شهردار تهران یک هفته پس از آغاز به کار زیر ذره بین قرار گرفت
متلک به دوچرخه سواری "حناچی"

به هر صورت پیروز حناچی در یک هفته از آغاز فعالیتش در شهرداری تهران با حضور پررنگ در رسانهها از بحث برانگیزترین چهرههای فضای رسانهای بوده است. با تمام انتقاداتی که به او میشود، به نظر میرسد نسبت دو شهردار پیشین امید بیشتری به موفقیتش وجود دارد.

به گزارش فرارو، پیروز حناچی شهردار تهران که هفته گذشته پس از جنجال فراوان حکمش صادر شد، روز گذشته با دوچرخه منزل تا محل کار را رکاب زد و غروب نیز پس از پایان کار از شهرداری تا منزل را با دوچرخه پیمود. این اقدام شهردار جدید پایتخت در راستای حمایت از کمپین "سهشنبههای بدون خودرو" بود. هفته گذشته نیز او با مترو به محل کار خود رفت. این رفتار حناچی نگاهها را به خود جلب کرده و تفسیرهای مختلفی را در پی داشته است.
عدهای از این رفتار انتقاد کرده اند و عدهای او را تحسین نموده اند و برخی دیگر نیز گوشه و کنایه زده اند.
مهمترین انتقادات مربوط به دو چهره اصلاح طلب است. یکی شهردار پیشین تهران بوده و دیگری در میان گزینههای شهرداری تهران قرار داشت.
غلامحسین کرباسچی شهردار پیشین تهران دریروز در صفحه اینستاگرام خود با انتشار تصویری از حناچی از او خواست بجای سوارشدن بر دوچرخه با ماشین به سرکارش برود وتلاش کند که صدها واگن معطل مانده به خطوط مترو ملحق شوند که صدها هزار مسافر مترو معطل نمانند و هزاران اتوموبیل کمتر بیرون بیایند.
دبیرکل حزب کارگزاران از حامیان جدی شهردار شدن محسن هاشمی بود. به نظر میرسد در تقابل نهایی میان آخوندی و حناچی هم ازحامیان آخوندی بود.
دومین چهره اصلاح طلبی که به شهردار جدید تهران تهران اعتراض کرده، صادق خرازی است. سیاستمدار اصلاح طلب که از قضا در میان گزینههای شهرداری تهران قرار داشت، اما به دلیل اینکه اقبال به او اندک بود کنار رفت.
خرازی نیز در پستی اینستاگرامی به تندی از حناچی انتقاد کرده و نوشته است: "خدا کنه عوام فریبیهای هیجانی پایان بگیرد روزی نخست وزیر یک کشور اروپایی دیر به پارلمان رسید و در اعتراض نمایندگان گفت: نخست وزیر شما مشغول واکس زدن کفش هایش بود به این نخست وزیر بایست افتخار کنید رندی از نمایندگان مجلس گفت: خاک بر سر کشور و نخست وزیرش که کشورمان را علاف ۲ لیر پول و پرداخت آن کرده است. مردحسابی پول واکس کفش تو را میدهیم کشور را که در زمان جنگ است درست اداره کن."
او افزود: «جناب شهردار لطفا به داد شهر و حرمان هایش به داد مردم و گرفتاری ایشان برسید بدنبال این عوام ...ها نباشید. اگرخوب کار کنید مردم نیک داوریتان میکنند.»
در کنار این انتقادات فضای مجازی مملو از اظهار نظرها و قضاوتهای مشابه دیگری است. جمعی کثیری از کاربران این رفتار شهردار تهران را "شو" و "نمایش" برای کسب محبوبیت تفسیر کرده اند.
کاربری در این باره نوشته است: «ایشون پیروز حناچی، شهردار تهران در دومین سهشنبه بدون خودروی خود با دوچرخه به محل کار خود رفت. این کارها خیلی خوبه ها، اما احساس نمایشی بودن دارم. یاد احمدی نژاد افتادم که همینجوری شروع کرد لباس رفته گران رو میپوشید و با اونها همایش میذاشت.»
در نقطه مقابل عدهای معتقدند که اگر این رفتار از سوی شهردار در یک کشور خارجی رخ میداد در ایران همه او را تحسین میکردند. کاربری توئیت کرده است: " اگه شهردار پاریس بود، الان یه عده خودشون رو کشته بودند که وای اینا چه قدر به محیط زیست اهمیت میدن. "
کاربران زیادی نیز رفتارهای هفته اخیر شهردار تهران را پوپولیستی تفسیر کرده اند. از سفر با دوچرخه و مترو تا دستخوش دادن به یک نوازنده در مترو.
در این بین عدهای معتقدند که حناچی راه آذری جهرمی وزیر جوان ارتباطات را در پیش گرفته است. کاربری در این باره نوشت: «رقیب جدید آذری جهرمی پس از حضور هفتهی گذشته شهردار جدید تهران در مترو، حالا امروز پیروز حناچی و همراهانش با دوچرخه به محل کار خود رفتند! ببینیم توپ طلای شوآف به کدام مسئول تعلق میگیرد.».

اما یکی از مهمترین انتقادها به دوچرخه سواری شهردار تهران در شهر، نه به اصل ماجرا بلکه به شکل ماجرا بود. دیروز برخی کاربران این انتقاد را مطرح کردند که چرا شهردار تهران از دوچرخهای گرانقیمت برای طی کردن منزل تا محل کار استفاده کرده است. عدهای مدعی شدند دوچرخهای که حناچی استفاده کرده ۹ میلیون تومان قیمت دارد. رقمی که کمتر کسی در شهر میتواند برای تهیه دوچرخه هزینه کند.
هفت صبح دوچرخه مورد استفاده شهردا تهران را دوچرخهای مناسب برای تردد در پایتخت دانسته، اما تاکید کرده است: «اگر پارامتر قیمت را وارد محاسباتمان کنیم یک مقدار شرایط عوض میشود. این دوچرخه الان در یک فروشگاه آنلاین به قیمت پنج میلیون و ۶۴۰ هزار تومان به فروش میرسد. به نظر شما چند نفر با این شرایط اقتصادی توانایی مالی خرید چنین وسیلهای را دارند؟»
بسیاری از منتقدان شهردار جدید تهران از فعالان اصولگرای فضای مجازی هستند همان کسانی که ۱۰ روز پیش خواستار عدم تائید صلاحیت حناچی به بهانه عضویت برادرش در سازمان منافقین شده بودند. در میان اصلاح طلبان نیز معترضان و منتقدان کم نیستند.
برخی نیز سعی میکنند میانه را بگیرند و قضاوتهای بی رحمانه از رفتارهای شهردار تازه کار نداشته باشند.
کاربری نوشته است: «یه تعدادی هستن چه در جریان اصولگرایی و ارزشی و چه در جریان اصلاح طلبی که اینها درد قدرت دارن هرکاری بکنی ازت ایراد میگیرن و بهانه گیری پشت سر هم! آقایان ناراحت هستن پیروزحناچی شهردار شده به هر رفتارش گیر میدن. حالا اگر کاندید خودشون انتخاب میشد همه چی گل و بلبل بود.»

عدهای دیگر نیز معتقدند حداقل فایده کار شهردار تهران این است که با کاستیهای شهر برای کسانی که میخواهند با دوچرخه تردد کنند، آشنا میشود و از این جهت اقدام حناچی اقدامی مثبت تلقی شده است.
به هر صورت پیروز حناچی در یک هفته از آغاز فعالیتش در شهرداری تهران با حضور پررنگ در رسانهها از بحث برانگیزترین چهرههای فضای رسانهای بوده است. با تمام انتقاداتی که به او میشود، به نظر میرسد نسبت به دو شهردار پیشین امید بیشتری به موفقیتش وجود دارد. باید دید در ادامه شهردار تازه کار تهران چه رویهای را در پیش خواهد گرفت.