطه حضور خواهد داشت و اجازه ناامني را نميدهد.
مراسم در دانشگاهها برگزار ميشود
در سوي ديگر و براي تامين بيشتر امنيت مراسمهاي مرتبط با اين روز، در روزهاي گذشته جلسه مشترکي بين مقامات استانداري تهران و روساي دانشگاههاي تهران برگزار شده است. درباره نتايج اين جلسه، استاندار تهران و معاون سياسي اجتماعياش به اظهار نظر پرداختهاند.
بر اساس گفتههاي استاندار تهران، با توجه به اينکه هيچ درخواست رسمي تجمعي براي خارج از دانشگاهها مطرح نشده، مراسم داخل دانشگاهها، با مسئوليت روساي دانشگاهها و مسئولان آموزش عالي برگزار ميشود. وي با اشاره به اينکه جريانات فرصتطلب و رانده شده از متن مردم و دانشجويان تلاش خواهند كرد مانند ايام گذشته بر موج برنامههايي كه مردم و جريانهاي همراه با نظام انقلاب دارند سوار شوند و خودشان را نشان دهند و ايجاد مزاحمت كنند.
به اين گروهها توصيه کرده است: «همراه مردم، انقلاب، نظام و رهبري خودشان را تطبيق دهند و اجازه دهند فضاي جامعه، فضاي وحدت، همدلي، انسجام و كار و تلاش باشد و با غوغاهاي بيحاصل و تمكين به حرف افرادي كه خير و صلاح انقلاب و كشور ما را نميخواهند اجازه ندهند فضاي كشور آسيب ببيند.»
رئيس شوراي تامين استان تهران همچنين با تاكيد بر اينکه هيچگونه تمهيدات امنيتي براي روز 16 آذر پيشبيني نكردهايم، گفت: «اين مساله تنها در شرايطي بروز ميكند كه ما احساس كنيم براي آسايش و نظم عمومي مردم اخلال ايجاد شود و برابر قانون با آنها برخورد ميشود. تمدن همچنين گفته است: اگر براي برگزاري مراسم در بيرون دانشگاه دلايل کافي وجود داشته باشد، بررسي خواهد شد.
وي تاکيد کرده است: ما روز 16 آذر را نيازمند تمهيدات امنيتي نميدانيم. مراسم روز 16 آذر با حضور دانشجويان برگزار ميشود و ما اميدواريم هيچ اتفاقي روي ندهد كه به پاسداشت مقام دانشجو لطمه وارد كند. در همين حال، صفرعلي براتلو با اشاره به اينکه تاكنون براي برگزاري مراسم چند مجوز براي بسيج دانشجويي صادر شده است، از عدم وصول درخواست برگزاري مراسم توسط انجمن اسلامي دانشگاهها خبر داد و افزود: پيشبيني ما از نوع برگزاري مراسم 16 آذر اين نيست كه در اين روز شلوغي رخ دهد.
معاون استاندار تهران با تاكيد بر اينكه اگر گروهي درخواست تجمع خارج از دانشگاه داشته باشد، مجوزي ارائه نخواهد شد و پليس هم موظف است طبق قانون از تشكيل اين گونه تجمعات جلوگيري كند، گفت: اگر چه در مورد 16 آذر تبليغات وسيعي در رسانهها انجام شده، اما پيشبيني اين است كه مشكل خاصي پيش نخواهد آمد.
يک جلسه مشکوک
با وجود همه خوشبينيها، دبير كل اتحاديه جامعه اسلامي دانشجويان با اشاره به ديدار اعضاي انجمن اسلامي دانشگاه تهران با هاشمي رفسنجاني اظهار داشت: در حالي كه اقدامات افراطي اين اشخاص در جهت آلوده كردن فضاي دانشگاه تهران در روز 13 آبان كاملا مشهود بود، اين ديدار اقدام عجيب و مشکوکي بود.
وي با اشاره به حوادث روز قدس و 13 آبان گفت: مطمئنا اين جريان برنامههايي را نيز براي 16 آذر و روزهاي مهم تاريخي آينده نيز دارد و بايد ديد كه اين ديدار در آستانه 16 آذر با چه هدفي انجام شده و در حقيقت فلسفه ديدار اعضاي افراطي انجمن اسلامي دانشگاه تهران كه در اغتشاشات اخير اين دانشگاه نقش فعال را ايفا ميكردند كمي مشكوك است و اين ديدار قابل توجيه نيست. او همچنين تاکيد کرده است: با توجه به اهميتي كه روز 16 آذر براي جنبش فتنه دارد اين جلسه ميتواند اعلام حمايت مجدد هاشمي از اين جريان باشد.
آمپولهاي سمي هم به ميدان آمدند
يکي از جالبترين خبرهاي حاشيهاي مرتبط با روز دانشجو اما روز سه شنبه منتشر شد. بر اين اساس، در آستانه روز دانشجو (16 آذر) يك تيم وابسته به دستگاههاي امنيتي غربي با كمك سر پلهاي داخلي خود آمپولهاي حاوي يك ماده جديد ميكروبي را به كشور وارد كردهاند.
اين اقدام براي اين صورت گرفته است تا با كشته سازي از ميان معترضان يك سناريوي جديد را آغاز كنند. اين «آمپولهاي سمي» كه در آزمايشگاههاي چند كشور غربي جواب داده بود، طوري ساخته شده كه به محض تزريق به بدن، آسيب جدي از فلج اندام گرفته تا حد مرگ به فرد هدف وارد كند. تجربه تلخ روزهاي بعد از انتخابات براي مردم ايران و كشته شدن جمعي از هموطنان، علت طراحي دوباره دستگاههاي امنيتي - اطلاعاتي غربي براي اجراي كشتهسازي اعلام شده است.
بازار شايعه و اتهام پر رونق است
چهار روز مانده به 16 آذر، همچنان بازار شايعهسازي در مورد روز دانشجو پررونق است و چه بسا که پرحجم شدن فضاسازيهاي رسانهاي و تبليغاتي، فرصتي براي گراميداشت ياد سه دانشجوي شهيد و فلسفه مبارزات آنان پيش نيايد.