ترنج موبایل
کد خبر: ۳۷۲۱۵۲

جلسه طرح سوال از رییس جمهور

مجلس از پاسخ‌های روحانی قانع نشد

مجلس از پاسخ‌های روحانی قانع نشد

طرح سوال از رییس جمهور کمتر از یک ماه پیش با بیش از ۸۰امضا اعلام وصول شده بود. این طرح پنج محور دارد که عبارت است از "عدم موفقیت دولت در کنترل قاچاق کالا و ارز، استمرار تحریم‌های بانکی، عدم اقدام شایسته دولت در خصوص کاهش نرخ بیکاری، رکود اقتصادی شدید چندین ساله و افزایش شتابان نرخ ارز‌های خارجی و کاهش شدید ارزش پول ملی. "

تبلیغات
تبلیغات

آغاز جلسه طرح سوال از رییس جمهور در مجلس

فرارو- جلسه علنی مجلس شورای اسلامی برای بررسی طرح سوال از رییس جمهور، برگزار شد. طرح سوال از رییس جمهور کمتر از یک ماه پیش با بیش از 80امضا اعلام وصول شده بود. این طرح پنج محور دارد که عبارت است از "عدم موفقیت دولت در کنترل قاچاق کالا و ارز، استمرار تحریم‌های بانکی، عدم اقدام شایسته دولت در خصوص کاهش نرخ بیکاری، رکود اقتصادی شدید چندین ساله و افزایش شتابان نرخ ارز‌های خارجی و کاهش شدید ارزش پول ملی. " در پایان بررسی طرح سوال نمایندگان مجلس از پاسخ های روحانی به چهار سوال قانع نشدند آنها فقط از پاسخ های روحانی درباره برجام و تحریم ها قانع شدند.


تبلیغات

اگر مجلس از پاسخ‌های رییس جمهور قانع نشود، چه می‌شود؟

با توجه به اینکه نمایندگان مجلس امروز از پاسخ های ورحانی به چهار سوال قانع نشدند، حالا سوال مهم این است که چه اتفاقی رخ خواهد داد.

ماده ۲۱۳- چنانچه اکثریت نمایندگان حاضر در جلسه از پاسخ رئیس جمهور به سوالی قانع نشده باشند و موضوع مورد سوال نقض قانون یا استنکاف از قانون محسوب شود، آن سوال به قوه قضائیه ارسال می شود.

نمایندگان از 4 پاسخ روحانی قانع نشدند

رای گیری درباره پاسخ های روحانی به سوالات نمایندگان از رییس جمهور پایان یافت و نمایندگان از چهار پاسخ روحانی قانع نشدند.

نمایندگان از پاسخ رییس جمهور درباره "دلیل استمرار تحریم های بانکی" قانع شدند.

از پاسخ‌های رئیس‌جمهوری درباره "قاچاق"، " کاهش بیکاری "، "رکود اقتصادی"، "افزایش نرخ ارز" قانع نشدند.

پایان سخنان روحانی

توضیحات رییس جمهور در پاسخ به سوالات نمایندگان پایان یافت. رای گیری مجلس آغاز شد.

روحانی: در بحران نیستیم، در آسیبیم

روحانی گفت:

  • پی ام دی چیزی بود که تمام کارشناسان می‌گفتند غیر ممکن است بتوانید برطرف کنید.
  • طرح نظامی بلند مدت تبدیل به ۵ ساله شد، در زمینه اقتصادی هم قدم های اساسی برداشته شد، برخی هم نشد که عمدتا تقصیر آمریکا بود.
  • نمایندگان محترم می فرمایید زندگی مردم مطلوب نیست و ناراحتند، کاملا درست است. میپرسم آیا دولت یازدهم برای رفاه مردم کاری نکرد، آیا تورم در طور ۴ سال ۶۰ و چند درصد شد، حقوق کارگر، دوبرابر نشد. آیا مستمری ۳.۴ برابر و در برخی مواقع به ۴ برابر افزایش ندادیم؟
  • دوستان می‌گویند اگر اشتغال دارند، آنهایی که رفتند را حساب نکردید، من می گویم اشتغال خالص، یعنی همه رفته ها از اشتغال جدید کم شد، این حرف من نیست، حرف مرکز آمار است
  • در دنیای امروز آنچه که من قول دادم در انتخابات ۹۲ و انتخابات ۹۶ گفته ام راه من، راه اعتدال است، با تندروی به جایی نمی‌رسیم، از راست باشد یا چپ. راهی جز اعتدال و دوستی و برادری و وحدت نداریم.اشکالی ندارد مخالف دولت باشید، اما وحدت داشته باشیم
  • خواهش میکنم هم شما هم ما، هرکاری می خواهیم بکنیم، اصل ۴۰ قانون اصاصی را بخوانیم؛ نمی‌توانیم به منافع ملی آسیب بزنیم.
  • اینکه دولت نقص دارد، حتما دارد. اما تلاش من این بوده که بهترین‌هارا جمع کنم. به همین دلیل است که سوال می کنید، استیضاح می‌کنید و این حق شماست.
  • مهم است دست به دست هم بدهیم برای حل مشکل مردم. مردم نمی‌خواهند از من بپرسید و من آمار و ارقام بدهم. مردم درد را بهتر از من و تو می‌دانند و به صورت روزمره‌ای می‌بینند. در مغازه و اتوبوس.
  • لمس این مساله که زندگی مردم توام با سختی شده، وجود دارد. کمردم درمان موقع نمی‌پذیرند. درمان دائم می خواهند. چطور درست می‌شود؟ با کار دولت؟ بهتنهایی نه، با کار مجلس؟ به تنهایی نه. با کار قوه قضاییه؟ به تنهایی نه. همه با هم
  • پشت تریبون ها نگویید دچار بحران شده‌ایم. ما در مرحله آسیبیم، در گاهی مواقع در لبه آسیبیم، اما نه بحران. ما مشکل داریم، باید دست به دست هم بدهیم.
  • ما بدون ایراد نستیم، شما باید تذکر بدهید. اما هیچ تصمیم بدون مشورت جمعی انجام نمی‌دهم. من برای تصمیمی، صددرصد قاطع بودم، اما دیدم حمع مخالف است و از تصمیمم برگشتم.
  •  

حسن روحانی: اگر من تهدید به ترور شوم اهمیتی ندارد

حسن روحانی در بخش دوم سخنانش گفت:

  • من اولا از وزرای مربوطه در زمینه همه این ۵ سوال و نکاتی که در زمینه آن مطرح شد، توضیح لازم به نمایندگان بدهند، هم به مردم
  • نکته اساسی این است که چه شد کشور؟ کشوری که در مسیر آرام حرکت می‌کرد و امد در منطقه خلیج فارس و همان ایام انتخابات بود و حماسه بزرگ را آفریدند و ضربه بزرگی را به ترامپ و کشورهای اطرافش زدند، چرا یک مرتبه تغییر کرد؟
  • تاریخ این تغییر ۵ دیماه ۱۳۹۶ است؛ هرکس تاریخ دیگری بدهد، آدرس غلط داده است. ۵ دی ۹۶ بود که مردم دیدند ناگهان عده‌ای امدند، شعار می‌دهند و بعد شعارهای هنجارشکنانه و غیرقابل قبول برای مردم.
  • مردم دچار حیرت شدند، پاسخ قاطع در راهپیمایی ها دادند، اما حادثه کم‌نظیری بود و نداشتیم. حادثه دیماه آقای ترامپ را به طمع انداخت تا در اواخر دیماه اعلام کند من در برجام نمی‌مانم مگر آنکه اروپا و دیگران درباره منطقه و موشک همراه شوند و اگر نشوند، یکجانبه خارج می‌شوم
  • بعد از آن تهدید و با ناآرامی داخل، مردم نگران شدند. بدانید تخریبِ، خرابی می‌آورد. بدانید سیاه نمایی، زندگی مردم به سمت سیاهی می برد. کلام نیست، شعار در گوشه و کنار نیست. البته اگر شعار درباره فردی مثل حسن روحانی باشد، اهمیتی ندارد. من اگر تهدید شوم به ترور، مهم نیست.
  • چه شد که عده‌ای هوس کردند رییس جمهور را مملکت را به ترور تهدید کنند؟ احساس کردند اختلاف وجود دارد
  • اگر اتحاد داشته باشیم،‌فیضیه انقلاب به جایی تبدیل نمی‌شود که آب به آسیاب دشمن بریزند.

ذوالنور: چه اتفاقی افتاده که بازار ما بهم می‌ریزد؟

ذوالنور، نماینده قم  به عنوان طراح سوال درباره توضیحات روحانی اظهاراتی را مطحر کرد. 

او گفت:

*رییس جمهور کاهش قاچاق را از ۲۵ میلیارد دلار به ۱۲.۵ میلیارد دلار فرمودند و بخشی هم از کاهش واردات از ۷۰ میلیارد دلار به ۴۰ میلیارد دلار گفتند.

*اگر این آمارها صحیح باشد، باید در چندجا نمود داشته باشد؛ تقاضای ارز کاهش پیدا کند. خودنمایی حنش خارجی باید کم شده باشد. باید تولیدات داخلی برای تامین آن کاهش بیشتر فعال شده باشد. اما چنین نشده است. اما این بحثی که قاچاق و واردات کم شده، درست نیست.

*آقای رییس جمهور، در این ۶ سال که رییس جمهور هستید، تاگنون نماینده ویژه در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نداشتید.

*گفتید با ۳۰۰ بانک دنیا ارتباط برقرار شد، این ارتباط با بانک‌های بزرگ دنیاست یا بانک های کوچک دنیاست؟ اگر مشکل نرم افزار است، با بانک‌های کوچک و درپیتی مشکل نداریم و با بانک های بزرگ داریم؟

*اگر ارجاع به FATF می‌دهید، که بخشی تصویب شد، این دوسال که مشکل FATF نداشتیم، چرا بانک های بزرگ دنیا با ما ارتباط نگرفتند؟مشکل در برجام بود. قصه این است. برجام ماموریت را انجام نداد. تحریم های بانکی سرجایش است.

*بعدی درباره بیکاری است؛ زمانی که مسکن مهر ساخته شد، کارگران سر کار بودند. سه سال بعد از شروع بکارتان گفتید دو میلیون و ۶۰۰هزار شغل ایجاد کرده اید، سال بعد هم گفتید ۷۰۰ هزار تا، میشود سه میلیون و ۳۰۰هزار شغل، اما اکنون می‌گویید دو میلیون و ۷۰۰هزار تا تاکنون

*گفتید ساعت ۹ نمی‌دانیم ساعت ۱۱ قیمت ارز چه می‌شود. مشکل کجاست؟ مشکل خودشیفتگی است، مشکل مشورت نکردن با کارشناسان است.

*چه اتفاقی افتاده که بازار ما بهم می‌ریزد؟ این فضا را کی درست کرد؟ یک کاخی ساختید به اسم کاخ آرزوها، برجام و تهش ارتباط با آمریکا بود. توانمندی داخلی تکیه نشد، ارتباط با همسایگان فراموش شد. بارها گفتاید برای گزینه‌های مختلف برنامه دارید. اما ما نتوانستیم مدیریت کنیم. مشکل در توزیع ارز بود

پایان بخش اول سخنان روحانی

بخش اول سخنان حسن روحانی در مجلس پایان یافت. او حدود 25 دقیقه دیگر برای دفاع از سخنان خود دارد.

پاسخ کوتاه روحانی درباره ارز

روحانی در پاسخ به سوال مجلس درباره وضعیت ارز گفت:

  • تنها دولتی هستیم که با رشد منفی سر کار آمدیم، اما از سال ۹۳ رشد اقتصادی داشتیم و ۹ فصل پیاپی، رشد اقتصادی را پشت سر گذاشتیم
  • اما چرا شرایط ارز چنین شد؟ عامل اقتصادی بود یا سیاسی بود یا عامل روانی بود؟ یا همه اینها بود؟
  • در زمینه ارز اثار سیاست خارجی و روانی بیشتر بوده است تا شرایط اقتصادی داخلی.
  • قبل از تحریم امریکا جوری تصمیم گرفتیم و پس از آن جور دیگری تصمیم گرفتیم. تصمیم اول، احماع همه اقتصاددان‌های ما بود. می دانستیم چه شرایطی دارد، اکنون هم پیش‌بینی‌های خود را انجام داده‌ایم.

رییس جمهور تاکید کرد در بخش دوم پاسخ های خود درباره ارز به تفصیل سخن می گوید.

پاسخ روحانی به سوال درباره بیکاری

روحانی، رییس جمهور در پاسخ به مجلس درباره بیکاری گفت: 

  • در زمینه بیکاری، ببینید از سال ۸۴ تا ۹۱ چقدر بوده است؟ اشتغالخالص ما آنقدر کم بوده که نمی توانم بگویم؛ ۱۰ هزار نفر بوده!
  • اشتغال خالص ما در طول خالص ما دو میلیون و ۷۰۰هزار نفر است. این افتخار بزرگ برای کشور است.
  • به آمار بانک مرکزی، مرکز آمار مراجعه کنید. البته اشتغال ارتباط خارجی می‌خواهد، امنیت داخلی می‌خواهد، آرامش سیاسی می‌خواهد. اما برای اولین بار در بهار ۹۷ بیش از داوطلب کار، کار ایجاد کردیم؛ ۷۱۱ هزار نفر جویای کار بودند، ۷۵۶ هزار کار ایجاد شده.
  • البته مردم ما قانع نیستند، هنوز بیکاری فراوانی داریم. بیکاری مضمن چندین ساله داریم، رقم بیکاری ما ۱۲.۱ درصد است و به نظر من قابل قبول نیست. خانواده‌های فراوانی هستند که این اشتغال را حس نکرده اند.
  • اگر دولت یازدهم و دوازهم مثل نهم و دهم کار می‌کرد، رقم بیکاری ما ۲۲ درصد بود. این هنر دولت یازدهم و دوازدهم است. که البته در همهاین زمینه ها قوای دیگر کمک کردند

روحانی، رییس جمهور در پاسخ به سوال مجلس درباره برجام و روابط بانکی:

  • دستاوردهایی در برجام داشتیم که از بین نمی‌رود. تحریم تسلیحاتی کشور را تقلیل دادیم به ۵ سال که ۲.۵ سال دیگر تمام می‌شود
  • در زمینه اقتصادی هم گشایش‌هایی هم حاصل شد. بعد از امضای برجام و اجرایی شدن، تحریم‌هایی که مربوط به برنامه هسته‌ای بود، لغو شد. اما تحریم‌ها بخش‌های دیگر دارد که به هسته‌ای مربوط نیست.
  • با ۲۷۸بانک رابطه کارگزاری داریم. هزاران حواله رد و بدل می‌شود.
  • در زمینه بانک، ۴ لایحه تقدیم مجلس کردیم که برای بانک اساسی است. برای حیثیت ایران اساسی است؛ ما کشوری هستیم ضد پولشویی و ضدتروریسم. بنابراین این لوایح بسیار کمک می‌کند در ارتباط بانکی. یکی تصویب شده، سه تا مانده است. درخواست می کنم تسریع کنید در تصویب این لوایح.

پاسخ روحانی به سوال نمایندگان درباره قاچاق کالا

روحانی، رییس جمهور در پاسخ به سوال نمایندگان درباره قاچاق کالا گفت:

  • برای جلوگیری از قاچاق تولید باکیفیت داخلی است و باید کمک کنیم به تولید داخلی و خدمات با کیفیت در داخل.مگر کالایی که به لحاظ فرهنگی نمی‌توانیم سمتش برویم.
  • می دانید ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، فرا قوه‌ایست. مبارزه با قاچاق تنها کار دولت نیست
  • در قاچاق خروجی که عمدتا سوخت است، دولت با برنامه ریزی برای کنترل پیمایش خودروها و دادن گازوییل برمبنای پیمایش، قاچاق ۷.۸ میلیارد به نیم میلیارد در سال ۹۵ رسید.
  • در زمینه قاچاق، نقش نیروی انتظامی و سربازان گمنام و نیروهای نظامی دیگر بخصوص سپاه، پررنگ است. مرزهای جنوبی را در اختیار سپاه قرار دادیم و با کمک همه اینها توانستیم به این عدد برسیم.
  • سوال باید چنین باشد که دولت چطور توانست قاچاق ۲۵ میلیارد را به ۱۲.۵ میلیارد رساند و حالا برنامه‌اش چیست که به صفر برساند.

روحانی، رییس جمهور در پاسخ به مجلس:

  • باید سوالات از دولت دوازدهم باشد، اما لحن سوالات از دولت یازدهم و دوازدهم است، ایرادی ندارد
  • همواره روش من در دولت یازدهم و دوازدهم در ارتباط با مجلس، برادرانه باشد، بسیاری از نماینده ها در انتخابات سال ۹۶ در کنار هم بودیم. اما اکنون گله دارند که گله‌های دوستانه و برادرانه است
  • سوال نماینده‌های محترم که در ۵ بند تدوین شده، سوالات ملت ایران هم هست، نه تنها یک چهارم نمایندگان امروز این سوالات را دارند، بله به اعتقاد من بسیاری از مردم این سوال دارند که چرا بیکاری، چرا قاچاق انچنان، چرا رکود و رونق شرایطی را طی می‌کنند که مورد انتظار مردم نیست و چرا رشد قیمت ارز. به هرکوچه و خیابانی بروید، شاید بخشی از سوالات مردم، همینگونه سوالات باشد و حق دارند بپرسند
  • مردمی که در طول دولت یازدهم در چهارسال شاهد تحول در اقتصاد، فرهنگ، امنیت ملی و سیاست داخلی و خارجی بودند، این سوال مهم مطرح بوده که چه شده است که مردم باید از آینده زندگی و کشور خود نگران باشند.
  • چرا حرکت ما در طول ۴.۵ سال همه چیز رو به تحول بود، همه آمارها وجود دارد. اما در این ۷-۸ ماه اخیر چرا شرایط نویی آغاز شد.
  • ممکن است بفرمایید این شرایط نو از قاجاق بود، از سیستم بانکی بود، از ارز بود. به نظر بنده اشکال از تصور مردم از آینده ایران بود؛ ناگهان تصور مردم دچار تغییر شد.
  • اشتغال بسیار مهم است، بیکاری درد بزرگی است، نابسامانی بانکی مهم است، مساله رکود هم هم است، ارز هم مهم است،* اما در برابر امید مردم ناچیز است. چرا مردم نسبت به آینده ایران دچار تردید شده اند؟ حتی بالاتر نسبت به آینده عظمت نظام دچار شک و تردید شده اند؟
  • باید با زبان درست و صحیح به گونه ای با مردم سخن بگوییم که مشکلات این چند ماه زودگذر است. باید به مردم توضیح بدهیم با هدایت رهبری و هماهنگی مردم و نیروهای مسلح، عبور خواهیم کرد.
  • ما باید به مردم بگوییم نمی‌گذاریم توطئه‌های آمریکا به نتیجه برسد. کاخ سفید باید بداند از پایان این جلسه امروز خوشحال نمی‌شود. باید بداند پایان جلسه امروز اتحاد به دولت و مجلس، دوقوه و قوه قضاییه و نیروهای مسلح و … است

 

حسن روحانی در ابتدای سخنان خود گفت:

  • این روز را روز مبارکی برای دموکراسی، کشور و مردمسالاری دینی می بینم. هیچ کس فکر نمی کند پاسخگو بودن به عنوان ضعف است. پاسخگو بودن به عنوان بالاترین نقطه قوه مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران است. همه مسئولان باید پاسخگو باشند در چارچوب وظایف خود و چارچوب قانون
  • هیچ کس از مردم شریف ایران و از دوستان ما در جهان و دشمنان ما فکر نکنند امروز آغاز شکافی در بین مجلس و دولت است؛ مجلس دولت هدف بزرگی را بر دوش دارند و می‌بینند و این بار را باید با هم به مقصد برسانند.
  • رهبری نکاتی را درباره جلسه امروز به من فرمودند، امیدوارم این نکات را رعایت کنم

آغاز سخنان حسن روحانی

پس از پایان سوالات طراحان سوال از رییس جمهور، حسن روحانی پشت تریبون مجلس قرار گرفت تا به سوالات پنج گانه نمایندگان پاسخ دهد.

کرم پور: عدم توانایی دولت در برخورد با قاچاق چیست؟

کرم‌پور، نماینده فیروزآباد، فراشبند، قیر و کارزین پنجمین طراح سوالی بود که به بحث قاچاق در سخنان خود پرداخت.

او گفت:

جناب آقای رییس جمهور مگر رهبر معظم انقلاب نفرمودند، اگر کالایی به صورت قاچاق وارد کشور شد، به صورت عمومی به آتش کشیده شود. گفتند مراد من فلان کولبر نیست، قاچاق‌های بزرگ را می‌گویم، پس از ان آیا در چشم من نمایند خوابی می‌ماند که برخورد با قاچاق را ببینم.

▫️عدم توانایی دولت در برخورد با قاچاق چیست؟خطر جدی است و لازم است با جدیت تمام با آن مقابله شود. نفرمایید نمی‌شود، نمی‌گذارند.

▫️از قدرتی می‌گویم که به کمک مردم سوریه و عراق می‌رود و فرزند نامشروع آمریکا را شکست می‌دهد، اما از برخورد با قاچاق می‌ماند.

فولادگر: بگویید چه اقدامات اصلاحی برای بازار ارز و اقتصاد انجام داده‌اید؟

چهارمین نماینده که به تشریح سوال پرداخت فولادگر نماینده اصفهان بود.

او گفت:

*اینجانب در آغاز دولت یازدهم،‌ از برنامه‌های اقتصادی شماو وزیرتان حمایت کردم، اما چرا به همان برنامه پایبند نبودید که کشور به سمتی رفته است که هم معیشت مردم در خطر قرار گرفته و هم شاهد رکود پروژه های صنعتی و عمرانی هستیم و هم باید طلب‌هایشان را به صورت اوراق مشارکت دریافت کنند؟

* بگویید چه اقدامات اصلاحی برای بازار ارز و اقتصاد انجام داده‌اید؟

* به وعده خویش درباره ترمیم تیم اقتصادی خود در ابتدای دولت دوازدهم عمل کرده اید؟

*در شعارهای تبلیغاتی دولت یازدهم به بهبود فضای کسب و کار که در دولت دهم اجرا نشده بود، تاکید کردید، اما گزار‌ش ها نشان می‌دهد چنین نشده است.

* در شرایط رکودی فعلی بیشترین فشار را در بخش صنعتی و تولیدی خواهیم داشت

نقوی حسینی: ما پشت سر شما هستیم آقای رییس جمهور هستیم

نقوی حسینی نماینده ورامین سومین طراح سوال از رییس جمهور بود که محور بیکاری در طرح سوال را تشریح کرد.

نقوی حسینی گفت:

* همه می‌دانیم معضل امروز کشور، بیکاری است. آقای رییس جمهور خانواده‌ای را در نظر بگیرید حتی تا ۵ فرزند تحصیل کرده تا دکتری، از ۲۰ تا ۴۰ سال، شب‌ها پای سفره پدر که شاید خودش هم بیکار باشد، می‌نشینند.

*۵ میلیون بیکار در این کشور. آقای رییس جمهور شما مجری قانون اساسی هستید که از شما خواسته اشتغال مناسب، تامین اجتماعی و دستمزد مکفی برای ملت ایجاد کنید.

*به مردم بگویید شورای عالی اشتغال بالاترین مرجع اشتغال در کشور، در دوره شما چندبار تشکیل شده است؟ طرح کارورزی شما به کجا رسید؟ شما مجری قانون اساسی هستید، باید پاسخگوی مردم باشید

*به مردم می‌گوییم، تحریم‌ها را له می کنیم، ما پشت سر شما هستیم آقای رییس جمهور هستیم، شما پشت سر رهبری حرکت کنیم، پشت سر شما هستیم.

*از ظرفیتهای داخل کشور استفاده کنید، به نخبگان خودتان توجه کنید. وزیر صنعت شما نمایشگاهی گذاشت به اسم صنایع کوچک، ای کاش سر می‌زدید

*اشتغال مصیبت کشور است، ظرفیت های اشتغال مهمتر از شغل است. این همه روی بودجه مانور ندهید. ۳۰۰ نوع شغل روی صنعت نهفته است.

*آمار خودتان است؛ بیش از ۵۰ هزار منشاء شغل تعطیل شده است.

*مرد کسانی هستند که روز سخت نظام پای کشور بایستند.

فرهنگی: تورم 60 درصد است

دومین طراح سوال از زییس جمهور محمد حسین فرهنگی نماینده تبریز بود. او از رکود و تورم در کشور انتقاد کرد.

گزیده سخنان فرهنگی را در ادامه می خوانید:

▫️ این رکورد سنگین و بی‌سابقه درحالی است که بودجه سالانه افزایش پیدا کرده است. و نقدینگی افزایش یافته است

▫️ رد شدن نقدینگی از ۱۶۰۰هزار میلیارد تومان موجب هجوم به بازار ارز و طلا شد

▫️ تورم بانک مرکزی، زیر ۱۰ درصد است، اما شواهد می‌گوید بالای ۶۰ درصد است. رکود تورمی حاکم شده است.

▫️ رکود تورمی حتی اگر کوتاه‌مدت باشد، می تواند تاثیر طولانی داشته باشد و باید دولت دست به اصلاحات اقتصادی می‌زد، اما تحولی انجام نداد

▫️ از سال ۹۲ دست به کدام تحول اقتصادی زده‌اید؟ در زمینه بیکاری، قاچاق و … و حتی یارانه‌ها که از آن انتقاد می‌کردید، اتفاقی نیفتاد

▫️ معضلات را به دیگران حواله ندهید، حلقه مفقوده این سال‌ها، مدیریت بوده است.

طرح سوال درباره وضعیت ارزی کشور

اولین سوال نماینده طراحان سوال از رییس جمهور از سوی محمد دهقان نماینده طرقبه و چناران تشریح شد. این سوال مربوط به وضعیت ارضی کشور است.

گزیده سخنان دهقان به اسین شرح است:

▫️همان‌موقع که آقای جهانگیری ارز ۴۲۰۰ تومانی را اعلام کرد، کارشناسان گفتند این روش غلط است، سه ماه و نیم طول کشید شما این نظر را قبول کنید.چه کسی توصیه کرده بود دولت شما ارز را به واردات کالاهای لوکس و گران‌قیمت بدهد؟

▫️چرا لیست دریافت‌کننده‌های ارز را منتشر نمی کنند؟ اگر کسی رانتی نبرده است، چرا با این خواست مخالفت می‌شود؟

▫️در زمانی که مردم با گرانی دست و پنجه نرم می‌کنند، دولت شما صدها میلیون دلار را برای سفر اختصاص داد تا بروند آنتالیا و …

▫️در زمان تحریک تقاضا، جلوی توزیع ارز را گرفتند، هم ارز صادرات و هم کسی می خواست ۱۰هزار دلار ارز بفروشد، به عنوان قاچاق گرفتند.

▫️ارز ناشی از صادرات کالا کهتوسط رکت های دولتی و خصولتی توزیع می‌شود، ۱۰ میلیارد دلار است، اما دو میلیارد دلار توزیع شد

▫️آقای رییس جمهور، اگر شما توان نداشتید، دولت شما مردم را به صف کرد و سکه فروخت و جیب دلالان را پر کرد؟

▫️شما ارزیابی از ذخایر خودتان نداشتید؟ دولت چطور با این همه ژنرال، این بی تدبیری داشت؟

▫️به قیمت خالی کردن جیب مردم، گفته اند بیش از ۸۰ هزار میلیارد تومان پول به کیسه تعدادی آدم مفت‌خوار و اندکی از ثروتمندان داده شود. ذخایر طلای کشور تلف شود

▫️ماده ۵۹۸ قانون مجازارت اسلامی می‌گوید هرکسی موجب تضییع اموال دولتی می شود، باید هم مجازارت کیفری شود و هم جریمه. چه کسی می‌خواهد جبران کند؟

روال سوال از رئیس جمهور در مجلس چگونه است؟

مدت زمان پیش بینی شده در آیین نامه داخلی مجلس برای سوال کنندگان از رئیس جمهور نیم ساعت و برای رئیس جمهور یک ساعت است که البته هر کدام می‌توانند وقت خود را به دو بخش تقسیم کنند. در بخش اول سوال کنندگان پرسش‌هایشان را مطرح می‌کنند و رئیس جمهور پاسخ می‌دهد و در بخش دوم آنها ابهاماتشان را می‌گویند و رئیس جمهور هم توضیحات لازم را خواهد داد.

در ادامه سوالات نمایندگان از آقای روحانی تک تک به رای مجلس گذاشته می‌شود اگر نصف بعلاوه یک نماینده حاضر از پاسخ‌های رئیس جمهور قانع نشده باشند سوال جهت رسیدگی به قوه قضاییه ارجاع خواهد شد.

ورود روحانی به مجلس

حسن روحانی امروز (سه شنبه 6 شهریور) دقایقی قبل به منظور پاسخ به سوالات 80 نفر از نمایندگان مجلس در صحن علنی مجلس حضور یافت. گفتنی است حسن روحانی را هنگام ورود به صحن علنی، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی، محمد شریعتمداری وزیر صنعت همراهی ‌کردند.

تبلیغات
ارسال نظرات

نظرات بینندگان

(۲۳۶ نظر)
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات